priatel a vzdialenost

Príspevok v téme: priatel a vzdialenost
ciara133

ahojte..mam taky problem, ide o to, ze s priatelom byvame od seba cca 75 km co nie je az tak vela viem, cez skolsky rok to bolo v pohode, lebo studujem v jeho meste ale teraz su prazdniny a uz sa neuvidime tak casto...a problem je tu hlavne s mojimi rodicmi...on moze chodit za mnou aj ja za nim, ale nechcu aby som unho prespavala..takze ich predstava asi taka ze odidem rano a vecer sa vratim domov a to mam 22 rokov ach :/...co robit v takej situacii, vie niekto poradit? komunikacia s nimi velmi nepomaha...

ciara133

tak dnes sme sa o tom zase bavili a neupustia od tej noci..na koniec jula mam vymyslenu vyhovorku o jednu chatu...ale zase v auguste na polku prazdnin mozem ist brigadovat do mesta kde byva, takze to budeme aspon castejsie spolu...rodicom sa priatel asi velmi nepaci aj ked na to nemaju nejaky opravneny dovod...a takisto som im povedala, ze na to ked chceme nieco riesit to nemusim u nho ani spat...asi su v tom dost konzervativny...ale nechcem mat doma peklo takze cez tie prazdniny snad nejako vydrzim a od septembra vitaj slododny zivot heh

Blonďák

Jednen krásny večer sa zober zbal si veci príď za rodičmi a povedz...ahojte budem spať u frajera vidíme sa zajtra...jednoducho ich postav pred hotovú vec...

AdamKrt

Treba rodicom povedat, ze preco im vadi to prespatie cez noc ? Snad si nemyslia, ze postelne aktivity sa daju robit iba v noci a ze ked clovek chce, moze postihat vselico aj za 5 minutovu pauzu rodica na zachode... :)

ciara133

no je pravda ze nie som financne nezavisla este, som studentka a mala som brigadu lenze to nevyslo..aj pocas skoly som brigadovala takze nie je to tak ze stale len od nasich pytam peniaze...no a priatel byva sam resp. s dvoma spolubyvajucimi tak mozno je to aj preto a ma 24 rokov ....teraz bude mat narodeniny tak sme to chceli ist spolu oslavit aj s jeho kamaratmi

Deee

Niekedy je to ozaj tak, že mladi (jezis maria však aj ja mám len 25) chcú voľný zivot, ale účty zan podsuvaju rodičom...a dnes je aj zložité sa osamostatnit, získať vlastný byt je skoro utopia...takze to asi len vyžaduje kompromisy, ved koľko mladých ostane bývať u rodičov, ti však niekedy chcu neprimerane zasahovať do života, často si to ani neuvedomujuc a s najlepším svedomim...my mame perfektnych rodičov, ale musieť s nimi bývať, to by bolo šialenstvo...ale v 22-ke prespat u priatelovych rodičov sa mi nezdá byt taká náročná požiadavka, predsa len nie je to chata, ale byt s dohľadom rodičov...

ta3

Deee, tak Tebe vsetka cest, potom sa moja poznamka na Teba nevztahuje, pravdaze nehadzem vsetkych mladych do jedneho vreca, mala som povedat, ze niektori mladi ludia .....

Deee

Ta3 odkedy som si z domu odniesla poslednú ponozku, nevzala som od maminy ani €...uz počas školy som brigadovala a svoje potreby si financovala sama (od kozmetiky, cez oblečenie, či vodičák), robím to tak doteraz aj v manzelstve, na svoje vystrelky si zarábam sama, moji rodičia boli akurát dost uzkostlivi kedže som jedinacik, tak to osamostatnovanie nešlo lakho a dodnes mám skôr problém s tým, že mi chce mamina kde ako finančne pomáhať, pričom sama má akurát a my nudzou rozhodne netrpime...

ta3

Lost, velmi ma tesi, ze nachadzam podporu aj u mladych, Tvoji rodicia musia mat z Teba len samu radost a musia byt na Teba velmi hrdi

lost

22 rocny mladik suhlasi s ta3 az viac nez dost :P :)

sloboda = zodpovednost

absolutna sloboda = absolutna zodpovednost

:)