Dobrý deň, neviem čo mám robiť mám 15 rokov a v kľude mám tep 140 po urobení 30 drepov mám tep dokonca 270 viem že sa to zdá neuveritelné ale je to tak .. normálne behávam hrávam basketbal a som v pohode .. kondicia mám v normále a aj vahu mám 68kg a výšku 172cm takže v tom problém nieje doktorka obvodná keď mi domalička meriaval tep a mal som aj 120 tak povedala že som v strese z toho doktorskeho prostredia a takto ma dobijala vždy .. môj otec mal infark a prekonal ho mama má tiež problemy s tepom ale doktory nevedia prísť na to z čoho tak jej pvoedaly že zo stresu .. taktiež mám pod sánkou hrčku a na slabynách tiež doktorka ma odbila že je to pdokožný tuk .. a že to môže byť z toho že som prekonal mononukleozu .. ale viem že to nieje pravda prosím pomôžte poradte taktiež sa chcem spýtať ak by sa niečo zistilo iné môžem obvodnú zažalovať ?
Vysoký tep
ako, pri tepe 270 po fyzickej námahe ty hrávaš basket a beháš???
a takto sebadeštrukčnou poruchou netrpíš???
veď ti musí ísť srdce vyskočiť z hrude! s tým si už dávno mal niekam ísť. koleduješ si o vážne problémy.
btw ozaj by ma zaujímalo či si si ten tep po námahe meral sám.
a čo sa lekárky týka, sú len dve možnosti. buď je veľmi hlúpa a je jej jedno či jej vezmú licenciu ak by sa ti niečo stalo. alebo je úplne v poriadku a hlúpy si ty že si si niečo také vymyslel...
Odpovede tu uz mas, 140 za min v klude a 270 za min (neviem ako si to ale pocital) po zatazi je nenormalne, takze uz nepatraj po internete a chod na vysetrenie.Mas 15 rokov, obciansky,karticku poistenca + zdravotny problem, viac ti netreba. Mozno mas tzv supraventrikularnu tachykardiu a bude sa to dat vyriesit prerusenim abnormalnej drahy, mozno mas inu poruchu rytmu. Ries to skor, ako ta niekde najdu na zemi v bezvedomi (pri 270min by kolaps nebolo nic prekvapukuce)
Treba to liecit nie je to normalne pravdepodobne si to zdedil okamzite nasadit betablokatory, mozno ze v buducnosti budes nosit aj kardiostimulator.Cim skor liecit.Ja som to mal tiez od mladosti a od 22 rokov som uzival betablokatory vdaka tomu este
zijem.Mozes dostat infarkt.Zdover sa trebars ucitelom ak rodicia to neberu vazne.Zajdi za inym lekarom , dnes je slobodna volba.Povedz mu to co som Ti napisal.
Pozri, pre rodica by malo byt prvorade decko a jeho zdravotne problemy, az potom prichadza na rad nenavist k byvalemu partnerovi a novy milenec... Na tej kardiologii ta vysetria len s doprovodom, pretoze tvoj zakonny zastupca musi podpisat informovany suhlas s liecebnymi a diagnostickymi postupmi.
Ak ta mater a fotrik zanedbavaju a nechces to riesit, potom tvoja smola, musis sa s tym srdcom trapit nadalej tak isto ako doteraz.
Neviem, ci v 15 rokoch mozes niekoho zazalovat :-D
V prvom rade by na tvojom zdravi malo zalezat tvojim rodicom, ak to oni maju u riti, tak ich mozes ist udat na socialku. Mala by to riesit tvoja mater a ziadat odborne kardiologicke vysetrenie.