Uz niekolko rokov mam psychicke problemy, teraz sa to rapidne zhorsuje, uz nemam ani pracu. Ale za psychologom nepojdem, zomrel by som od hanby, ten pocit ze som tam bol by som nezniesol asi do konca zivota. Je to stale horsie a horsie, samovrazda je uz davno obsahom mojich myslienok. Co sa tu da robit?
za psychologom nepojdem
mate pravdu, je to lekar ako kazdy iny, asi som tam mal ist uz davno
Jaaj, tak naco tu vypisujes teda?? Tak nechod a basta a trap sa ... som sa liecila u psychiatra dvakrat na uzkostnu poruchu a som sa z toho nezblaznila, ze som tam bola...a pomohlo mi to,,, ach jo, komu neni rady, tomu neni pomoci... howgh
Ja som bola dvakrat na vlastnu ziadost hospitalizovana na psychiatrii... raz 5 a potom 3 tyzdne. pochopila som, ze bez odbornej pomoci sa moj zivot nevrati do starych kolaji. v tvojom pripade kazda rada draha, pokial nechces, trp.
Monika-babika - Tebe mozno psycholog nepomohol, ale poznam mnoho ludi, ktorym pomohli a velmi. Nie kazdy ma v blizkosti cloveka, ktory ho vypocuje, pripadne sa pred rodinou hanbi. Preto na zaklade Tvojho pripadu nezovseobecnuj, zbytocne oberas o nadej a pomoc ludi, ktori vahaju.
Pre Horneta: Uvedomujes si, ze potrebujes pomoc, to uz je len krok k tomu, aby si prekonal strach a ostych. Uvedom si, ze smrtou sposobis obrovku bolest ostatnym, rovnako ako mozes ublizovat Tvojmu okoliu svojim nezodpovednym pristupom k Tvojmu zdraviu. Mam osobnu skusenost s rodinnym clenom, ktory dlhodobo odmietal pomoc psychiatra ci psychologa prave kvoli akejsi hanbe. Trapil nas neskutocnym sposobom a k psychiatrovi sme ho dotiahli napokon viac-menej na silu. Tam si uvedomil, aky bol doslova sprosty a dnes moze zit normalne. Zivot nie je vzdy lahky, ale treba sa k nemu spravat zodpovedne a pouzivat aj rozum, nielen vsugerovane dojmy. Su to lekari, ktorych navstevuju tisice ludi - tak si to laskavo uvedom a spamataj sa, kym si mlady!
chod za psychiatrom, to je mensia hanba a nech ti predpise nejake lieky
Ziadny psycholog ti nepomozes to je len clovek ktory je mozno viac vzdelany ale najlepsie je mat niekoho blizkeho pri sebe a vyrozpravat sa.... a samovrazda nic ti nepomoze ja som mala tiez pokus o samovrazdu a ma chcely dat na psychiatriu ale potom si aj tak povedala doktorka to nepomoze musis zmenit svoj zivot a aj ked novych ludi spoznat mna mama zobrala do rakuska a teraz zijem pervektny stasni zivot...........
vcx-napis mi prosim ta na mail, presne takeho cloveka hladam...tiez chcem ist na psychiatriu ale chcel by som vediet co treba a ako to prebieha...
Vies co, necitam ani diskusiu podomnou, lebo na toto ti viem povedat iba jedno - ked nejdes k psychologovi s tym, ake mas problemy, tak aspon neobtazuj ostatnych. Co tu cakas, ze ti tu co??? Ked sa hanbis ist k psychologovi, tak sa hanbi a dalej sa trap, co nas do toho?