Mám sesternicu 80 r. ktorá mala doma úraz, 6 zlomených rebier. 10 dní bola na ARO, odsávali jej krv z tela-neviem presne odkiaľ, teraz je na pľúcnom oddelení a už druhý týždeň jej vyberajú z tela - asi z brucha vodu Prečo sa tá voda tvorí, je to vodnatieľka? Jej manžel je už starší,nechápe situáciu, my sme na opačnom konci Slovenska, nemáme ako prísť k informáciám od ošetrujúcich lekárov. Je jasné, že úraz bol veľký, ale čo tá voda a do kedy a aká je prognóza. Prosím o akú-takú odpoveď. Ďakujem. Galická
poúrazovýstav
Najskôr jej asi tie polámané rebrá poškodili pľúca, nie? Tak jej na tom ARE asi robili drenáž- aby sa tam nehromadila tá krv z poranenia a ďalej to riešia na pľúcnom. Viete, voda na pľúcach a v bruchu- to je taký široký pojem a rozdiel, že to sa neodvážim ani hádať. Najlepšie bude zisťiť číslo na to pľúcne, zavolať tam, vysvetliť situáciu, určite tam bude lekár, ktorý vás poinformuje, aby ste nemuseli takto hádať, lebo to vám uspokojenie neprinesie.
Pani Galicka, neviem, ci vam ja mozem radit, aj mojej babke sa po uraze tvorila voda v tele. Ale neskor to preslo. Jedine, co viem, ze je velmi nebezpecne, je ked sa voda tvori v plucach. Chcem vas povzbudit, aby ste sa nebali a dufam, ze ma tam kto pri vasej sestre byt.