Bezlepkové a bezlaktozové vyrobky - BA

Príspevok v téme: Bezlepkové a bezlaktozové vyrobky - BA
animka

Kde sa prosim vas daju zohnat bezlepkove a bezlaktozove vyrobky ? ... vsimla som si ze nieco maju z bezlepkačov aj v DM ... nieco malo z bezlaktozovych vyrobkov som zas videla v Bille ... ale potrebovala by som nejaky obchod ,ktory sa na to specializuje...veci ako tvaroh,ryzovu alebo kukuricnu muku, smotanu a podobne...Hlavne teda co sa tyka veci na pečenie zakuskov...Zatial s tym nemam nijake skusenosti takze ak ma niekto nejake rady a odporucania velmi sa potesim :) Dakujem .

Kycera

V Lidli mali teraz bezlepkové a zároveň bezlaktózové španielske sušienky "MARIA".
V BA na Námestí sv. Františka 18/A sa nachádza takto špecializovaný obchod Alter Food.

Nikol666

My sme toto nakupovanie po 10-tich obchodoch aby som nakúpila čo potrebujem vzdali. Nemám na to proste nervy. Našla som stránku na bezlepkové potraviny celia a som nadšená. Majú všetko čo potrebujeme a je to chutné a za celkom prijateľný peniaz. Momentálne fičím na keksoch : celia.sk :) Sú božíí :))

bezlepkacka

V lidl vraj predavaju keksiky, aj som ich jedla ale bezlepkove! Potrebujem vediet nazov... Boli v takom tusim zltom obale a boli to take ,,placky,, tvarom taky kruh plny a z jednej strany cokolada a z druhej muka a prosim napiste aj za kolko ste videli ich predavat. Dakujem

LMarika

Odskoc si do Rakuska, ak ti to nerobi problem, staci 1-2x za mesiac a mas vsetko, co potrebujes. Napriklad v predajniach Spar, najma Interspar maju bezalaktozove mlieko polotucne a plnotucne, kyslu smotanu, slahackovu smotanu, smotanu na varenie, biele a ovocne jogurty, tvaroh... - cenovo najdostupnejsie su od znacky Spar, dokonca to mlieko je lacnejsie ako bezlaktozove verzie inych znaciek predavjucich sa na Slovensku a maju tam aj velmi dobry vyber bezlepkovych sladkosti, tiez bezlepkove krekry, chipsy, cokolady bez laktozy a bez lepku, rozne bezlepkove a bezlaktozove susienky, vacsina z nich sa predava pod znackou Spar. Celkom dobry vyber bezlaktozovych mliecnych vyrobkov najdes aj v potravinovych supermarketoch Merkur, tam byva najmenej jeden cely regal vyhradeny pre bezlaktozove vyrobky, pekne upratane a vytriedene, ale mojim favoritom jednoznacne byval Interspar az dovtedy, kym mi test na intolerancie neukazal velmi silnu intoleranciu na bielkovinu kravskeho mlieka a na kazein, takze zhananie bezlaktozovych vyrobkov je uz u mna jednoznacne minulostou, ale nezabudla som, kde ich zohnat. Bezlepkove produkty zozenies v Bio obchodoch, jeden som tusim videla v Auparku a jeden v Poluse, ked uz musi byt ta Bratislava. Nejake bezlaktozove mlieka tiez skor zozenies v takychto bio obchodoch ako v beznych potravinach, ale nie je to ani zdaleka to, co v Rakusku, kde su ludia jednak uvedomelejsi, ze sa daju na laktozu otestovat, a jednak bohatsi, ze si tie testy mozu po financnej stranke dovolit. Zakaznici tam o svojej intolerancii na laktozu teda vedia, coho vysledkom je, ze sa bezlaktozovych vyrobkov dozaduju, na co vyrobcovia a predajcovia okamzite zareaguju vyrobou a predajom tychto vyrobkov, ale aj rozsirovanim sortimentu a na Slovensku aby si clovek nohy zodral, ak chce nieco bezlaktozove najst a ak uz si tie nohy zoderie, tak najde nanajvys v najlepsom pripade bezlaktozove kravske mlieko, v menej horsom pripade sojove mlieko a potom mu zostava uz len dufat, ze mu z neho nebude zle. Su ludia - a je ich vela, ktorym nebola na soju zistena ani alergia, ani intolerancia, a predsa sa po jej konzumacii velmi zle citia, a preto sa jej podvedome vyhybaju. Som si ista, ze konaju spravne. Existuje predsa aj histaminova intolerancia, ale aj alergie na kovy a kto vie, ake vselijake svinstva sa v soji nachadzaju, na ktore clovek reaguje alergicky a ani nevie, preco. Co sa bezlepkovych potravin tyka, v Bio obchodoch maju aj siroky sortiment bezlepkovych sladkosti, no treba si vsimat aj zlozenie, ci nahodou neobshuju laktozu, pripadne u mna je to kukurica, vajcia... Nakolko mat iba jednu intoleranciu je skor zriedkavy jav, ak uz niekto nejaku intoleranciu ma, vacsinou sa jedna o skupinu viacerych potravin. U mna ich je asi 20: kukurica, psenica, gluten, kazein, kravske mlieko, kozie a ovcie mlieko, vajcny bielok, makrela, horcica, hrach, pistacie, samozrejme laktoza ako jednoznacny vitaz medzi intoleranciami v ludskej populacii vo vseobecnosti nemoze chybat ani u mna, dalsie uz radsej ani nebudem menovat. Vzdy je dobre dat si urobit test na intolerancie s viacerymi potravinami, aby napriklad clovek s celiakiou nejedol bezlepkove vyrobky s kukuricnou mukou a s kukuricnym skrobom, pokia ma aj na tu kukuricu intoleranciu, a podobne. Je nas (ludi s potrvinovymi intoleranciami) najmenej 50 precent, musime si pomahat. Animka - prijemne sviatky a bud rada, ze byvas v Bratislave a ze to mas do Rakuska len na skok.

aspen3

V Kauflande zacali mat dost vela bezlepkovych aj bezlaktozovych vyrobkov. Mam oba problemy. Len ich treba vediet najst. Z bezlaktozovych som uplne uneseny :-). Maslo syry jogurty pudingy tvaroh. No super. Znacka MinusL. Aj bezlepkovych zacali mat dost. Vcera som dokonca kupil bezlepkove listkove cesto. Uz tlacim syrove slane tycinky pecene v rure :-)

RNG

Bezlepskove semena na muky su nielen proso/pseno, ale aj quinoa, chia, teff, ryza , kukurica, pohanka a podobne. Mnohe orechy a semena sa tiez daju mlet na muky.
Laktoza je dnes mensi problem, lebo na trhu su dnes velmi ucinne enzymy, ktore umoznia telu rozlozit laktozu a pripadne ked ich beries na prazdny zaludok, tak odmoria telo od mliecneho zamorenia, tj od nielen laktozy, ale aj mliecnych bielkovin a tukov
Pozri napr na vyrobok firmy Enzymedica, pod menom Lacto, Complete dairy digestion.

Ircika

Dobry den!potrebovala by som pomoc s bezlepkovymi potravinamy!
chcela by som ziskat ciselne kody bezlepkovych potravin,ktore uvadza aj Ministerstvo Vnutra SR!
keby nahodou niekto,tak by som cakala odpoved na moju e-mailovu adresu!
Dakujem pekne!!!
e-mail:irci1962@centrum.sk

animka

sweet lolitta presne ten obchod som vygooglila asi pred hodinou a pacil sa mi...este lepsie ze ho mam hned pri robote takze vo stvrtok sa tam mozno vidime :D