komplex menejcennosti

bikerka

fuuu lost vela otazok :) ale nas skoro vsetky je odpoved ,,ano,,!

ako si písal....vseobecne, k kazdeho rozku trosku..

presne aj ja sa porovnávam s ludmi a potom si pripadám ze som ,,nikto,,...nic som nedokazala...atd...
vela krat si myslim ze som nieco menej ako iny..

potom skusam samej sebe protirecit ze nie to nieje prevda ,,nie si o nic menej ako ostatní...,,

a potom sa objaví znova :/ :/

čerešňa

ShaulaThalit ja nechápem čo Ťa tak irituje na lostovom príspevku ! Práve, že jeho odpoveď na danú tému je takmer vyčerpávajúca a keď sa Ti nepáči, načo to čítaš ?
Áno, je veľmi dôležité uvedomiť si v čom konkrétne máš ten pocit menejcennosti a možno si častejšie pripomínať, že tu nie sme na to, aby sme sa stále s niekym porovnávali, že o čo sú tí druhí lepší, ale aby sme si užívali život bez ohľadu na to, či pri tom vyzeráme trápne, alebo či to dokážeme. Keď Ťa niečo baví, venuj sa tomu. Kašli na to či si niečo dosiahla, veď každý je svojim spôsobom osobnosť.

lost

A v com presne mas ten pocit menejcennosti?

vo vyzore?
vo vystupovani pred ludmi?
v komunikacii s nimi?
v studiu ?
v praci ?
alebo vseobecne, k kazdeho rozku trosku? :)

a preco nie si so sebou spokojna?
nedari sa ti dosiahnut svoj vytyceny ciel?
alebo ked ho dosiahnes, mas pocit ze si ho mohla dosiahnut lepsie, rychlejsie, efektivnejsie ?
alebo ked ten ciel dosiahnes, mas pocit ze to bola hracka a nastavila si si nizky ciel a nie je mozne nastavit si ten isty len vyssi ?
alebo skusila si si niekedy nastavit naozaj nedosiahnutelne vysoky ciel?
a/alebo co ak si ho nedosiahla?

lost

jasne, da sa toho uplne zbavit :)

neviem ale ako presne.. i ked stavil by som sa ze mozne to je..

mozno uvediem maly priklad:

vzdy som si hovoril ze:
- nie som dostatocne dobry a som daleko podpriemerny clovek
- nic sa mi nedari, nic nemam, nic nedosiahnem

a taketo, iste chapes co myslim, nieco ze sa velmi podcenujem a "mozno" je to z dovodu ze som bol na seba vzdy eXXXtremne seba-sebe-ci-cokolvek-kriticky a potom som mal "latku" tak vysoko, ze ak som tam doskocil, bolo to len stastie.. a aj tak som to vnimal - ze "ok, mal som stastie, ale co nabuduce?!"

aby som nedaval omacky same, tak:
aj teraz mam pocit, ze som lama a menejcenny clovek
ked som za pc a pracujem
ale akonahle sa zacnem porovnavat, trosku mi to nedava logiku, preco by som mal byt menejcenny :D

ale zase mam blok v chvaleni sa, cize nejak si to neviem ani priznat ze som na tom OK..

nie som si isty z coho to vyplyva, alebo kde je zdroj tohto problemu, i ked na toto mam podozrenie..

nemas nahodou nejake vysoke ciele, alebo nechces byt prilis perfektna v tom co robis?

erikaááá

ano ja mam ten isty problem ,vždy si pripadam škaredá,hlupa... Mám pocit , že si o mne kazdy myslí že som skareda trapka! ... kazdy sa nadomnou cíti viaccenny mam pocit... take čudnee ..

bikerka

ja toto všetko dobre viem :D som si toho vedomá...ale aj tak..stale mam pocit ze som ,,nikto,, proste nie som sama zo sebou spokojná...ale absolutne...citi sa niekto este takto?