Mám od včera zaľahnuté v uchu... Myslela som si, že keď si pospím, ráno sa zobudím a bude to preč, ale nie. Ja som si včera kus pošpárala ušnou tyčinkou v uchu a od vtedy to mám... skúšala som hocičo... fúkať nos, udržať dych, zívnuť... ale dáko nič nepomáha. Neviem, čo mám robiť, ide mi to na nervy, už sa mi raz stalo, že som mala celý deň zaľahnuté, ale ráno mi to prešlo, lenže teraz nie. Ešte sa mi zdá, že mám dierku v uchu menšiu ako tú v druhom uchu, že by zápal? Nejaké rady?
Zaľahnuté v uchu
a 3% peroxid je silny do ucha, to by som neskusala,su dostat aj kvapky na baze peroxidu, ale nie je to uplne peroxid!
ale ved tie tycinky nepatria do usi!poprve si s nimi podrazdis ucho a ked si zotries moc mazu, ucho je nachylnejsie na infekciu,po druhe sice tu tycinku vytiahnes spinavu ale v skutocnosti si vytvaras mazovu zatku!ten maz vtlacas hlbsie co je zrejme tvoj pripad.skus cisty olivovy olej nakvapkat 2-3 kvapky rano a vecer 5 minut nechat posobit a potom opatrne zotriet nadbytok iba, a do tyzdna by mal byt maz rozpsuteny,ide o velmi setrnu metodu vhodnu aj pre deti.v lekarni dostanes aj silnejsie kvapky. Samozrejme keby si zacala mat bolesti, zavrate ,teplotu tak radsej hned k doktorke!
boze ludia, co si vy uz nedokazete vymyslet..to nie su ziadne toxiny, ale obycajny usny maz, ktory sa prirodzene stale vytvara a podlak ho vytiahne spolu so vzduchom, tym nechcem niekoho urazit, ale aj ked si cistite usi denne, vatova tycinka nedosiahne vsade.. a noviny mam odskusane, ak ma hlavu natocenu spravne, nehoria prirychlo len dutnaju a funguju bez problemov..
aj vyplach je riesenie :-) s novinami nesuhlasim uplne. horia prirychlo a nedokazu pomoct tak ako sviecky. na stenach sviecok sa pri horeni usadzuje "sajrajt", ktory to taha z tela. toxiny a podobne srandy. po pouziti sviecky je mozne tie usadeniny vidiet, ked ich rozrolujete. bude tam bud prasok podobny sire alebo medovo zlte hrudky. to su toxiny alebo ine neduhy ktore sa vytiahli z tela (preto sa ich nedotykajte). to nie je vymysel, ale holy fakt. toto noviny nedokazu.
nepotrebujes ani kupovat usnu sviecku..zroluj noviny velkeho formatu napr sme..1-2 listy max, tak aby bola z toho taka akoby trubka..ten tenucky koniec si pichni do ucha..a pouzi rovnako, keby si pouzila usnu sviecku..podlak ti vytiahne vzduch, ktory si si tam zatlacila vatovym tamponom..
Illex... tak som sa rozhodla, že zajtra zájdem za lekárkou a dám si to vypláchnuť... hádam mi to pomôže... ;)
no ja som ich zatial priamo na usi nemusela pouzit, zato nimi odstranujem napriklad bolest hlavy,upchaty nos od nadchy alebo nafukovanie. vcera ma tak zdulo, ze ta sviecka mi dost ulavila, aj ked nie uplne, ale predsa.
je to lepsie, nez si do seba nieco pchat a kvapkat, ked je to cista chemia.. tot moj nazor :-)
Illex... tak ak nepomôžu tie kvapky skúsim tú sviečku... ak to tebe pomohlo môže aj mne... :) zatiaľ to mám len jeden deň, tak nerobím paniku... no ďakujem aj zo tvoju radu... ;)
Lemeff: mozno to staci, ale toto je nieco co je podla mojho nazoru silnejsie...prirodna medicina overena tisicrociami :-) ta sviecka by to takpovediac mala zaklincovat. proste to vytiahne von namiesto upchavania tycinkou...zalezi na tom, ake mas velke problemy, podla toho sa rozhodni.
annieee... :) dík
Illex... no to je dobrá rada, a nestačí keď si kúpim ušné kvapky?... to mi nepomôže?... no, lebo ja si musím, ako ... pchať tú tyčinku hlboko a potom to takto dopadne... :)dám vedieť...