Dovolenka v Egypte

Príspevok v téme: Dovolenka v Egypte
Anaya

Chcela by som sa poradiť, ako si v zdraví užiť dovolenku v Egypte :-).
Tí, ktorí máte čerstvé skúsenosti s touto krajinou, prosím o radu...
- máme all inclusive, čiže kupovať na konzumáciu budeme výhradne len vodu - je balená voda v obchodoch bezpečná, alebo sa treba niečoho vyvarovať?
- aké oblečenie zvoliť na výlety do Káhiry, Gízy, Luxoru, alebo na safari do púšte? Je lepšie sa "zahaliť" do vzdušných odevov, alebo sa to dá absolvovať aj v tielku, sukničke a šlapkách? :-)
- aké lieky zobrať do Egypta? Vraj na žalúdočné a črevné problémy naše lieky nezaberajú...

A ak máte ešte nejaké vychytávky, sem s nimi :-)

Ďakujem.

zdravotacka1

to ze mate allinclusive neznamena ze sa ti vihnu hnacky apodobne... ber si okrem liekov na hnacku aj probiotika tie ti daju crevnu mikrofloru do poraaadku keby nahodou :P ja takto kazdy rok balim probicus od generica skus

PepekPepek

hlavne si zbal dobry pripravok na hnačku - najlepsie enterol - nie je veľký a je dobrý ako pre deti tak pre dospelákov ;)

Lara8

Chod do USA, v grecku bol uz kazdy slovak,,, momentalne čo som si pre seba robila prepocet, tak letenka 400e, ubytko 700e, cestovne povolenie cez estavisa.sk a hotovo.. namiesto vyvalovania sa na plazi objavis ameriku :D

TomasZam

My na dovolenky vždy nosíme fľašu domácej pálenky. Ráno jeden štamperlík nalačno nás ešte nekdy nezradil

Nika_nika

Preventívne možete začať užívať laktobacily, aby sa telo bránilo pred neduhmi samo a inak súhlasím s ostatnými príspevkami - na pitie len balenú vodu, my sme si v nej pre istotu umývali aj zuby, nejedzte nič mimo hotela- nejaké ich špeciality a na hnačku nám tiež najlepšie zaberá enterol takže ten mám vždy v lekárničke. NA oblečenie vzdušné ľahké látky ale určite radšej dlhé rukávy, aby ste sa na slnku neupiekli

Stanka123

Tak na oblečenie určite doporučujem dlhé rukávy a dlhé nohavice, najlepšie plátené. Súhlasím, že biele potom asi nevyperiete, oni vedia prečo nosia prírodné odtiene. Ja som bola rada, že som si kúpila sj tú ich šatku - ochrana hlavy, krku a ramien, nespálila som sa a v púšti dosť fúkalo, takže by som piesok mala všade. Čo sa týka hnačky, nejedzte ovocie, ktoré sa nešúpe, balenú vodu, pozor na ľadové nápoje - neviete z akej vody zú kocky ľadu a už keď hnačku dostanete, najlepšie zaberajú tie ich lieky. Ale my sme si vzali so sebou enterol, užívali sme ho preventívne a boli sme v pohode

Jana_kyselka

Ja idem o dva týždne s priateľom do Egypta a tiež riešeim podobný problém s oblečením mimo rezortu. Rozmýšľala som, že by som si kúpila tyrkysový komplet z Tchiba
www.letakomat.sk
Tie tyrkysové nohavice a blúzku s polodlhým rukávom. Pod to by som si dala nejaké tričko/tielko. Myslíte že to je ok?

veronikal

no to mas pravdu, svedske stoly su zlo :-D chystame sa tento rok do Turecka, hnacka nas obcas navstivi, tak ho pre istotu zoberiem so sebou :-)

moncamorca

Minulý rok nás hnačky zastihli v Turecku a hylak, ktorý som nám zbalila so sebou nepomáhal. Jedna pani, čo bola s nami v hoteli mala so sebou enterol ten našťastie zabral :) A inak je pravda, preventívne nepiť ľadové nápoje a neprežierať sa ani keď je all inclusive :)