prvý tampon-nepríjemná skusenosť-pradte prosím

Príspevok v téme: prvý tampon-nepríjemná skusenosť-pradte prosím
Lenkaaaaaaa

Ahojte , dnes som si zaviedla prvý tampon(O.B mini), neviem či som si ho zaviedla dosť hlboko ale ani som ho necítila (len malinko).. Následne som isla von , asi po 5 minutach mi prislo strasne zle zakrútila sa mi hlava , bolo mi strasne. Asi preto lebo som si nanho spomenula a myslela som nato ako mi tam vošiel a podobne. No a teraz presla asi hodina a pol si ho chcem vybrať ale neskutočne sa bojím , skusala som , ale velmi som cítila nepríjemný tlak,štípanie tak som ho nevybrala. Bojímsa , že ho nevyberem . :( A to som si myslela , že tampony su super vec.. :/

anjelik9

ono ked ho nemas dobre nasiaknuty tak ide zle vyberat ale ked sa ti pekne napije tak to ide šup šup hlavne ked mas ten silk touch...inak na začiatku je to take divne že si to uvedomuješ že to máš a tak ale časom si zvykneš a nezameniš ;)

Lenkaaaaa

No ja som ho už vybrala včera :D nejak som to zvládla ale teraz sa bojím skor toho , že nemozem používať tampony kedže si to asi moje telo nežela .. mohol by bať mozno TSS .. nwm ale bolo mi velmi zle ked som si ho dala.. :)

Peťuqqqqq

nemozes ho tam mat na veky aj ja som si dala asi pred tyzdnom prvy tampona ked som si ho vybrala tak mi bolo na vracanie. aj som to sem napisala, a jedna baba mi napisala ze to moze byt...

User_37597

podla mna toto vsetko je sposobene tym ako pomali kazda druha baba hovori o tom ako ju to bolelo a ako jej bolo zle ked mala tampon.a tak isto je to sposobene aj tym ze pomali kazda matka vravi svojej dcere ake to je nebezpecne davat si tampon/...potom jasne ze sa dievcata toho boja a ked uz sa odvazia tak uz maju stres a nakoniec ich to boli len kvoli tomu ze su v strese a nevedia sa uvolnit.
nevravim ze neexistuju pripady ked to naozaj babe nesadne ale vacsina to ma pre to lebo je vystrasena s toho co niekde citala alebo pocula...
ja som kedsi ked som zacala menstruovat pouzivala vlozky..no puberta somnou zacala plieskat a tak som skusala vsetko a vyskusala som aj tampony..skoncila som tak ze som pouzivala celu menstruaciu tampony.ale potom som si sama uvedomila casom ze to neni dobre to mat skoro 7 dni...teraz som sa vratila k vlozkam kt su mi pohodlnejsie aj pre to ze menzes dostavam v piatok co znamena ze sa cez vikend poriadne vymenstruujem :D a potom idem aj do roboty taka kludnejsia.tampon pouzivam iba ked je teplo a chcem si dat biele gate a tanga alebo ked ideme niekam von.

bruško1

ahoj neboj po prvy krat som mala aj ja s tym problemy ale teraz cez leto alebo ked sportujem si neviem svoje dni bez tamponu predstaviť ono sa to musíš naučiť - najlepšie skúšaním inak to fakt nejde a myslím si že ten šok to nebude len to všade píšu lebo musia - tak lebo sa to može stať ale nemyslím si že by to bol tvoj prípad - tvoje telo na to ešte nie je zvyknuté ale čím viac budeš skúšať si to zavádzať tým lepšie ti to pojde uvidíš za rok ani nebudeš vedieť že máš tampón a bude to malina držím palce :) len skusať opatrne skus si nohu vyložiť na vanu zachod dakde vyššie ked si ho zavádzaš a uvolni sa ked si ho vyberas nebud napata

katkaa92

tampon je zavedeny dobre vtedy, ked ho necitis. cize sprav par krokov, cupni si, sadni si, znova sa prejde a ak ho necitis, ze ho mas a ze trci, tak je to ok. alebo sa kukni zrkadielkom, ci netrci. :D prides nato, neboj.:)

Lenkaaaaa

Dakujem za rady :) A chcela by som sa ešte opýtať : Dala som si tampon ale neviem či dostatočne hlboko. Ja som ho ani necítila ale v letaku píše že celý ukazovák a mne vosiel len pol viac to už proste nešlo .. Mala som to zavedené zle ??

majka12

A nebolo ti zle nahodou od toho ze si mohla mat nizky tlak z tohto pocasia?ci si malo nepila alebo tak nejako? suhlasim s katkou, skus aj zajtra si to dat a podla toho uvidis ako ti bude, ale ze vraj TSS postihuje len malo percent ludi takze to ani ono nemusi byt, alebo skus vyhladat lekara keby sa ti to zajtra zopakovalo, to je asi vsetko co mozes spravit.Drzim palce a hlavne smelo do toho :-)

Lenkaaaaa

už som ho vybrala , nebolo to až take hrozné , len sa bojím teraz toho , že mi bolo zle :) ci to nemá suvis s TSS

katkaa92

ono to ze ti bolo zle, neznamena, ze ti tak bude vzdy, neboj.:) teraz si ho vyber, pomaly tahaj snurku a neboj sa, urcite nezostane dnu. ja som sa tiez bala a este furt si to nerada zavadzam... radsej vlozky. :D ale skus aj zajtra aspon na chvilu.. nech si telo zvyka..