Mariuhana a priateľka

Príspevok v téme: Mariuhana a priateľka
dw61

Dobrý deň.

riešim menší problém. Moja priateľka, s ktorou som skoro pol roka, mala trošku horšiu minulosť. Síce to nie je teraz pri mladých nič zvláštne, ale okrem alkoholu a cigariet sa často aj zhúlila. Potom asi okolo Vianoc prestala a doteraz nemala, pomedzi to sme sa spoznali a vie,že by mi to vadilo a že by ma to sklamalo a preto sa snaží ešte viac.

Viem ale aj to,že má často absťáky. Je v bande, ktorá si často zahuli a ktorá jej často ponúka. Zatiaľ čo viem, odolala vždy, ak mi neklame. Absťáky nie sú na tom nič zvláštne,ale, odoláva už pomerne dlho.

Teraz mi ale povedala,že by si aj možno v lete,alebo na narodky dala.. Zvládam to veľmi zle, neviem prečo, ale je mi až do plaču keď hovorí,že by si znovu dala. Vravím jej že nechcem aby sa k tomu vrátila,ale ona mi hovorí,že to nie je vrátenie sa ale len tak jedenkrát , \"vyhodiť si z kopýtka.\" ja s tým ale vôbec nesúhlasím a veľmi sa bojím, viem že je silná,ale vadí mi aj ten jedenkrát.

Preto chcem poradiť, čím ju mám od toho odhovárať, čo mám urobiť, aby sa na to \"vysrala\" a zároveň mi to nedávala nejako za vinu a nehnevala sa.Dík

sweet_lolitta

lol, zvycajne pocuvam od kamaratov naopak, toto sa mi este nestalo, aby chlap nariekal, ze zenska huli :)) Chlape, bud rad, ze nie je alkoholicka, ci gemlerka - vsetko legalne drogy a omnoho horsie abstaky ;) neviem, co ti na tom vadi.

dw61

sureves,

presne taký som ja, úplne rovnaký.. do spoločnosti moc nechodím až tak medzi extrémne bandy a na párty tiež nie.. a presne takéto veci mi vadia, plus , je tam dosť chorobnej žiarlivosti a sebeckosti :D

sureves

ja ta lutujem ze si sa zamiloval do takej zenskej......pre mna bolo peklo ked som bol zamilovany do dievcata, ktore sa chodilo ozierat, zhulit, skratka takato"zabava"......mne sa to protivilo mam problem chodit do spolocnosti a vies ako som trpel.....ked som vedel ze je von, pije, huli a bavi sa.....
som neskutocne citlivy na reci typu "treba si uzivat", "podme sa opit" a pod.....vzdy ma to zrani, uvedomim si ze ja sa nikdy nebavim.....keby som mal taku priatelku, tak ma dovedie na trat....
inac drzim palce....neber to v zlom....:D

kpl

moj byvaly hulil. A to bol aj jeden z dovodov preco je uz byvaly. Vadilo mi to. Cele roky sluboval, ze prestane. Prestal, ale vzdy sa k tomu vratil. Nepomohlo nic. A mne sa nepacilo aky bol, ked bol zhuleny. Neprisiel mi do buducna pouzitelny ako manzel a otec mojich deti. Marihuana poskodzuje mozog, nech si tu hovori kto chce, co chce. Neverim ludom, ktori hulili a tvrdia, ze uz nikdy viac nebudu. Stale ich to bude lakat aj ked z nejakeho dovodu prestanu. Mozno dokazu nehulit 10 rokov, ale neverim, ze vydrzia cely zivot bez pomoci. To by musela byt veeelmi silna osobnost. Tazko sa to pise i cita, ale podla mna by ludia, ktori hulia mali navstivit psychiatra a nieco s tym robit. Neznasam, ked niekto obhajuje hulenie a travu ako liek. To su len vyhovorky, ake sa najdu na vsetko.

*lotus*

Ludia, je scestne porovnavat herak a travu! Na prvom vznika tazka fyzicka aj psychicka zavislost! A trava? Niekto povedal \\\"je to ako kremese, ak su, das si rad\\\" :-) ... Vsetkeho vela skodi, ale ked si niekto chce sem-tam zahulit s kamosmi? Nie je na tom nic zle a je to zrejme lepsie ako legalna droga-alkohol. Trava je proste bylinka, nie je to nijaka zakerna droga a ma niekolko liecebnych vyuziti (aj ked jej fajcenie zrovna zdraviu neprospieva, to je jasne). Ta baba bude mat pocit, ze ju obmedzujes a takto ju to bude aj tak lakat ovela viac. A budes ju mat rad jedine v pripade, ze ta bude na slovo posluchat? Pokial je v dobrej psychickej pohode, neberie to ako formu uniku pred realitou a zahuli si prilezitostne, tak nie je nic, coho by si sa mal obavat. Ako dobre si oboznameny s tymito vecami? Ked ti je do placu...Skus si radsej o tych veciach nieco zistit, lebo posobis, ze mas jednoducho predsudky... A myslim, ze priatelka ma pravo na to robit si so svojim telom, co uzna za vhodne.

kpl

to tu na fore nevyriesis. Musis sa porozpravat s nou. Ak ti to hulenie vadi, tak jej povedz, ze nechces byt v takom vztahu, s takou zenou. A ze ak to nedokaze prijat, tak... Vidim, ze ju mas velmi rad, ale aj ta najvacsia laska casom zoslabne a clovek uz nedokaze tolko prehliadat ako v zaciatku vztahu. Hlavne si ujasni, co je pre teba dolezite, aby ste si neskor nemusli nic vycitat.

dw61

ninka255:
nie je zas na tom až tak zle, mám oveľa horších kamarátov, čo sú len na mariške.. takže je to celkom fajn ešte,ale..presne to, ani ja a ani ona sa nechceme rozísť.. a ani jej to tak napísať nechcem,že ak si dá,tak sa to skončí,lebo, to by som zrobil hlúposť. človek keď ma niečo zakázané tak ani nevie ako a z trucu to spraví..a preto sa bojím s ňou o tom hovoriť, písať, lebo sa bojím aby to nedopadlo zle..

ninka255

správne rozmýšľaš,raz to bude ľutovať keď si zničí zdravie a krachne jej vzťah.takí ľudia nie sú veľmi zodpovední, skús ju o tom presvedčiť.je to ako notorickí alkoholici všetko zničia čo sa dá.

dw61

kpl:

nie, práve v tom vidím nádej aj preto,že prestala skôr ako sme sa poznali. To,že spolu sme ju ale v tom len podporuje, aby si nedala znovu. Čiže viacmenej prestala aj kvôli sebe.

kpl

Tu si nepomozes nijako. Ked to bude chciet, urobi to a ty tomu nijako nezabranis. Mozno ta oklame, neviem. Podla mna by si nemal na nu tak velmi tlacit, aby to nerobila, pretoze sa bude schovavat a moze sa stat, ze napokon zistis, ze ani netusis s kym chodis. Poloz si vsak otazku, ze keby ste spolu boli dlhsie a ona by si obcas zahulila, ci by to bol pre teba velky problem. Ak ano, nezostavaj v takom vztahu. Osobne si myslim, ze ak priatelka prestala hulit len a len kvoli tebe, tak sa k tomu vrati. Ako sa hovori: ked sa obetujes pre niekoho, koho milujes, neskor ho zacnes nenavidiet. Tak aby to nedopadlo aj u vas tak.