Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nekomunikácia ?!!!

Príspevok v téme: Nekomunikácia ?!!!
Pato24

Čaute...

Mám 17 a som chalan. Onedlho 18 a...
Idem na to priamo.
V detstve som nemal moc kamarátov a ani dodnes nemám.

Teda žiadnych priateľov nemám, nemal som a kamarátov mám fakt minimum.
(spočítateľných na jednej "ruke").

Na ZŠ som si toho pretrpel dosť ako je ohováranie, šikanovanie a podobne...

Nie som nejaký typický chalan "dnešnej doby". To znamená že nepijem, nefajčím, nedrogujem
a stačia mi maličkosti ku šťastiu a na peniaze mám zlý názor (čo sa týka vzťahov pre peniaze...).

Tu na SŠ so spolužiakmi vychádzam celkom dobre (spolužiačky nemám - som elektrotechnik) a je tam zopár spolužiakov ktorý sú ako ja. (aspoň to tak vypadá).

Len mám problém. Chcem by som byť s nimi ozajstný kamarát, lenže,
ja som skôr počítačovo založený chalan kedže som celé dni v minulosti trávil doma (tak som robil niečo užitočné pre svoju budúcnosť),
a prakticky som stále bol doma.

Takže to teraz vypadá tak že sa rozprávame fakt iba o poćítačoch a
o ničom viac. Neviem ako sa dá rozprávať o niečom inom.
Neviem o čom, neviem nič. Jedine keď niekto z nich začne rozprávať o škole alebo podobne ešte viem viesť konverzáciu cca na 10 viet.

Viem že z ich strany tento zámer byť nemusí ale chcem sa o to aspoň pokúsiť.

Môj problém je že neviem komunikovať s ľudmi, neviem začať konverzáciu, neviem rozvinúť
konverzáciu. Som len tichý chalan ktorý iba reaguje na jednoduché otázky.

Poradte mi prosim ako toto napraviť.

Už som si prešiel aj dosť psychickými stavmi tým že nemám nikoho komu na mne záleží a tak ďalej.. to je nadlho..
Ja chcem len fakt zopár kamarátov na ktorých nebudem vidieť že nie sú so mnou kvôli peniazom (dlhý príbeh...) a že ma
nemusia ohovárať na každom kroku a podobne.. To asi poznáte..

angela85

mozno sa treba zaujmat aj o toho druheho a mat obojstranne priatelstvo. vies ani ja nemam rada vacsnych stazovatelov, som z toho unavena a chora, problem niekedy staci povedat raz

nudny

ja co mam toho jedneho kamarata, ktoremu som sa uz dlho neozval, on je taky, ze som si pripadal,ze ho moje problemy zatazuju, ze sa mu to tazko pocuva.preto som mozno aj taky uzavrety, lebo rozmyslam, co mam povedat. velmi mi to komplikuje zivot...rad by som mal kamarata ktoremu by som mohol povedat cokolvek. nie mu pilit nervy, ale sa snim normalne porozpravat.

angela85

ale vies co je dobra tema na rozpravanie, ked sa zacnes zaujimat o toho druheho. co si robil, kde si bol ako sa mas atd. normalne veci

angela85

aj mne ide komunikacia s ludmi velmi tazko a to mam 26, niekedy si pripadam ako mrtvola medzi ludmi, ale zato ked som s priatelmi mi ide hubu roztrhnut, ja sa viem uvolnit len medzi priatelmi, mozno to bude aj s tebou tak, lebo pri nich si nemusim davat pozor co a ako poviem, kludne mozem hovorit o svojich pocitoch. Medzi priatelmi som fakt ukecana, medzi len znamimi ako mrtva a odpovedam na otazku vacsinou jednou vetou ci jednym slovom. niekedy mi to je tiez dost trapne, ale ked mam priatelov som stastny clovek, tak si skus najst priatela pred ktorym sa mozes vykecat s hocicim co ta travpi aj takyto problem

alenka98765

AHOJ Paťo,
ja som taká istá ako ty, nemám veľa kamarátov, ale mám zopár blízkych a vyhovuje mi to. S nimi sa porozprávam, ale ak sa mám rozprávať s ľudmi, ktorí niesú až takí kamaráti alebo sú to jednoducho len známi, tak to je katasrofa. Nie som schopná zo seba dostať jedinú schopnú vetu. ;)
Niesi v tom sám, ale myslím, že podľa opisu si super chalan.
A vieš čo? Skús sa naozaj velmi snažiť zabudnúť na všetko a len sa rozprávať.. A ak to nevýjde tak ti to asi bude ľúto, ale nebude to až taká katastrofa. Podľa mňa sú takí ľudia ako ty vzácni.
A ozaj, niektorí ľudia, čo si o sebe myslia, že sú super kamoši sa (ak spolu nechľastajú) nemaju o čom rozprávať... To je smutné. Takže nebuď smutný ty. :)

Pato24

fargiee: To som a poriadny. Teda ako kedy. Pred spolužiakmi som trémista iba vtedy, keď mám povedať nejakú blbosť alebo tak. Je pravda že občas to beriem aj ja ako žart, ale poväčšine to je opačne.

Matrix747: Krškany (Nitra)

nudny: Mozno to tak iba vypadá ale keby sa mám rozpísať to nemá konca. Ale hej máš pravdu so spolužiakmi sa bavím podla toho ako píšeš asi viac. Ale vždy to je iba o škole alebo o kompoch nič viac.

nojom: Keby sa to dalo. Strašne ma to s prepáčením serie že som taký.

ivanecenka: Ja som rád za to aký som pretože som iný ako typický dnešný mladý ľudia ale v tom že som nekomunikatívny, tak tomu nie som moc rád. To že ozajstných priateľov je málo som zistil už dávno. Teda už na úplnom začiatku "mňa". Ja si vážim každého ktorý sa so mnou ako tak baví a som rád že ich je aspoň pár (teraz iba kamarátov a nie priateľov).

dasdawrqwr

Staci zvysit sebavedomie, vseobecny rozhlad, komunikacne schopnosti a bude to. Zacni nejake konicky, tam si najdes dalsich kamaratov, ked si stale na PC, tak si aj sem tam pozri nejake novinky vo svete, vedomosti atd. Ked budes nezaujimavy,nudny, bezduchy clovek ktory nevie nikomu pomoct na ktoreho nie je spolahnutie tak sa potom necuduj, ze nikto o teba nezakopne. Zmen sa.

Martix747

Ahoj Pato ked som si cital tento clanok bol presne ako o mne len ja nemam problem s konverzaciou ale iba akoze s kamaratmy v triede ktory sa obcasne na kamaratov len hrju a chcel by som sa spytat ze kde na elektro chodis lebo ak chodime na rovnake elektro asi by sme sa mohli stretnut a hodit rec

ivanecenka

Paťko, začni čítať, čítanie Ti dá trochu rozhľad, mienkutvorné noviny, knižky, tam si vypestuješ dobrú slovnú zásobu a potom sa netreba báť rozprávať. Držím palce a buď rád, že si taký, aký si, časom zistíš, že ozajstných priateľov je málo.