Odkaz pre baby trpiace PPP

Príspevok v téme: Odkaz pre baby trpiace PPP
smajliQa

ahojte. chcem len nechat odkaz pre vsetky baby, ktore trpia anorexiou alebo PPP tak ako ja.
prezila som si strasne obdobie, no pozviechala som sa, a snazila som sa to zmenit. vcera to bolo 51 dni, co som sa pokusala jest normalne. 5 krat denne, velmi zdravo.takmer dva mesiace to su.
lenze.. musim sa vam priznat, kazdodenne vycitky aj tak, a hadky s priatelom, nocny plac a stres, neustale meranie sa, porovnavanie s ostatnymi dievcatami, pozeranie do kazdeho jedneho vykladu ako vyzeram, vyhybanie sa kebabovym stankom, mojej oblubenej varenej cokolade so slahackou a ratanie kalorii aj pri zjedeni dvoch marhul, to je proste o hubu. zmenila som sice stravovanie z jedneho nezdraveho jedla denne na 5 zdravych, ale aj tak to bol neustaly boj.aj ked som jedla normalne, stale to tu bolo, vo mne.priatel bol statocny, vydrzal to,stale stal pri mne, no predvcera som spravila nieco, co som mala spravit uz davno. bolo na case.
dostala som dalsi zachvat, a po pol hodine, ked som sa ukludnila, som sa rozbehla do kupelne, vzala som moju krasnu priesvotnu digi vahu, vybehla som von, a sorry ze hresim, ale jebla som ju o zem.

rozletela sa na milion kuskov a mne sa strasne ulavilo, bolo mi nadherne.
ukludnila som sa, priatel ma objal a tak sme zaspali, az do rana... a vcera rano, po prebudeni, sme si dali spolu ranajky, keksiky cokoladove a kavu s mliekom... isli sme do mesta... na nakupy,naobedovali sme sa v mojom oblubenom azijskom bistre....
vybrali sme si dve jedla, aby sme okostovali aj z toho aj z toho,,, a potom som dostala chut na ovocie, skocili sme na trznicu, a dala som si niekolko marhul... po ceste domov som si kupila obrovksy vanilkovy nanuk...
nie sice moj oblubeny orieskovy magnum, lebo nemali, ale aj tak som rada, lebo som chcela uplne nieco nove.. zmenu...
a potom, ked sme prisli domov, som si dala rizoto na veceru, a zjedla som k nemu pol pohara repy :))

vecer pred spanim bol priatel mlsny, tak som mu isla uprazit palacinky... a urobila som ich rovnych 50 :)) varili sme spolu a smiali sme sa... bolo nam krasne. nez som zalahla do postele, zjedla som slivku, co som dostala od svokry, ze mam okostovat, tak som ju zbuchala, bola velka a modraaa a krasna a sladka :)))

a isli sme spat...
nedovolim, aby mi nieco take, ako je jedlo, pokazilo zivot. vcerajsok je toho dokazom.
vcera som bola taka stastna ako uz tristvrte roka nie :)ja som uz aj zabudla, co je to smiat sa nie na silu. zabudla som ake je to, ked je clovek stastny.. ked ma na tvari usmev od ucha k uchu, nie preto, aby si ostatní mysleli, ze ste ok, ale preto, lebo chcete.ked som prisla domov, mame som povedala jednu vetu :) ze mami, mam pre teba novinu. a ona ze, nemusis mi hovorit aku, a ja ze preco??, a ona ze.. VIDIM... a obe sme sa zasmiali.ani si neviete predstavit ako to vplyva na okolie tato odporna choroba. ludia to citia. mozno nevedia co je s vami, ale vidia, ze nieco nie je ok.a teraz je.. a bude.aj pre mna, aj pre rodicov, aj pre priatela :)) som stastna.
a viem ze aj nadalej budem. uzijem si zivot na plno... a viete co? tesim sa na to :))

anorexia ner

Prosim BABY NAJDITE SI CAS A VYPLNTE TENTO DOTAZNIK. JE ANONYMNY A SLUZI NA DIPLOMOVU PRACU V SUVISE S MENTALNOU ANOREXIOU ! VOPRED velmi pekne DAKUJEM VSETKYM ! :)

docs.google.com

ANOREXIA

BABY AHOJTE ! VENUJEM SA PPP A PISEM O TOM DIPLOMOVU PRACU ! TORE MATE CHUT POMOCT PRI VYSKUME BUDEM VELMI RADA AK VYPLNITE NASLEDOVNY ANONYMNY DOTAZNIK !! VOPRED VAM DAKUJEM ZA POMOC PRI PISANI MOJEJ DIPLOMOVEJ PRACE !

