Ahojte.. lekárka mi predpísala Minervu.. s HAK este len zacinam a zacnem ju brat o 2tyzdne. vsimla som si vsak, ze je dost lacna oproti ostatnym (kamosky beru taku za 10eur a ta stoji okolo 7), tak ci kvalita zodpoveda cene, alebo to zavisi aj od vyrobcu?? a chcem sa spytat tiez, ci sa vam zmenila vaha po uzivani, ci vam narastli prsia a tak...dakujem za odpoved :))
Minerva - zodpovedá kvalita cene??
ako antikoncepcia je ucinna, ale ak ju potrebujes len ako ochranu tak ju urcite neuzivaj! zbytocne zatazi tvoje telo lebo obsahuje najvacsi obsah hormonov a pouziva sa IBA ako liecba na akne ci nadmerne ochlpenie, ale samozrejme je to aj antikoncepcia. tak zajdi cim skor za lekaroma povedz mu ze tuto hak uzivat nechces, lebo nemas ziadne problemy s pletou a nech ti predpise nejaku slabsiu. navyse tato hak sa nesmie uzivat viac ako rok
praveze nemam problem ani s akne ani s vlasmi, isla som tam za ucelom aby som dostala antikoncepciu, cize proti neplanovanemu pocatiu a ma zarazilo ze pri citani brozurky tam stale haluskovali len o akne a o vlasoch... len som sa chcela spytat, ci nemam stresovat pre tu cenu a ci je fakt ucinna nezavisle na tom, kolko za nu platim :)
Minerva je najviac hormonalna antikoncepcia. Ja ju uživam už asi 3 mesiace. Niekto po nej pribral ale ja nie. Iba mi trochu prsia narastli, ale inak vôbec nič. Minerva je úžastná na pleť aj ked sa ti to zo začiatku zdať nebude po prvom mesiaci zistíš. Je dosť lacná, ale čo som počula (každy reprezentuje inak), tak že je dobra, len že keď paš tostať mesíčky tak máš silnejšie krče. inak je to v pohode.
napisala si hlupost, nemoze zena ziadat nieco uplne ine lebo je to lacnejsie, kazda hak je ineho typu a je vhodna pre inu zenu, a ten typ hak sa predpisuje za urcitym ucelom. lenze z kazdeho typu hak na slovensku existuje apson jedna napodobenina, ktora je lacnejsia ako ten original a napriklad ta minerva je napodobenina diane, aj maitalon je napodobenina originalu yadine, ale maitalon je este drahsi ako original. a pacientka moze ziadat od lekara bud original alebo napodobeninu z toho druhu hak, ktory vyberie lekar
minule som sa dostala na jedno forum, kde zacala prispievat farmaceuticka, ktorej sa nepacilo ako lekari predpisuju nespravne lieky, jedno dievca sa pytalo ci zalezi od ceny kvalita tabletiek, a nie vsetky tabletky ucinkuju normalne pokial ich spravne uzivas, ja beriem napr maitalon a ten stoji na mesiac nejakych 10-14 eur...su aj ovela lacnejsie kde za 3 balenia zaplatis nejakych 15 eur, zalezi od lekarky s kym ma zmluvy a co ti ponukne a je na tebe povedat ci chces nieco lacnejsie alebo nie
tato hak je napodobenina originalnej antikoncepcie Diane 35, je to starsti typ hak, ale ucinny na liecbu. Mas silne akne?
a co sa tyka kvality to sa porovnavat neda, tvoje kamosky co beru drahsiu hak tak beru asi modernejsie typy alebo co. kazdej zene vyhovuje nieco ine, niektore zeny uzivaju hak za 3e a vyhovuje im, musis sama vyskusat co je pre teba dobre