Ahojte, uz tyzden mam strpnute prsty(malicek a prstenicek) na lavej nohe. Predchadzalo tomu zrazu zopar krcov-kde mi prsty vykrucalo. Mam v nich znizenu citlivost, obcas citim mravencenie, obcas mierne palenie, obcas pocit chladu, ale najcastejsie mam pocit tahu(akoby mi niekto tahal prsty dopredu). Popritom mavam obcasne pichanie pri lopatke, v nohach, na chodidlach. Mam pocit aj strpnutia mimickych svalov, mierne opuchy oci so spadnutymi vieckami(jedno oko viac ako druhe) preto mi padlo podozrenie aj na myastheniu gravis, liecim sa uz 4 roky na ine autoimunitne ochorenie. V poslednej dobe som chodila svicit na vibra plate a na lymfodrenaz, ci to nemoze mat aj s tym suvis..
Mate niekto s niecim podobnym skusenosti? Pripadne viete mi odporucit neurologa v BA(v stredisku pri nas ho bohuzial zrusili). Dakujem
strpnute prsty na nohach
to bude stat okolo 10 euro. ale v bratislave je specialne sukromne neurologicke centrum. najdes to na tejto stranke, len sa neda dopracovat k cenam. zajtra im ale mozes zavolat a spytat sa.
obavam sa ze su mastni a dost by ta chceli vystavit. hned ti odporucia milion procedur a peniaze sa budu len tak sypat. ale pozri sa a zvaz ty sama.
hippokrates.sk
neuro-ja sa bojim citat nejake fora a temy, lebo ak si raz nieco precitam, potom tu diagnozu aj mam:)))) seknut ma doslova neseklo, aj ked pocitujem take "sekave bolesti" pri lopatkach, ale to su len take minutkove bolesti... ved to, ze nemam predstavu, kolko moze stat navsteva a vysetrenia u lekara, ked nepatrim do ich obvodu, tam nic neplati zdravotna poistovna?
zrusene su len vymenne listky, inak ta lekar vezme iba sukromne. este existuju aj neurologovia, ku ktorym sa mozes objednat za platbu tak, ze necakas a vezme ta presne v urcenu hodinu. lenze to sa moze stat, ze bude aj o mesiac. vtedy sa zvykne platit okolo 10 eur. mozno ta mladonicka by ta zobrala, ale ako hovorim - ona robi podla nalady. nie je zla, len uz som ju zazila aj lepsiu. ked som u nej bola prvykrat pred asi 6 rokmi, bola prijemna. potom asi pred dvomi rokmi druhykrat - po uraze - a uplne ma odflakla. obidva razy som platila. a vypytala si odo mna aj zdravotnu karticku, cize dostala za mna peniaze aj od poistovne. potom som ju este odporucila kamaratke a ta na nu uz uplne nadavala, ze ju vobec poriadne nevysetrila. je to zlozite, niektorych lekarov uz ich praca nebavi a je to na nich vidno. ale s tymto nemozes zartovat. ked je to na nohach aj rukach, asi to bude chrbtica. neseklo ti? mozno mas herniu disku. tu som si vsimla ze na tomto fore je taka tema - hernia - vysunuta platnicka. tam by si sa mozno dozvedela nieco o prejavoch. tak drzim palce!
neuro-dakujem velmi pekne za radu:) najhorsie je, ze zhruba pred hodinou mi strpli aj malicek a prstenicek aj na lavej ruke, cize to musim riesit uz zajtra. Prosim Ta a nevies, kolko sa u nich plati, ak by to bolo do nejakych 50eur, tak to som ochotna, ale platit nejakych 300eur za vysetrenie, tak na to nemam... Ja som obvod BA III, stale musi clovek chodit po lekaroch len vo svojom obvode? Nezrusilo sa to uz nahodou?
mozu to byt cievy, nervy, chrbtica...
poznam jedinu neurologicku, ale k nej sa plati. vola sa mladonicka, robi v poliklinike v karlovej vsi. nie je velmi ochotna, ked nema naladu tak ta odflakne.
vyborna diagnosticka na neurologii je ale dr. pribišová karina, ta robi na neurologii v ruzinove - v nemocnici. tiez by si sa k nej musela objednat sukromne a zaplatit, hlavne ak k nej podla obvodu nepatris.