Antibiotiká + alkohol

Príspevok v téme: Antibiotiká + alkohol
Barbaar

Užívam 1. deň antibiotiká-Penicilin a za 4 dni mám ísť na jednu oslavu, kde bude aj alkohol. Je mi to blbé, ale určite sa chcem dostať aspoň trochu do nálady. Doktorka povedala že nemusím celé dni ležať v posteli ale stačí ak budem v tieni, čo znamená že tam určite idem. Myslíte že keby na ten jeden deň lieky vysadím, môžem piť?

sissia

Atb nie su žiadne cukríky a jednoznačne pri nich je nutne zostať doma a najlepšie ležať. inak si koleduješ a dalšie problémy so zdravím. ta tvoja lekarka by mala vratiť certifikát a diplom, ked ti tak radila, že kludne možeš chodiť von. tak poptom nech ti ich nepredpisuje. so zdravim sa neradno zahravať ako hovorí stare príslovie.
ver, že viem o čom píšem...

Barbaar

Ďakujem za odpoveďe. Je to angína. A nemajte mi to za zlé ale idem na oslavu 18 rokou mojej vážne dobrej kamošky a to vážne nemôžem zmeškať. A keďže je to 18 tak si predstavte jaká to bude ožieračka.
Vážne keby to bolo niečo nevýznamné tak na to kašlem a ostanem doma.
Viem, že určite si nebudem veľa piť. Jeden prípitok stači :(

xdanielax

Antibiotika su obrovska zataz pre cely organizmus a pecen hlavne. Alkohol sa ti tiez rozpusta v peceni, tak si teraz predstav tu zataz. A nie je to len pecen, ale cele telo mas "narusene". Mikroflora v crevach nulova, zaludok atd atd..
Vysadit urcite nie /aj tak by sa ti za ten jeden den nevyplavili z tela ucinne latky/. Na slnko urcite nie, plus, aj ked nemusis lezat, mas mat kludovy rezim.
Nevies sa dostat s kamaratmi do nalady bez alkoholu? Divne!!

geekygirl7

Tak po prvé: je to infekčná choroba? Ak áno, bolo by ohľaduplné voči ostatným
nevystavovať ich riziku nakazenia.

2. Antibiotiká sa užívajú všetky a pravidelne. Ako asi vznikajú rezistentné kmene baktérií? Potom kopec ľudí má problémy, že im antibiotiká nezaberajú. Neohrozuješ tým len seba ale aj iných.

3. To je fakt taký problém si raz alkohol odpustiť? Príležitostí bude ešte veľa. Pravdepodobne sa ti teraz nič nestane ale poškodzuješ si tým pečeň a postupne sa ti to môže zrátavať.

bulbasaurko

podla toho co ja viem, antibiotika by stratili ucinok ak by si ich vysadila na den alebo nedouzivala cele. pravidelnost pri uzivani ma svoj vyznam a vecsinou sa podavaju ked ma clovek ozaj problemy a toto by mohlo tvoje problemy zase privolat.
Ale niekolko krat som pila aj pocas antibiotik, asi to nieje spravne ale nic mi to nespravilo a poznam vela ludi co na to tiez kasle. nepila som do bezvedomia, ale tak mierne , do nalady urcite. ale lieky urcite nevysaduj