zvýšená glukóza 6,82 (3,9-5,6)

pink ponk

nevyskieraj sa nam tu tolko,ja som cital ze je synteticky,dnes je vsak moda davat pred vsetko bio...eu z tym prisla...reku,ze treba mat vsetko pod kontrolou,aby sa nam europa nepotravila :)

pink ponk

uz len ten nazov synteticky inzulin hovory za vsetko...je to v laboratoriu vyrobene,nie ako kedysi pracne zo zvieratok ziskavane....apropo chemiou som nemyslel zrovna na inzulin ale na organicke lieky vseobecne

marieanna

DiabetikIvo,
načo dopustiť to, aby sme sa dopracovali k pichaniu inzulínu, pokiaľ je možnosť, urobiť niečo pre seba a zmierniť stav, zregenerovať bunky, prečistiť kapiláry v celom tele atď...
Já Ti Ivo neberiem inzulín, len som sa odvážila napísať skutočnú skúsenosť z vlastnej rodiny.
Teším sa, že môj manžel si inzulín pichať nemusí. A verím, že aj keď bude na liekoch, pomocou podpornej liečby sa pichniu inzulínu vyhne.
Lekárka vie akú podpornú liečbu sme zvolili, schvaľuje ju a hodnotí kladne.

tpch,
....skutočné skúsenosti nie sú hovadiny..., je to zo života

DiabetikIvo

pink ponk,
inzulín nie je "chémia", ale prirodzená súčasť organizmu cicavcov. Inzulín majú vo svojom tele aj zvieratá a zo zvieracích pankreasov sa kedysi inzulín extrahoval pre potrebu ľudí s diabetom - boli to hovädzie a prasačie inzulíny.

Inzulín nie je nejaká pokusne získaná kombinácia chemických prvkov, ale jeho podobu vytvorila príroda. A ľudia po dôkladnej analýze zloženia inzulínu pomocou biotechnológie dokázali prinútiť napr. pivné kvasinky, alebo niektoré baktérie k jeho produkcii v oveľa väčšom množstve, ako sa dalo získať zo zabitých zvierat.
=============
marieanna,
ako môže inzulín, látka vlastná aj človeku, dodaný tam, kde nie je dostatočne účinný, resp. tam kde nie je vôbec vyrábaný pankreasom poškodzovať iné orgány?

Práve naopak nízka účinnosť vlastného inulínu vyrábaného organizmom diabetika s diabetom typu 2, resp. úplne chýbajúci inzulín u diabetika s diabetiom typu 1, poškodzuje cievy, a nervy a potom v dôsledku týchto poškodení vznikajú ďalšie komplikácie ako je gangréna, slepota, strata funkcie obličiek, infarkt atď.

marieanna

DiabetikIvo,
môjmu manželovi aj cez užívanie liekov a držanie diéty, cukor stále vyskakoval hore. Užíval aj užíva normaglyk, glibezid a ešte niečo. Lekárka mu koncom minulého roka doslova povedala, že keď nenastane zlepšenie, prejde na inzulín a dala mu aj glykomer a zošit, aby si kontroloval cukor aj doma.
A práve po zlepšení, ktoré nastalo okrem liekov, aj po užívaní podpornej liečby aloe vera gélu na pitie od istej firmy, mu lekárka znížila glibezid na polovicu, čo je veľký úspech. A vďaka Bohu, pichanie inzulínu nie je potrebné:)) Samozrejme, že okrem dodržiavania diety aj toto aloe chce piť stále, keď zistil, že mu robí dobre.
Môžem Ti poslať jeho laboratórne výsledky z októbra 2010 aj z júna 2011. Uvidíš ten rozdiel(všetko v norme, dokonca S-cholesterol pod normou_ref.medze sú 3,90-5,18 a jeho výsledky z júna sú 3,11).
Ak sa dosiahne to, že s pomocou podpornej liečby lekár zníži pacientovi množstvá alopatických liekov, je to úspech. Lekárka ho pochválila, že má o seba záujem. Tu niet čo dodať.
Každý alopatický liek jeden zdravotný problém lieči, ale iný orgán v tele môže poškodzovať. Aspoň si ja myslím.
Môžem Ti poslať viac info.

marie.anna53@gmail.com

pink ponk

ajaja dnes je uz chory kazdy,takze mozme si dovolit tvrdit,ze sme vlastne zdravy,aby to nevyzeralo,ze sme vsetci chory :)mozno pochopis ten moj morbidnucky vtipok :)
moznoze kratkodobe narazove vzplanutie glykemie po obzierkach je v norme...ak uz sa teda nedalo zabranit tomu prejedenieu :)

ivan dnes uz aj male decko vie,ze prirodna liecba je len doplnkova liecba k tej chemickej...sice je to hore nohami ale komu to vadi? mne teda nie :)

DiabetikIvo

tpch,

nemôžem sa neozvať proti tomu, keď niekto robí z inzulínu strašia a opäť na stránkach určených predovšetkým diabetikom popisuje aplikáciu inzulínu ako to najhoršie čo môže diabetika postihnúť...

Ak takéto názory budeme tolerovať, tak tento hlúpy mýtus, ktorý úzko súvisí s mýtom o vyliečení diabetu (keď si diabetik s DM2 už nemusí pichať inzulín po predchádzajúcej zmene svojej životosprávy (marieanna, nejde iba o zmenu jedálnčka...)), bude medzi laikmi pretrvávať a budú ho predajcovia doplnkov výživy tlačiť hlavne novozistenm diabetikom, ktorí si vo veľa prípadoch za veľké peniaze môžu privodiť ťažké chronické komplikácie diabetu...

ajajaja

pink ponk: 'avsak ktovie ci zdravemu jedincovi vystupi glykemia nad ramec tabulkoveho normalu ' - tak ja len odpovedam a hovorim,ze kazdemu zdravemu jedincovi vystupi hodnota nad tych 6,daco...ta 11-tka bola len mnou nahodne vybrane cislo a nie je pravda,ze ak taku hodnotu nameriam,je clovek uz chory...

tabulky len davaju rozmedzie v akom sa musi glykemia pohybovat,ak nie je dovod ,aby bola vyssia (tym dovodom je najedenie)ak je vyssia nalacno, tak tam uz treba patrat...nie som lekar, len medik