ahojte... mate nejake osvedcene receptiky s tymto syrikom?
ja ho mam najradsej ugrilovane.. ma niekto nejaky recept s ktorym by sa rad podelil? nebavi ma stale ho robit na ten isty sposob :) dakujem :)
tofu
pozri si knihu od Bukovskeho "hned to bude" tam je viacej receptov z tofu aj z inych sojovych veci. Ja osobne najviac milujem Tofu-prazenicu (kedze nemozem vajicka tak si to vychutnavam :)
Na oleji zapenit cibulku, trochu kurkumy mletej a trochu mletej sladkej papriky (to tomu da spravnu farbu) potom pridat vidlickou roztlacene biele tofu, ml. cierne korenie, sol a tak 5 minut posmazit a hotovo. Najlepsie je podavat to s hriankami.
Skvelý recept je na stránke predajne ázijských potravín SEOLPLAZA v Žiline. V tejto predajni si môžete kúpiť výborné japovské tofu. Je to úplne niečo iné ako to nie moc vzhľadné čudo z naších obchodov.
Tofu s figami
Tie figy sú môj nápad a kombinácia s tofu chutná naozaj dobre. Môže to byť samostatné jedielko, alebo ako príloha napr. k rybke s ryžou. Čo potrebujeme:
0,5 kg tofu (firm-tvrdé tofu najlepšie je v predajni SeoulPlaza v Žilina),
4 zrelé figy rozdelené na štvrtiny,
5dkg rucoly, alebo iného šalátu,
1 pl sójovej omáčky,
1 nadrobno pokrájanú jarnú cibuľku,
1 kl sézamových semienok,
0,5 kl sézamového oleja,
3 pl olivového oleja,
1 kl čilli prášku
0,5 pl cukru
Tofu pokrájame na rovnaké kúsky (horizontálne 2x, vertikálne 2x - získame 12 kúskov) a tieto opečieme na olivovom oleji pri miernej teplote dozlatista. Na tanier rozložíme rukolu a figy a položíme na ňu kúsky tofu. V miske zmiešame ostatné ingradiencie a na každý kúsok tofu dáme za lyžičku. Podávame teplé.
Skvelý recept je na stránke predajne ázijských potravín SEOLPLAZA v Žiline. V tejto predajni si môžete kúpiť výborné japovské tofu. Je to úplne niečo iné ako to nie moc vzhľadné čudo z naších obchodov.
Tofu s figami
Tie figy sú môj nápad a kombinácia s tofu chutná naozaj dobre. Môže to byť samostatné jedielko, alebo ako príloha napr. k rybke s ryžou. Čo potrebujeme:
0,5 kg tofu (firm-tvrdé tofu najlepšie je v predajni SeoulPlaza v Žilina),
4 zrelé figy rozdelené na štvrtiny,
5dkg rucoly, alebo iného šalátu,
1 pl sójovej omáčky,
1 nadrobno pokrájanú jarnú cibuľku,
1 kl sézamových semienok,
0,5 kl sézamového oleja,
3 pl olivového oleja,
1 kl čilli prášku
0,5 pl cukru
Tofu pokrájame na rovnaké kúsky (horizontálne 2x, vertikálne 2x - získame 12 kúskov) a tieto opečieme na olivovom oleji pri miernej teplote dozlatista. Na tanier rozložíme rukolu a figy a položíme na ňu kúsky tofu. V miske zmiešame ostatné ingradiencie a na každý kúsok tofu dáme za lyžičku. Podávame teplé.
aj tu najdes inspiraciu...
ok, dobre, tak to skusim,, som zvedava, moze to chutit fajn.. mnam..
mozes este pridat sojovu omacku som zabudla....))
Tak da sa aj s chlebom, ale je to pre mna dost syte, tak nepotrebujem k tomu nic...
ahoj leaaaa
a co k tomu papas??? nejaky celozrnny chlebik?? ci len tak??
mozno aj zemiak by sa k tomu hodil?? dakujem :)
Tak ja pripravujem obcas take rychle tofu. Potrebujes prirodne tofu, ktore nastruhas na struhadle (so slzickami), nadrobno nakrajes cibulu, oprazis na olivovom oleji, do toho pridas tofu, par.pretlak alebo drvene paradajky, koreniny ako bazalka, oregano, tymian, sol, cierne korenie a prelisovany cesnak. Je to fajn receptik, robim ho casto.Dobru chut