monogamny vztah

Príspevok v téme: monogamny vztah
lowerka

ja som so svojim dlhorocnym vztahoms mojim snubencom spokojna a nehodlam to menit, ale mam taku cisto teoreticku otazku... co si myslite, je monogamny vztah prirodzeny pre cloveka? moze existovat cely zivot s jednym jedinym clovekom a byt pri tom stastny? a je podla vas mozne mat takyto vztah aj ludia, ktori predtym este nikdy nemali ineho partnera? :) som zvedava na vase nazory

jajka001_

preco ze Tiez som si dlho myslel ze mam idealnu partnerku? travil si privela casu pri pc, nevenoval sa jej a ona si nasla priatela? ja si o tom mojom nemyslim ze je idealny :)

M74

Nemáme deti. Tiež som si dlho myslel že mám ideálnu partnerku. Na druhej strane si uvedomujem, že ani ja zďaleka nie som ideálny. V poslednom čase sa snažím na sebe viac pracovať. Predtým som skoro celý čas doma presedel za PC, teraz ho často ani nezapnem, prípadne iba pozrem poštu.

jajka001_

m74 -pokial nam to klape, nemam potrebu hladat ineho. ale ked nam to neklape, rozmyslam ake by to bolo s inym. ale nie po fyzickej stranke. po tej vztahovej. ale aj ked sa mi pacia aj ini, neriesim to pretoze kym to klape, nemam preco, viem ake je tazke vybudovat si k niekomu taky hlboky vztah a ked to neklape, riesim to neklapanie a nie inych muzov.
sme spolu uz fakt dlho a uz som pocula take poznamky ze ci nas bavi spavat este spolu a stale len s jednym - baví...

doubledog

zalezi od toho, akeho typu su dotycni ludia.
urcite sa najdu aj taki, ktorym zit v monogamii uplne vyhovuje.
ale je ich dost malo.

darina32

lowerka: ale ono to je hodne o typoch ľudí, ak je človek od prírody k*reník (jedno, či žena, či muž) tak tento typ človeka nebude monogamný ako keby sa fakt zamiloval - mám kolegu lekára, čo svojej žene verný nevie byť, ale viem, že ju miluje. Na druehj starne sú zas iné typy ľudí. To, či niekomu vydrží prvý vzťah celý život záleží vo veľkej miere od toho, aké typy ľudí sa stretnú. My sme sa bavili vo všeobecnej rovine, nemusíš to hneď na seba vzťahovať :)

M74

jajka001: A ako to znášaš? My sme mali nedávno takú dosť vážnu krízu, ale teraz sa to vyjasnilo a je to lepšie ako pred ňou.

ta3

tam, kde je skutocna laska, tam ine ako monogamia ani nemoze byt a nezalezi, ci ide o vztah alebo manzelstvo, alebo ci jeden alebo obidvaja predtym mali nejake ine vztahy, monogamne vztahy ci manzelstva su vzacne, ale su a obaja verim, ze su stastni az do konca a vobec nemaju potrebu skusat nieco ine

jajka001_

m74 - tiez sme vo vztahu 15 rokov :)
lowerka, som si ista ze sa to da, ale musia si ti ludia sadnut a byt obaja take typy - verne