Prosím Vás neviete nejaký recept kde by bola surová zelenina na ktorú by sa naberala nejaka chutná omáčka.
Podobne ako bolo v "bezservitky" kde varil Milan Kereš a v tom predjedle jedli surovú zeleninu s nejakou omáčkou, ktorej prípravu som bohužiaľ nenašla.
Veľmi by ma potešil každý váš nápad, návrh, rada,skúsenosť..ďakujem
Surová zelenina(mrkva,uhorka, atď...)s omáčkou
biely tvrdý joburt si zmiešaj s trocha olejom, horčicou, či kečupom, trocha vegety,narezaneho cesnaku,korenie,aj chili papričku možeš podla toho čo máš doma,ale biely jogurt je základ ten tvrdý
ďakujem, veľmi si ma potešil. Už sa neviem dočkať kedy to pripravím a ochutnám.
Skvelé.
Oprava misy surovej zeleniny,
pozri napr na allrecipes.com
V USA je zvyk podavat ako predjedlo mysi syrovej zeleniny s "dips" tj pastovitymi zmesami na namacanie
Hotovych dipov je na trhu tu hromada, su robene z roznych receptov, s tvarohovym ci smotanovym alebo majonezovym zakladom, pripadne aj ine. Na Slovensku je stara dobra bryndzova zmes(smirkas, korozot), ktoru osobne oblubujem na namacanier, ale manzelka robi desiatky inych. Aj niektore "kupenske" su dobre, dokonca aj polevy na salaty (dressing) sa pouzivaju tiez ako pasty na namacanie zelenin.
Su aj omacky so zakladom stiav z peceneho masa ci vareneho masa, tie maju specialne dobru chut, najma pre ludi vyzadujucich chut "umami"masovitu sytu.
Dobra je zmes napr, kde je do zmesy tvarohu(cottage chease) a smotany zamiesany udeny losos s trochou cibulky a horcice.
Takm isto sa do roznych zmesi pridavaju stare ostre syry. Jedna z mojich oblubenych je avocado dip, robeny z roztlaceneho avocada, trochu smotany, cesnaku, soli cierneho korenia a cibulky.Niektori do toho davaju aj drvene (rozmixovane) paradajky.
Na dipy sa vyborne hodi food processor, zmiesa vsetko a poseka velmi rychlo a ucinne, pricom treba prestat skor, nez je to uplne rozdrvene, aby to malo trosticku hrudkovivu strukturu
podla mna je net toho plny, zavisi co ti chuti, kazdy ma rad nieco ine
Po takej dobe sa nenašiel nikto? fíha....