Viacerí z Vás prostredníctvom svojho diabetológa, resp. diabetológa Vášho dieťaťa požiadali svoju zdravotnú poisťovňu o úhradu väčšieho počtu prúžkov do glukometrov, ako to štandardne definuje platná kategorizácia zdravotníckych pomôcok.
Niektorím z Vás poisťovňa vyhovela a viacerím žiadosť zamietla.
Na rozporovom konaní k májovej hromadnej pripomienke diabetikov som z dňa 15.júna 2011 upozornil predsedu a podpredsedu Kategorizačnej komisie, s ktorými som rokoval, na to, že niektoré zdravotné poisťovne, resp. niektoré pobočky zdravotných poisťovní nevyhovujú individuálnym žiadostiam diabetikov o nadlimitné množstvo prúžkov, hoci zákon č. 577/2004 Z.z. umožňuje úhradu väčšieho množstva zdravotníckych pomôcok a Kategorizačná komisia sa v zápisniciach zo svojich zasadnutí, kde prejednávala hromadnú pripomienku navrhujúcu celoplošné zvýšenie limitov, odvoláva práve na túto možnosť individuálneho navýšenia limitného množstva...
Nakoniec sme sa dohodli, že ak niekomu príde zamietavá odpoveď z poisťovne je potrebné napísať odvolanie voči zamietnutiu a treba ho adresovať na CENTRÁLU ZDRAVOTNEJ POISŤOVNE a kópiu odvolania treba poslať na adresu podpredsedu Kategorizačnej komisie MVDr. Branislavovi Jaďuďovi, ktorý sa bude zaoberať tymito neschválenými žiadosťami o nadlimit prúžkov do glukometrov.
Pripravil som pre Vás 4-stranový návod na to ako postupovať pri písania odvolania, v ktorom nájdete aj mená a adresy hlavných odborníkov MZ SR pre medicínske oblasti, ktoré úzko súvisia so žiadosťou o nalimitné množstvo prúžkov do glukometra a na ktoré odporúčam tiež poslať kópiu svojho odvolania voči zamietnutiu žiadosti o nadlimitné množstvo prúžkov.
Tento návod si môžete stiahnuť z adresy: www.4shared.com
Pokiaľ neviete ako urobiť z textového dokumentu PDF súbor, ktorý odporúčam posielať ako odvolanie elektronicky e-mailom, pošlite mi text svojho odvolania a oskenovanú žiadosť ako aj zamietavú odpoveď svojej zdravotnej poisťovne a ja Vám z nich urobím PDF súbor, ktorý potom môžete zaslať vytlačený a podpísaný doporučene poisťovni a e-mailom ľuďom uvedeným v návode.
e-mailova adresa na ktorú môžete posielať svoje dokumenty je uvedená v návode.
Držím všetkým palce.