Odstranenie znamienka

Príspevok v téme: Odstranenie znamienka
roux

Vzdy ma trapili moje znamienka na celom tele, ale najviac na mojej tvari...Rada by som si ho dala odstranit, ale moja matka je samozrejme proti a zakazala mi to..Chcela by som to z estetickeho ale hlavne z psychickeho dovodu...Mam 15 rokov a chcela by som si to dat cez letne prazdniny aby som v novej skole mohla byt uz v pohode..
Ako mam matku presvedcit aby mi to dovolila? Mysli si ze mi tam ostane jazva, ale ja to chcem aj tak podstupit. Mam z toho dost velke komplexy.

roux

ja sa s mamou nehadam len sa s nou nerozpravam...uz som drzala hladovku, ale vydrzalo mi to len 2 dni :D mam ho pri nose, takze je dost viditelne a ludia si uz na mna tak zvykli...chapes ja na to cakam uz roky a ona mi povie ze som nerozvazna a ze chcem vsetko rychlo a robi z toho vedu a pri tom je to uplne maly zakrok...celu rodinu uz urcite obvolala ze jaka som blba a tak... ony sa ma urcite budu snazit odhovorit, a tak radsej sedim doma a nudim sa

annieee

tiež som sa obávala reakcií okolia a nechcela som, aby sa vypytovali, ale nakoniec som si povedala, že veď o nič nejde je to znamienko ako každé iné a tak som im dopredu povedala, že si ho pôjdem dať odstrániť, takže o tom vedeli, a prečo som si ho dala, tak to sa nepýtal nikto, a ked som už mala aj po vybraní štychov a normálne som chodila, tak hned ako som sa stretla s kamoškami som im povedala, že pozrite ako to pekne to spravil, ale ako sa to hojí a tak:D proste som im povedala o tom skôr ako sa stihli spýtať :D čiže tým pádom som sa vyhla nepríjemným otázkam :) a prosím ťa, kde konkrétne máš to znamienko?.. a ešte niečo ako na mamu -> hlavne sa s ňou nehádaj za to:D

dada225, volá sa MUDr. Zdeno Zamboj

Dada225

Anieee
kto ti prosim odstranoval znamienko? Aj ja mam jedno čo ma trapi a bojim sa isť k hocijakemu plas. chirurgovi lebo niektorí nechavaju škarede jazvy zaleži aj od toho ako to spravi a ako to zašije...

roux

annieee ahoj...a ako na to reagovalo tvoje okolie? pytali sa ta take ze preco si si to dala odstrani a tak? ja by som to chcela dat hlavne cez letne preto ze pojdem na strednu prec od mojich starych kamaratov a tak to chcem vyuzit...a s matkou sa uz asi tyzden nerozpravam... ja na to cakam uz asi 5 rokov a ona mi to uplne zavrhla, ale myslim ze to rozhodnutie by malo byt na mne a nie na nej

Veronika5492

Ahoj tiez som mala podobny problem od mala som vyraznejsie dve znamienka na tvari,ktore mi velmi prekazali samozrejme mamina bola proti tomu lenze mojim neustalym naliehanim,prihodami inych ludi,ktori to tiez absolvovali a presviedcanim som ju prehovorila.Po 18-tke som si dala obe prec u normalneho chirurga za 2znamienka som zaplatila 15eur,proces bol rychly a ani to moc nebolelo len ta injekcia na zaciatku trosku stipla,potom som necitila uz nic.Tyzden aj pol som to mala prelepene a potom mi vybrali stychy.VObec nic mi nedalo vidiet,takze som bola spokojna.Davala som si to na jesen ale planujem,ze na jesen si dam opat dalsie odstranit.Prajem vela stastia:)

roux

annieee ahoj...a ako na to reagovalo tvoje okolie? pytali sa ta take ze preco si si to dala odstrani a tak? ja by som to chcela dat hlavne cez letne preto ze pojdem na strednu prec od mojich starych kamaratov a tak to chcem vyuzit...a s matkou sa uz asi tyzden nerozpravam... ja na to cakam uz asi 5 rokov a ona mi to uplne zavrhla, ale myslim ze to rozhodnutie by malo byt na mne a nie na nej

annieee

ahoj, ja som mala podobný problém, tiež som mala znamienko na čele a mama mi to nechcela dovoliť dať odstrániť, ale nakoniec som jej povedala, že ma to trápi, hanbím sa za to a už konečne chcem prestať nosiť ofinu a že je to moje telo a budem si s ním robiť čo chcem!! dosť dlho mi to trvalo pokým som ju presvedčila, ale už sa mi blížilo k 18-tke, tak som ešte povedala, že mi nemôže rozkazovať do nekonečna! a teraz je od toho vyše pol roka a krásne sa to zahojilo a jazvičku vôbec nie je vidieť (len pri detajlom skúmaní úplne zblízka, je to trošku vidiť) :) jediné čo lutujem je, že som to nepodstúpila skôr... a ked to máš na viditeľnom mieste, poradila by som ti navštíviť plastického chirurga, ja som bola u súkromného (síce to stálo trochu viac - ale ten výsledok zato stál a mám pokoj do konca života :) ) .. a cez leto sa znamienka neodstraňujú, pretože slnečné lúče by škodili jazve, ja som si dala pred vianočnými prázdninami, týždeň som to mala prelepené a potom mi vybrali štychy - to trochu bolelo a bolo to také ružové, ale v pohode sa to dalo prekryť make upom :) tak veľa šťastia pri presviedčaní mamy, pretože fakt to nič nie je, podstúpilo to strašne veľa ľudí, a pokým si to dáš urobiť u odborníka, nič sa nestane :) a môžeš sa ma spýtať na čokoľvek :D

Deee

V lete by som do toho nesla, skôr jeseň, jazvicka sa musi pekne hojit a nesmie byt na slnku, navyše v tomto teple sa bude aj ranka pomalšie hojit, mne sa znamienko natrhlo, tak muselo ísť preč v lete, ale cele leto som na jazvicke nosila leukoplast, aby nebola na slnku, takze neviem, či by si chcela cele leto chodiť s leukoplastmi na tvári, mamine nech to vysvetli lekárka, že je to estetickejsie a tebe by to veľmi pomohlo, niekedy skôr zaberu argumenty od cudzieho/ nestranneho človeka