Kam v živote?

Príspevok v téme: Kam v živote?
blade

Asi sa vám bude zle odpovedať, ale ja sa neviem rozhodnú kam v živote. Som mladý chalan, niekoľko rokov som to riešil tak, že som sa vyhýbal veciam ktoré mi škodia a vyhľadával veci ktoré ma tešia. Žiadne drogy, dievčatá (povesť), kamaráti len slušný, práca, koníček, zdravá strava, veľa spánku... Stále som nechcel spraviť rozhodnutia ktoré by ma poznačili.Všetky dvere som chcel mať otvorené, ale keď takto budem pokračovať, všetky sa postupne zavrú. Čo je podľa vás najhodnotnejšie v živote? Aký máte zmysel života a prečo ste sa rozhodli práve takto?

mrknisa

inak - ked si chces pozriet tie vanekove knihy, tak vsetky ich najdes vlavo na stranke www.milahelp.cz - tam je zvlast ikonka knihy. na tu treba kliknut. ku kazdej knihe je tam potom popis.

mrknisa

ja ked som bol na tom dost blbo, tiez som riesil co so svojim zivotom, ci zijem spravne a ci by som nemal nieco zmenit, tak mi prisiel docesty marcel vanek. uplne nahodou som sa sstretol s kamaratkou, ktora isla na jeho prednasku. musim priznat, ze neznasam nabozenstva aj esoteriku. ale toto bolo nieco uplne ine. normalny chlap, ktory sam zazil rusny zivot a nasiel spravnu cestu. a ta ho robi stastnym. v priebehu par rokov napisal 16 knih, prednasa v cechach, na slovensku aj v nemecku. je s nim strasne fajn a na jeho prednasky chodia najroznejsi ludia: studenti, lekari, pravnici, dochodcovia, zeny v domacnosti... nieco o nom si najdes na jeho stranke www.milahelp.cz.
jeho dnihy sa vyborne citaju. spociatku by som ti radil precitat si prvu - vola sa Nova cesta poznani - muze se to stat i vam. mrkni na stranke. je fajn, ked je clovek na nejakej krizovatke a najde sa niekto, kto mu o tych cestach nieco povie. mozno vanek bude pre teba taky pomocnik.

kafe

Najhodnotnejšie je podľa mňa vedieť robiť chyby a využiť ich na svoje zdokonalenie, napredovanie a neuspokojiť sa s tým - že som aká som.
Môj zmysel života je zažiť radosť.

lenca45

Pre mna najviac znamena moj priatel, babo (neplanovane :)), ktore spolu cakame a taka dusevna pohoda a zaroven snaha vela veci poznat a zaujimat sa napr. aj o veci verejne. Aby som nezila len taky povrchny zivot - najest sa, kuknut TV a spat.

Tiez som sa dlho bala urobit zasadne kroky, byt velmi komformna, kazdemu vyhoviet. Ale takto sa fungovat zvacsa neda. Dnes som rada, ze som sekla s istou pracou, lebo som nasla dalsiu, ze som otehotnela (aj ked neplanovane), ze som sa nebala vycestovat do zahranicia, ci pustat sa do projektov, ktorych by som sa kedysi bala. Mozno ma na tom velky podiel aj moj buduci manzel - za co mu dakujem :)))

veves

myslím že tvoj doterajší spôsob života je strašne vyčerpávajúci. navonok všetko také správne, akurátne ale také nemastné neslané, stereotypné, BEZ ŠŤAVY...veľa ľudí by chcelo tento tvoj život. Záleží od povahy, či ti to stačí alebo si ochotný to obetovať. Život je strašne krátky z určitého hľadiska. Je škoda nevyužiť všetky jeho možnosti a nástrahy.
Hej, dvere sa postupom času zatvárajú s tým nič nespravíš. A keď si nevieš vybrať tak proste do niakych vhnupni a uvidíš ktoré sa zatvoria a ktoré zas otvoria. Možno si budeš do konca života vyčítať že prečo si nešiel do druhých ale tak by to bolo aj naopak.
A môj zmysel života... najlepšie je namať žiadny a prijímať to čo príde. Chcela som mať všetko pekne nalinkované, poistené, pekné...až mi prišlo zle z tej dokonalosti. Zbehla som na záhradu, zjedla pár lysohlávok, zažila ten najdebilnejší a najrozkošnejší stav a odvtedy mám rada keď sa veci kazia a môžem ich riešiť, rada lietam v problémoch lebo tak stretávam zaujímavých ľudí, robím nenormálne veci /vystúpim z vlaku v pol cesty a idem peši popri koľají/, straším starých ľudí, hrám sa s deckami kto ďalej dopľuje a tak. Žiadne dvere, žiadne poistiky, iba život.