Hľadám niekoho s bipolárnou poruchou na dopisovanie. Zaujíma ma ako s touto chorobou bojuješ. Možno si navzájom pomôžeme. Ja sa už trápim 7 rokov a už som v koncoch. Skúsil som všetko, tak budem rád keď sa niekto ozve.
Bipolárna afektívna porucha
Bipolarna porucha je striedanie sa horuckovitej cinnosti s depresiou(hysteria a upadok) Pri zvysenej cinnosti sa zrychlene spotrebuvaju neurotransmitery a pri znizeni hladiny nastava deprersia. Pomoc na to je celkove ukludnit horuckovitu cinnost na miernejsiu, a tym aj zmensenu spotrebu neurotrtansmiterov a casto odstranenie aj depresii.
Dobry doplnok na to je SJW, Picamilon a vytazok z caju, L-theanine(2 x 200 mg)
To bolo pravdepodobne napísané z recesie, či to je iba taká slabodušná irónia, ale...
V sedemdesiatych rokoch boli experimentálne testované niektoré psychodelické drogy s jadrom molekuly podobným serotoínu a dopamínu.
O LSD som čítaš štúdie, že psychózy vyvoláva, ale rovnako aj štúdie podľa, ktorých užívanie LSD potlačilo symptómy už rozvynutách psychóz, ale išlo iba o krátkodobý efekt...
Pri samostatnej depresii bez halucinácii zaberá extáza, ketamin a LSD aj pri neurótických.
Ahoj, teším sa, že sa tu nikto ozval s bipolárnou poruchou. Ja ju mám tiež diagnostikoovanú. Kontakt: mococh@centrum.sk