depresia a AD elicea + mirzaten

Príspevok v téme: depresia a AD elicea + mirzaten
elimi

Kvôli návratu silnej depresie som dostala Eliceu (zatiaľ 5 mg, no posúvam sa na 10 mg ráno) a Mirzaten (minimálnu dávku večer pre lepší spánok). Máte s tým niekto skúsenosť? Teraz som od rána ako požuvaná a vypľutá, alebo ako opitá, malátna, unavená - koľko toto potrvá, kým si telo zvykne? Pred dvoma rokmmi som sa liečila Cipralexom (predchodca Elicey, ktorý so mnou až takto nemával na začiatku... ale pomohol).

tbc

elicea + mirzaten
elimi vydrž...aj ja som tak začínala...ten útlm spôsobuje Mirzaten...po jeho vysadení ospalosť a únava prejde..ja som ho brala 3 mesiace..ale je to asi individuálne...teraz už beriem len Eliceu a cítim sa super...konečne žijem :-)

tpch

Spravne sa pise "vyvijat", nie "vyvyjat". Ja ziadne psychiatricke lieky nepotrebujem na rozdiel od teba.
Zacni sa viac venovat slovenskemu pravopisu a bude ti lepsie. Take vybrane slova ti mozu zlepsit psychicky stav.

squash

ja som presiel xy liekmi a viem o nich tisic krat viac ako ty, tym som si isty. ja sa neznazim hrat na odbornika, len sa snazim povedat ze lieky su sracky ktore cloveka po case znicia. ale ty sa kludne dopuj svojimi liekmi ktore ti psyciater s radostou predpisuje, farmaceuticke firmy budu mat z teba radost. sak ako inak by mohli vyvyjat nove jedy ktorymi vo forme tabletiek zabijaju tisice ludi rocne

tpch

Tebe by antidepresivne zabral aj praskovy cukor, keby mal napis Deprim :-DD
Typicky placebo efekt. Deprim ma tak nizke davky, ze je prakticky neucinny.

tpch

Si nejaky nasilnicky a agresivny, nepotrebujes nejaky haloperidol alebo zyprexu?
Vidno, ze si psychicky naruseny a neliecis sa. Skus sa vratit k liekom a mozno sa spamatas. Ked chces argumentovat na "odbornej" urovni a odhovarat ludi od liekov, aspon sa nauc ich nazvy, dement.

squash

zavri si hubu ty kokot tpch, nevies nicim konstruktivnym prispiet k diskusii len kritizujes, takych ako ty mam najradsej. ja nie som psychiater ani doktor, hovorim z vlastnych skusenosti a snazim sa pmoct, neviem ako sa to pise, viem len ako sa to anglicky vyslovuje a podla toho som to napisal, myslim si ze je absolutne bezpredmetne, napisal som to len ako priklad AD ktore bolo velmi popularne a rozsirene aj napriek jeho slabym ucinkom proti depresii a velmi silnym neziaducim ucinkom

RNG

Deprim zialbohu obsahuje len hypericin a aj to len velmi malo. Ucinna narazova davka vytazku z lubovnika musi obsahovat 3 mg hypericinu a 30 mg hyperforminu.To zvysuje serotonin, noradrenalin a dokonca ciastocne aj GABA, Tj nie je to len SSRI.
Ta davka je zaroven aj maximalna denna, ked to chces brat kazdodenne, co neodporucam, lebo spotreba neurotransmiterov je zvysena len v strese a len vtedy ich treba takto upravovat, alebo doplnovat inymi doplnkami na ne.
Ale depresie a ine nervove problemy nie su len z nedostatku serotoninu, aj ine nedostatky v neurotransmiteroch ich mozu sposobovat, hoci zriedkavejsie.
A moze to byt nasledok aj hormonalnych vykolajeni, zamorenia tela neurotoxinami a podobne.

squash

vytazky z lubovnika bodkovaneho redukuju priznaky depresie ovela ucinnejsie nez ktorakolvek ucinna latka AD na trhu. podla prieskumov tri stvrtiny ludi trpiacich depresiou zaznamenalo zlepsenie pri uzivani preparatu z lubovnika bodkovaneho. co sa neda povedat o AD. napr. taky fluxatin, ktory sa predava uz vyse 20 rokov a bolo to tzv. zazracne antidepresivum (predaval sa pod menom prozac) nie je v skutocnosti o nic ucinnejsi ako placebo. ide len o to ktora spolocnost urobi vecsiu propagandu, ktora spolocnost podplati viac psyciatrov, ktora spolocnost ma viac na reklamy. ja som presiel mnohymi ucinnymi latkami od klasickych AD cez rozne ssri po snri. nemyslim si ze mi pomohli viac ako lubovnik bodkovany. samozrejme treba tomu dat niekolko dni, niekedy tyzdnov. avsak stoji to za to, ked si uvedomis kolko neziaducich ucinkov maju takmer neucinkujuce AD, ktorymi nas z radostou dopuju doktori. ten zoznam je tak dlhy ze by som s nim mohol omotat cely moj barak. okrem toho normalne AD a deprim funguju na rovnakej baze spetneho vychytavania serotoninu. depresia je vzdy len depresia, ci je lahka alebo tazka, vzdy je pricinou nejaky problem, ktory zamava nasou psychikou. depresia je vymyslena diagnoza. depresia je prirodzena vec, pretoze nas zivot je plny problemov s ktorymi sa nie vzdy vieme vysporiadat a n iekedy nas sposobuju zlu nadalu. ked takyto stav trva dlho, tak nas vrha do beznadeje, mame cronicku zlu nadadu, ktorej teraz hovorime depresia