Začiatok konca?

Príspevok v téme: Začiatok konca?
TeddyBear_zKE

Ahojte,volám sa Mirka,mám 17 rokov
a ako väčšinu dospievajúcich slečien,aj mňa vždy trápila moja postava.Vždy som sa sebe videla nejaké to kilko navyše,niečo,čo namne nemuselo byť.
Ešte pred dvoma rokmi,som mala všetko.. Mala som "skvelého"priateľa,vždy usmiatu tvár,s rodičmi som vychádzala viac než dobre,no najhlavnejšie je,že som bola ZDRAVÁ,no mala som nejaké to kilo navyše.No v čase krízy s mojím priateľom,kedy som chcela byť preňho nielen výnimočná,ale aj štíhla a krásna ako ostatné "normálne "baby,začala som chudnúť.Moje diétovanie začalo delenou stravou,biele pečivo som vymenila za celozrné,keksíky za BeBe sušienky a ostatné potraviny za nízkotučné.Takýmto štýlom,som v priebehu pár mesiacov schudla dobrých 10 kg,no mne sa to zdalo byť málo.Postupne,som okrem jedla,začala obmedzovať aj príjem tekutín,čo spôsobilo,že ma v decembri minulého roka hospitalizovali v nemocnici,dehydrovanú."Bohužiaľ"nemocničná strava,nedostatok pohybu a infúzie mi pridali kilo,na ceste k vytúženej postave,a ihneď po návrate domov sa začal ten kolotoč.. Málo čo som toho zjedla,a všetko i tak skončilo vo WC .. Na raňajky som si dala len nejaký jogurt,na obed mi stačil hrnček bujónu a moja večera pozostávala s 2suchárov.. dokonca,aj v čase Vianoc,keď sa všetci okolo mňa napchávali a priberali,ja som síce s bolesťami,natlačila do seba aspoň jednu výživu denne.Takýmto štýlom som za 3týždne zhodila 5kg.Z kolotoča neustáleho zvracania som zoskočila v čase,keď som začala zvraciať krv.Neskôr mi denne stačil jeden nízkotučný jogurt s BeBe sušienkami,(potom,už len jogurt,alebo LEN sušienky)+ 1,5 l vody .. Takto som sa pomaličky upadala do anorexie.. Jedlo som nemohla ani vidieť,všetok ten hnus,mi pripomínal kalórie a kilá navyše.. Keď som už mala pri výške 165 cm niečo cez 40kg,a bolo mi dosť výrazne vidno kompletne celú kostru,opustil ma priateľ,kvôli mojej "vychrtlosti",a mňa lekári prinútili jesť.Keďže som musela pribrať,a liečenie ma nelákalo,začala som doslova žrať.. jedla som viac,než všetci členovia mojej rodiny dokopy.. vlčí hlad ma ubíjal.. no to všetko,čo som zjedla,som dala do misy.. po každom takom záchvate som kľačala v kŕčoch nad misou,a s plačom som sa za to preklínala. Dnes,po ďalších 4mesiacoch neustálych záchvatov sa učím znovu normálne jesť,snažím sa jesť preto,aby som mohla žiť,nie žiť pre jedlo.
.. mamina ma v tomto smere nechápala,nedalo sa s ňou o tom normálne porozprávať,zakaždým rozhovorom som mala zácvhat,tak som jej napísala list,v ktorom som ju poprosila o pomoc a chválabohu,mamina začala spolupracovať..
.. nakoniec,by som sa chcela spýtať,ako predísť prejedaniu sa.. už nemusím zvraciať po každom jedle,nemávam výčitky( aj keď sama dobre viem že som pribrala cez 20kg),len sa stále nviem najesť normálne,vždy sa prejem.. prosím vás,môžte mi poradiť ako s tým nadobro po 2rokoch skoncovať ? ;)

TeddyBear_zKE

..dámy,ešte by som sa chcela spýtať,či to,že mi dosť výrazne vidno navreté žily,s tým nejako súvisí..

User_37597

len vies tu ti nikto neporadi nic ine iba ako to ze sa to musis sama naucit..nadarmo ti budem hovorit jec toto a hento a takto ked ty spravis po svojom..VSETKO JE V HLAVICKE ;)
zober si mna.ja som si nevedela predstavit este minuli rok ze by som mala prestat pit sladke malinovky-a uz viac ako rok pijem len mineralky a nesladene caje.
nevedela som si predstavit ze prestanem jest sladke-a dnes je tomu uz skoro mesiac co ho nejem.vsade to bola len silna vola.a to iste musis spravit aj ty.ziadna ina rada pre teba neni proste dobra :)

Annika1987

Vies, co pomohlo mne v podobnej situacii? Zacala som jest jedla s nevyraznou chutou. Napriklad namiesto osladenych ovsenych vlociek s mliekom som si dala na ranajky obycajne cornflakesy s mliekom. Jedla som potraviny, ktore prilis nerozburili moje chutove pohariky. Zafungovalo to vyborne.

Katka87

Musis sa naucit znova normalne jest. Teraz, ked si si to cele pokazila uz nevies kedy si hladna, kedy mas dost, kedy prestat jest. Snaz sa jest tolko, co ini ludia, ani viac, ani menej. Najdi si nejake konicky, zacni sportovat, aby si nemyslela stale len na jedlo. Nepojde hned vsetko z jedneho dna na druhy, chce to cas. Ale ked sa budes snazit, postupne sa naucis opat normalne jest a nebudes prehupovat z jedneho extremu do druheho - z anorexie do prejedania sa.

TeddyBear_zKE

Bibi,práveže to tak je.. v záchvate som schopá pojesť aj 5rožkov,pár chlebov,nejaké to sladké,dokonca som neraz pila surové vajcia,len aby som mala pocit plného bruška :/
áno,práve preto som napísala "skvelý" takto ;-)

User_37597

jaj a este mi vysvetli ako mozes v 15tich povedat ze tvoj partner bol skveli?kolko si s nim bola?este ich stretnes ajajaj takze o partneroch zatial netreba diskutovat ;)

User_37597

zacni pocuvat svoje telo konecne.mi nehovor ze sa najes a za pol hodinu ti zacne skvrkat v bruchu!
jec kazde 3 hodiny a urcite nie celu chladnicku.