Tato tema je velmi diskutabilna Lucia.
Ale je aj riesitelna. Ty si podla tohto tvojho prispevku velmi bystre a citlive dievca. A je vidiet,ze mas rodicov rada a chapes,ze je situacia u vas vazna. Ako to ale riesit,alebo ako sa k tomuto problemu postavit...ze? Momentalne si tvoji rodicia neuvedomuju aky to ma dopad na teba ako na ich dceru v sensitivnom veku,ktora toto vsetko velmi vnima. Oni su zaneprazdneni sami sebou a maju co robit,aby to ustali,takze im trosku zlyhava to racio a respekt ci ohlady voci tebe. Nerobia to naschval neboj sa,nechcu ti ublizit i ked to uz robia,ale si to neuvedomuju. Ja som to v detstve tiez zazila,hadky,bitky a nevedela som ako reagovat,len som plakala a bola som co najviac z domu prec. Potom moja mama ziarlila,ze preco stale chodim k priatelovym rodicom a jeho mamu mam radsej ako ju. Ale ja som to robila len preto,ze tam som u nich mala pokoj a mala som sa tam dobre,lebo tam si ma vazili a pocuvali ma. Moja mama vinila mna za to,ze som isla tam,ale nikdy sa sama seba nespytala,preco jej dcera odisla z domu uz ako 18 rocna. A urobila som dobre.Pretoze keby som vtedy u nasich ostala,dnes by nebola zo mna taka osoba aka som. Ale viem,ze by som bola taka,ako oni. Viem to,lebo moja sestra s nimi ostala az do jej 27rokov a ma v zivote velke problemy,lebo vsetko to zle si zobrala od mojich rodicov.
No ale ty Lucka mas aj vyhodu,ze teraz je doba ina,mozes pouzit media,kde sa mozes vzdelavat a precitat si co to o takychto problemoch,mozes sa tu vykecat a takisto si natolko mudra,ze sa mozes sama rozhodnut co s tym urobis. Tvoji rodicia potrebuju dozriet a potom na to pridu. Ty sa snaz nezatrpknut a ber si z nich len ponaucenie. Ja som to tak aj urobila,ze cim viac sa moji rodicia hadali a cim viac boli taki,ci onaki,tym viac som ja bola ina a opak nich,lebo som vedela,ze tadial cesta nevedie.
Ak si s tym nebudes vediet rady a dokazes to,tak sa zdover aj skolskej psychologicke,alebo ked budes mat na to silu,tak si pohovor aspon s jednym z tvojich rodicov.Ale to je moc citliva tema ja viem a bez slz a kriku sa to asi nezaobide...