od kolkych rokov masturbujete??

moniqa

myslim, ze moho deti v tomto veku zacina objavovat svoju sexualitu a mozno aj nevedome sa dostane k takejto cinnosti, myslim, ze v takom veku je to uplne normalne, si v pohode

Veve

Milý Markone
S tým mojím vekom si sa trochu viac sekol. Mám 22r. A prečo mi to prekáža? Vieš ja keď niekomu urobím niečo zlé alebo niekomu ublížim tak mám potom z toho výčitky. Ozve sa mi svedomie. To znamená že som niekomu ublížila.
A keď to spravím (M) tak mám tiež výčitky. Najprv som to brala ako ostatní, veď nič zle nerobím a tak som to naďalej robila.Výčitky sa mi zase ozývali. Po tom som sa vôbec necítila dobre a niekedy som aj plakala... Ničilo ma to hlavne po psychickej stránke.
Tak preto sa snažím prestať aj keď to niekedy nejde. Proste nechcem to robiť!!! Možno raz s tým skončím a nebudú žiadne výčitky.Potom sa budem cítiť slobodnejšia a šťastnejšia:-)

markone

veve
Masturbacia nie je zlozvyk. Je to nieco co ta uvolni spravi ti to dobre.
Je jedno kolko mas rokov (predpokladam ze okolo 30). Nemusis mat potom vycitky.Je to uplne normálna a bežná vec. Prečo ti to vlastne prekáža?

Veve

Odnaučiť? No na to je dobre aj šport alebo nejaka činnosť aby sa telo unavilo. To chce aj čas a hlavne trpezlivosť. Dá sa to odnaučiť ale na to je potrebné hlave chcieť sa toho zbaviť a pevná vôla. Bez nich to nejde.

Veve

Milý Michal No musela som sa nad tvojím príspevkom zasmiať:-))Určite nie si pometený ako tu píšeš. Neviem koľko máš rokov ale ak dospievaš tak aj tvoja mužs.sexualita dozrieva.
Skús sa na to pozrieť z inej stránky. Nehovorím že to nie je zlé, ale ak sa to stane zlozvykom tak potom je to horšie.Ide o to ako sa cítiš či je to potom keď to spravíš príjemné alebo nie. Ak sa necítiš dobre tak s tým prestaň.
Inak ja som začala od 15r.a teraz toho ľutujem, lebo som do toho upadla a stalo sa to mojím zlozvykom.Ja s tým určite chcem ptrestať, lebo nemám z toho dobrý pocit. ja to k životu nepotrebujem.
Ale je to len na tebe či to budeš ďalej robiť alebo to necháš.