Ako nas ciel do buducnosti

Príspevok v téme: Ako nas ciel do buducnosti
neviem0011

Ahojte,
ani neviem co tu robim, mozno sa chcem len tak vyrozpravat... Mam 36 rokov, manzela,
deti nemame / nemozeme mat/. Byvame na prenajme, kedze ani jeden nevieme dostat zmluvu na dobu neurcitu a nemozeme si zobrat hypoteku.
Chodim z jednej roboty do druhej vsade mi daju na rok zmluvu a potom dovidenia.
Prave mam zlu naladu som sama doma manzel isiel k svojej mame na stredne slovensko.Velmi by sa hodil na zurnalistiku ale robi vodica kedze nemame na to peniaze aby vystudoval externe. Nemam v sucasnosti nejaky ciel
aj ked v minulosti som bola plna cielov do buducnosti. Priatelov mam par, su to dobre kamaratky z detsva a niektore z prac kde som bola na rok.S nasimi mame celkom dobry vztah hlavne s mamou. Mam este jedneho brata, je zenaty a ma dve deti.
Odkial by ste zacali vy? Myslim s tymi cielmi? Poradi dakdo?

M74

To s tým zahraničím by som bol opatrný, začiatky tam boli ťažké aj pre kvalifikovaných ľudí. Predpokladám že vykonávanie podradných prác za minimálnu mzdu nie je pre niekoho s podlomeným zdravím to správne.

ja-

a ked budete dvaja pracovat urcite si nasetrite na pekny maly a utulny bud byt alebo rod.dom-zalezi co by ste chceli
/neviem ci vam uz tu niekto toto pisal-pretoze som necitala ostatne prispevky co pisu podomnou/
ZELAM VAM VELA STASTIA

ja-

JA BY SOM NA VASOM MIESTE ODISLA PRACOVAT NA CAS DO ZAHRANICIA /ak by ste mali nejaku moznos-ved deti nemate tak vas nic nedrzi na sk/A NASETRILA BY SOM SI NA SVOJ VLASTNY DOMOV...a vykaslala by som sa na nejaku hypoteku...a splacanie dalsich par rokov...

uhlie

tpch,

teraz, ked maju tie choroby na papiery, tak tazko to dieta dostanu. Ale inak si myslim, ze ak niekto pride k lekarovi, hoci aj uplne zdravy clovek. tak lekar mu nejaku pliagu najde, Su krajiny, kde ma SM takmer kazdy a nikoho to nejak extra netrapi.

tpch

Zobrat dieta? Mate pocit, ze ho daju manzelom, kde jeden trpi lymfomom a druhy ma SM? Nebudte smiesni... Deti su uzkoprofilovy tovar, pokial nechcu nejake postihnute retardovane romske dieta, a aj tam moze byt problem zdravotny stav...

Uhlie

Neviem, ci sa to este da, ale ked si zoberiete nejake dieta, ako nahradny rodicia, tak od statu dostanete celkom dobry prispevok.

M74

neviem0011: Si myslíš že keď máš pracovnú zmluvu na neurčito, že je to navždy :-)?
Bývanie v podnájmoch je nič moc, platíš plno peňazí, ktoré idú v podstate hore komínom. To už pomaly môžeš aj hypotéku platiť.
Plány do budúcnosti tiež nemám, teda niečo by som aj mal, ale realizácia viazne. V podstate len tak prežívam. Mám pocit že stagnujem, ale desí ma že to neviem ( nechcem ) zmeniť.

"""""

sweater- veď oni žijú v podnájme, nečítaš? A zdravotne sú na tom blbo.
Je to zlá situácia, ale ďakujme tejto dobe. Štát na Vás kašle, každý si má pomôcť sám, ale ako, keď šanca dobre sa zamestnať a zarobiť nie je. A bez love nič nezmôžeš. Tí "zlí" komunisti nám poskytli podnikový byt, sociálne istoty, prácu.. a títo? vraždy, terorizmus,biedu, nezamestnanosť.Vďaka.