Dotazník

Purpleness

Katka,
je smutne ze takto trpis, ale ver tomu,nie si sama... Ako si to prehnala? Kludne sa zver, mozes napisat aj do tej temy Nehnabim sa co som dnes zjedla 2, a napis co jes, aby si sa nehanbila... Mozno ta to tazi na dusi, tak sa zdover :)

Katkaaa

Ahojte. nevladzem uz ani pisat. Stale dookola sa mi premielaju myslienky ze musim schudnut,alebo ze ved co, budem jest zdravsie, alebo, budem uz jest normalne. Neviem sa z toho vymotat a mozno ani nechcem. Najhorsie na tom je, ze stale priberam! uplne som sa uz z toho zblaznila. Mala som anorexiu, nebolo to vsak nic strasne. Ale toto je horor! uz nejak nedokazem vydrzat bez jedla! co mam robit? doprkna! dnes som to zas nezvladla!

zuzka1911

Ahoj smajliQa,

čítala som si len Tvoj 1.príspevok a je to presne ako vravíš. ja som PPP trpela (ešte nie som OK, ale hovorím trpela) celých asi 10rokov. od októbra som sa neodvážila. je mi úžasne. je to ten najslobodnejší pocit. proste som ju tiež jebla kade ľahšie a nechcem už nikdy žiadnu vo svojom byte ani len vidieť. ráno nie je prvá vec na ktorú myslíš tvoja váha, nie je to tiež posledná vec večer pred spaním, čo urobíš.... cez deň 500x a tak... veď to poznáte. pribrala som, ale neviem koľko a ani to vedieť nepotrebujem ;-) držím silno palce, aby to vydržalo.

Bžžž

nikomu neprajem tou chorobou trpiet aj som nou trpela rok a pol a to mi uplne ze stacilo uz som nemala malo ze skolabujem ttotalne uz som necitila kedy mi treba ist cikat a stacilo mi ze si kychnem a som sa postala , bolely ma kosti rebra !!! nevlaadala som rozpravat ani cjhodit uz!!!a teraz uz sa stoho dostavam!! zacala som jest ale teraz ked sa najem tak cela opuchnem cele telo mam do teraz napuchnute tak mam zbnicene oblicky nestihaju mi primat jedlo tak dovtedy budem puchnut pokial sa mi nenapravy vsetko co somkazila mam stastie ze som sa spametala skor !!! a konecne mozem si dat co chem !!len cakam nato kedy uz konecne odpuchnem je to neprijemne lebo mi to taha celu kozu a je mi teplo!!!takze ked nechcete takto dopaadnut tak ani nezacinajte stou zakernou chorobou na zaciatku je to nevinne ale ake to ma nasledky zle!!

sewie

smajliQa drzim palce! nech mas taky krasny pocit kazdy den! hlavne sa nezlakni a nevzdaj ak sa nahodou posmyknes! Ja som "ppp abstinent" uz asi 3 roky a prvy rok a pol mojej abstinencie som mala este obcas nejake to posmyknutie dozadu a este aj teraz mam niekedy hlupe myslienky vratit sa spat k tomu aka som bola, ale 99%casu vobec! Takze drzim palce! do toho!:)

sashley

Smajliqa, gratulujem.. mas moju uctu, a strasne ti prajem aby si bola na veky stastna!
btw, aj ja som v GB, davaj si pozor ,je to tu krute, aj som do toho padla zas.
ale nevadi, ajtak je tu skvele,takze su dni ked neriesim jedlo..

viki123

smajliQa,aj ja ti veľmi držím palce:)si naozaj silná,je to až skvelé,ako si sa proti ppp vzoprela a bojuješ,že vyhrávaš ty.Zamyslela som sa vlastne nad všetkým,a je to pravda,veď je predsa toľko krásnych vecí,prečo sa oplatí žiť naplno!a život nieje iba jedlo,váha,kalórie...je to úplne o niečom inom,aj ja som zabudla,aké je to bezstarostne sa smiať,byť šťastná...ppp je hrozné bludisko,v ktorom smiech neexistuje,maximálne nejaký umelý...Myslím,že si nás tu veľmi povzbudila,že sa skutočne oplatí bojovať a nájsť pravý zmysel života,zoskočiť z tohto nekonečného kolotoča a konečne sa vytrhnúť z ostrých pazúrov ppp!
Prajem ti veľa šťastia,aby si aj naďalej bola taká silná,aby ti to navždy vydržalo:)