vnimanie zneuzivania

ta3

citim velky sucit s tym komu sa to stalo a nekonecnu zlost voci tomu kto take nieco nevinnej dusi vykonal, vsetci vieme ze to, co v detstve prezijeme, nas ovplyvni na cely zivot, takze prezit nieco take, musi to byt velka trauma, z ktorej sa dostanu iba silni jedinci

jajka001_

ked mi to povedala citila som sa hrozne mizerne. z toho, co sa jej stalo, z toho, ze jej neviem pomoct, z toho, ze absolutne neviem co mam povedat. mozno jej pomohlo len to ze som ju vypocula. ale asi len minimalne. z toho, ze toto bremeno musi niest so sebou cely zivot. z toho, ze ja sa mam tak dobre, ze sa mi nic take nestalo. z toho, ze nemozem nic spravit, aby som ho potrestala.

bella12

pri dopočutí - súcit, bezmocnosť, chuť radšej na to ani nemyslieť a nepredstavovať si, aké to muselo pre ne byť, ťažké bremeno, ktoré nosia často veľmi dlho vo svojej duši a s ktorým sa veľmi ťažko vyrovnávajú.

po hlbšom zamyslení - zlé spomienky, túžba vrátiť späť čas a nejako sa tomu vyhnúť, snaha na všetko zabudnúť, vytesniť, nemyslieť a aj napriek tomu podvedomý pocit hanby, poníženia, menejcennosti a pošpinenia. Možno mylne veria, že si to zaslúžili, že je to ich chyba. Jednoducho zamotané klbko pocitov, myšlienok, rán na duši, ktoré negatívne ovplyvňujú ich sebaúctu a vnímanie ich vlastnej hodnoty. A pocit, že keby sa to stalo v detstve mne, nemohla by som tomu vôbec zabrániť a asi by som to psychicky nezvládla.

nudny

napadne ma, ze mal ten clovek zle detstvo, ale musi sa z toho dostat, lebo bude mat velky problem. Ty si bola zneuzivana kpl?