Ako je to prosím vás s krčkom maternice počas cyklu a tehotenstva? Všade na nete čítam nejaké protichodné informácie. Mešká mi menštruácia tri týždne, k lekárovi idem až v piatok, test si neviem kúpiť, pretože som mimo mesta. Teplota mi veľa nepovie, pretože ju mám mierne zvýšenú už roky. Krčok maternice mám nízko položený a tvrdý. Podľa väčšiny informácií to pred menštruáciou tak býva. Alebo aj v prípade, že vynechá. V tehotenstve je zas mäkký a dosť vysoko. Je to tak? Ešte by som dodala, že mi to mešká tri týždne, ale prerušovanú súlož sme mali ešte dávnejšie, medzitým som dostala jednu menštruáciu načas, viem však, že aj tehotné ženy to ešte môžu dostať. Okrem toho som aj vo veľmi veľkom strese- úmrtie v rodine, problémové obdobie s partnerom, ťažké skúšky v škole. Myslím, že kým sa dostanem k lekárovi, ani nezaspím. Myslíte si, že to vynechanie je spôsobené stresom? Dokonca po nechránenom styku som bola najmenej dva týždne aj u gynekológa, takže ak som v tom, už som bola aj vtedy. Všimne si to lekár tak skoro? ďakujem
krčok maternice poloha, tvrdosť
Noooo mohol ti zobrať krv, tam by to videl, nechápem prečo ti ju nevzal, kúp si radšej test v lekárni a výsledok máš hned, inak 7 týždňov po styku to sa uz počíta ako deviaty týždeň tehotenstva (teda tyzdne sa rátajú od poslednej menstruacia pred stykom) a to uz by musel byt hádam slepy...myslím, že fakt nebudeš tehotná, možno tá cysta robi neporiadok
dostala som sa k lekarovi uz dnes, to bol teda zazitok..hned prva otazka po tom, ako som povedala, ze mi tri tyzdne meska menstruacia bola, ci si to chcem nechat.. sono neukazalo nic, ani vysetrenie, teda aspon nie tehotenstvo..povedal ale, ze to nie je iste (vravim mu, ze od posledneho styku je 7 tyzdnov, to mysli vazne, ze takmer 2 mesacne tehotenstvo by si nevsimol???)..potom mi pichol vyvolavacku a povedal, ze mam cystu na vajecniku, asi 2 cm..potom, ze mam prist o dva tyzdne..a ze ak nedostanem dovtedy menstruaciu mam si este urobit test..to naozaj nejaky test spolahlivejsie urci dvojmesacne tehotenstvo ako sam lekar???
Dva tyzdne po styku by tehotenstvo podľa mna ešte nenašiel, mne ho ultrazvukom potvrdil az v 7. týždni, ved po dvoch týždňoch to sa ešte len embryo ledva zabyvalo v maternici a začína rast, v čase ked si bola u lekára by ti to odhalil tehotensky test alebo odber krvi, teraz uz aj ultrazvuk, ale podľa mna to budu skôr stresy a hlavne to, že na to stále myslíš a nemôžeš preto uz ani spávať, ked sa inak neda objednaj si tehotensky test cez internet kurierom a doruči ti ho aj na kraj sveta