caute baby,ako priberate v tehotenstve?ja som mavala 60kg este v marci toho roku.potom som nahle pribrala 5kg z antikoncepcie,ked som ju vysadila,hned som otehotnela.z toho sa tesim.ale som v 12-13 tyzdni a pribrala som uz 5kg,je mi vsetko oblecenie male,uz si kupujem tehotenske.mam 70kg,co je o 10kg viac ako som mala pred par mesiacmi.neviem co robit,za mesiac mam svadbu a bojim sa ze sa nevojdem do zajednanych siat.pritom sa neprejedam,jem asi 4-5x za den mensie porcie,nejem neskoro vecer,jem vela ovocia aj zeleniny,sladkosti malo,mam aj pohyb aj sex.co mam robit?brala som lieky duphastan a ascorutin,mohla som pribrat z nich?uz som ich dobrala
priberanie v tehotenstve
Ewka-ak ta potesim, ja som mala 90kg v den pred porodom. Zacinala som na vahe 66.5kg v den otehotnenia. Ked som isla domov z porodnice, mala som 80kg, 4 mesiace po porode mam 75kg a dojcim. Babika mala 3,5 kila, ked sa narodila.
V prvom trimestri si telo zacne zadrziavat vodu, takze preto taky narast, kazde telo je ine. Ja som robila zavodny sport 20-30 hodin tyzdenne v prvom trimestri a aj tak som pribrala 5kg, proste ta voda ma zagulatila. Takze jedz zdravo a nemas sa coho bat.
Ewka-ak ta potesim, ja som mala 90kg v den pred porodom. Zacinala som na vahe 66.5kg v den otehotnenia. Ked som isla domov z porodnice, mala som 80kg, 4 mesiace po porode mam 75kg a dojcim. Babika mala 3,5 kila, ked sa narodila.
V prvom trimestri si telo zacne zadrziavat vodu, takze preto taky narast, kazde telo je ine. Ja som robila zavodny sport 20-30 hodin tyzdenne v prvom trimestri a aj tak som pribrala 5kg, proste ta voda ma zagulatila. Takze jedz zdravo a nemas sa coho bat.
ahoj ewka..
nestresuj sa.. moja mama mavala vzdy 54 az 56 kil,, tie 2 kila to je taka jej hojdacka... tam sa vzdy drzala.. no a potom otehotnela.. najprv cakala mna, pri mne pribrala 29 kil, a potom o tri roky neskor cakala moju sestru, a to pribrala 31 kg. par mesiacov jej iba trvalo, kym to dala dolu. jeden cas po porode mala tolko starosti ze schudla az na 51 kg, no sama uznala ze to bolo strasne,no netrvalo dlho a nabrala naspat na svoju povodnu vahu, 54.
neboj.. tehotenstvo robi s kazdou zenou divy, a hlavne, kazda ho znasa inak.... saty sa daju upravit, popripade vymenit...
vela stastia..
No mna ste naopak potesili, lebo tiez mam zatial len take pidi-brusko a piaty mesiac za sebou... vsetci vravia, ze to este len pride, ale ja hlavne chcem mat istotu, ze krpec dostava vsetko, co treba...
Ewka - ja teda podla mojej skusenosti poviem, ze som v 16-17 tyzdni nemala problem este s vecami, ale u Teba sa to vyvija inak - pripadne by som ak mas moznost dohodla termin a poradila sa uz skor, nech Ta necaka neprijemne prekvapenie... Ono hlavne sa tes zo svadby ako takej, setri sa, oddychuj, a saty su krasne, ale len take dolezite ako to sama pripustis. Sustred sa na vasu lasku a na babatko - je skvele ze ste zdravi a ze sa lubite!
nestresuj, moja svagrina mala medzi objednanim siat a svadbou rozdiel vo vahe cca 12kg. sedeli jej aj tak ako uliate, vzadu jej povolili snurovacku a nejake zasivky a v pohode. nejde o saty, ide o babo. tak si to uzi.
ahojte dievcata, ja som pribrala 14 kil. znie to ako velmi vela, ale ono to po porode pojde zase samo dole. behanie okolo dietata, nespanie, kojenie... je lepsie, ked zena priberie (optimum 12,5 kg) ako keby malo malemu dietatku nieco chybat...
