zdravim:) aku napln ma vas zivot? naco a cim zijete? alebo to neriesite a len tak ste, plniac si svoje kazdodenne povinnosti ktore vas v zasade nebavia, jete kurence a pastety z tesca, vecer pozriete panelak lebo nic lepsie nepoznate, sulozite partnera hoci chcete lepsieho, setrite na drahsie veci aby sa sa citili lepsi a dolezitejsi pred susedom/znamym? co vas dokaze emocionalne obohatit alebo vyznamnejsie motivovat, co vas tesi a aky tomu prikladate vyznam?:)
je zivot len obycajna marnost a programove uspokojovanie biologickych potrieb?
V podstate to bolo o ľudskom zasahovaní do ľudskej genetiky, i genetiky iných živých organizmov. Boli tam uvedené niektoré prípady, zistenia, objavy, autorove úvahy a pohľady na budúcnosť.
o com bola ta kniha? napis dvomi vetami.
A mne ten príspevok pripomenul jednu knihu týkajúcu sa genetiky, volá sa Tak ako bohovia :D
kpl, tvoj prispevok mi pripomenul jeden scifi clanok, v ktorom sa rozoberala hypoteza, ze sme biologicki roboti, ktorych sem nasadila - na nasu zem - nejaka vyssia civilizacia. a teraz nas sleduje ako nasi vedci ked sleduju mysi v laboratoriu. vytvoria im modelove situacie a potom pozoruju ako sa budu spravat. mozno sme tiez take mysi a ani o tom netusime. ved ani tie laboratorne mysi netusia...
Podla mna sme len schrankou pre DNA. Na tom, co robime cely zivot nezalezi. Len DNA musi prezit. Ved pre kolko ludi je mat deti (cize posunut DNA dalej) zmyslom zivota?
vieš, že by ma zaujímalo, prečo sa pýtaš nás? najskôr napíš o svojom život, popíš tvoje priority, koníčky, radosti, strasti, ako tráviš deň, či ťa to napĺňa a aké máš túžby, ambície a tak. až potom sa pýtaj iných na ich život, pocity, postoje a pod. veď prečo by sme sa ti mali zdôverovať? len pre tvoju zvedavosť?
Ja sa snazim nejako spajat to bezne, co robi zivot stabilnym a k tomu zaluby, zazitky, poznavanie. Nevedela by som zit len tak - ze rano vstanem, deti do skoly, nakup, vecera, telka a spat. Ma to svoje caro - rodinna pohoda, ale pre man to musi mat aj pridane hodnoty. Napr. hladat zaujimave filmy, ktore si vecer pozriem, hudbu, ktora ma inspiruje, miesta, kam chodim rada, male klubove koncerty, hladat vzdy info o tom, co sa vo svete deje - diskutovat o tom s ludmi a proste nezit len tak povrchne pre hladny zaludok a zavistlivych susedov.
a co ta bavi?:P
Snazim sa robit to, co ma bavi a medzitym nejak prezit :)