Hlavne sa kvoli vahe nestresuj, ved je to len na krátky cas a potom sa zase das do formy a šaty sa vždy dajú upraviť
Čo je GS Mamavit?
GS Mamavit je jedinečný doplnkový zdroj vitamínov a minerálov, ktorých dostatočný prísun je veľmi dôležitý najmä v období tehotenstva, dojčenia alebo pred plánovaným otehotnením. GS Mamavit neobsahuje farbivá ani konzervačné látky.
Ako správne užívať prípravok GS Mamavit?
GS Mamavit je vhodné užívať v tehotenstve, pri dojčení a v období pred plánovaným otehotnením. GS Mamavit odporúčame užívať po celú dobu tehotenstva a dojčenia.
Zloženie:
Vitamín A 0,8 mg
Betakarotén 0,6 mg
Vitamín C 120 mg
Vitamín E 30 mg
Vitamín B1 2,25 mg
Vitamín B2 2,6 mg
Vitamín B6 3 mg
Vitamín B12 9 µg
Vitamín D3 10 µg
Biotín 45 µg
Nikotínamid 20 mg
Kyselina listová 400 µg
Kyselina pantothenová 10,9 mg
Vápnik 162 mg
Fosfor 125 mg
Jód 150 µg
Železo 18 mg
Horčík 100 mg
Meď 2 mg
Mangán 2 mg
Chróm 25 µg
Molybdén 25 µg
Selén 50 µg
Odporúčané dávkovanie:
1 tableta denne po jedle, alebo s jedlom, zapiť dostatočným množstvom tekutiny (najlepšie čistou vodou). Neodporúčame užívať súbežne ďalšie vitamínové prípravky
Tip: GS Mamavit je dobré užívať pravidelne v určitú dennú dobu (napr. pri raňajkách). Budete si istá, že ste GS Mamavit užila.
Ako pôsobí GS Mamavit pri dlhodobom užívaní?
V ideálnej vyváženej kombinácii zabezpečuje prísun všetkých dôležitých vitamínov spolu s vápnikom, jódom, železom a ďalšími dôležitými stopovými prvkami.
Predchádza pocitom únavy a vyčerpania.
Vitamín A, B1, B2, B6, nikotínamid, vitamín B12, C a D sú látky, ktoré si organizmus matky v období tehotenstva a dojčenia vyžaduje vo väčšom množstve. Vitamín A je s ohľadom na bezpečie plodu čiastočne prítomný vo forme betakaroténu, z ktorého si telo matky vytvorí vitamín A podľa aktuálnej potreby, takže nehrozí riziko predávkovania.
Vitamín E a selén tvoria ochranu pred voľnými radikálmi.
Kyselina listová má okrem iného ochranný vplyv na genetickú informáciu a tým znižuje nebezpečenstvo vrodených vývojových chýb. Správna dávka je dôležitá obzvlášť v prvých týždňoch tehotenstva.
Zvýšený obsah vápnika a fosforu potrebných pre stavbu kostí a chrupu má svoje opodstatnenie, pretože vedecké výskumy preukázali, že hladina týchto minerálov v krvi klesá pod hranicu normy i pri bežnej nezmenenej strave, tým viac potom v období tehotenstva a dojčenia.
Optimálny obsah jódu je dôležitý pre správnu funkciu štítnej žľazy.
Železo je prvok, ktorého potreba sa stupňuje hlavne v posledných týždňoch pred pôrodom v dôsledku zvýšenej potreby detského organizmu.
Horčík je dôležitý pri prevencii kŕčov a pre správnu funkciu nervového a obehového systému.
GS Mamavit Odporúča
Ústav pre starostlivosť o matku a dieťa.