dva tyzdne bez stolice

Príspevok v téme: dva tyzdne bez stolice
aneta2

Dobry den. Prosim Vas o radu uz neviem co mam robit zo svojim 12 rocnym synom. On ma stolicu kazde dva tyzdne. Uz sme sa s nim rozpravali vysvetlovali, ze musi ist uz ka... ale on nechce, ze mu netreba a vzdy az po dvoch tyzdnoch a ked mu aj treba tak to drzi naspat a potom mu, zas netreba a ked ide tak to je strasne co vyde s neho.Moze to byt nejaka choroba? Je to nebezpecne? Dakujem

SarahST

ANETA2,

mam 6-rocneho synceka a uz od mala sa trapime s bruskom a pribudlo nafukovanie a zapchy , najskor kazde treti den na zachod , potom sa to zacalo zvysovat. zistili mu hranicne hodnoty na celiakiu. gatro mu zatial neodporucila bezlepkovu, ale u nas je celiakia v rodine celkom dost rozsirena a tak sme sa na to dali , povedali sme to pediatricke, ktora povedala, ze suhlasi a ze treba vyskusat. Viac menej sa mu to zlepsuje. takze mozno by stalo za to aby mu aspon z krvi urobili test na celiakiu, lebo to ma rozne priznaky, resp niekedy aj ziadne a nahodne sa zisti tento problem. Bezlekpova dieta je v podstate zdravsia strava, ja ten problem mam tiez a pri bezlepkovej sa citim ok.

BJ

Ci je to nebezpecne... no poviem ti tak, ze ak to neporiesi, necaka ho velmi dlhy zivot, zdravy clovek s plne funkcnym travenim a crevami, ma kadit 2x denne.

Skus velke mnozstva vlakniny, vela zeleniny, malo bielkovin v strave, proste malo maso, vajec, a mliecnych vyrobkov, vela zeleniny, ovocia a lanove semienka, tie su mimoriadne dobre na stolicu.
Kazdy den namoc 2 PL lanovych semienok cez noc v salke vody, aby pustili sliz, a nech to nejak zje. :-) Ale pochybujem, ze to do neho dostanes len tak, skor budes musiet vymysliet nejaky chutny recept.

tpch

No nic s nim nebude, vykuchaju z neho nazhromazdene hovna a pojde domov. Maximalne mu tak predpisu Duphalac a poslu ho k psychologovi, ak sa im bude chciet a budu mat naladu sa mu venovat...

anonym_2137

Ja by som určite so svojim dieťaťom zašla k doktorovi. No skôr ako pôjdeš, prehodnoť prečo táto situácia nastala. Má dostatok pohybu? Má dostatok tekutín, vláknin, ovocia, zeleniny? Lebo pokiaľ len sedí pri PC a nesprávne sa stravuje črevá dostatočne nepracujú a len sa to v črevách usádza, čo je nebezpečné.

RNG

PO dvoch tyzdnoch pomoze len vyuplach, mnohonasobna enema. A trasvenie treba rozhodne napravit, lebo toxiny, co sa vytvaraju v hnijucich potravinach v crevach znicia creva. Poznam viac pripadov, aj v rosine, kde taketo raz za tyzden stolice viedli k degeneracii criev a odoperovani nefunkcnych casti criev po case.
Travenie je vec kyselin enzymov vlaknin a probiotik. Vlakniny a dostatok vody, pripadne "vymastenie" criev musi viest k pravidelnej kazdodennej stolici.

Niektore deti z hluposti pri pocitacovych hrach potlacaju stolizu a tym sa zapecu. To treba zmenit a dohovorit im, ked chcu prezit nejaky cas zivota, doslova

franto

suhlasim s tym co napisal maros. rozhodne to nemozes nechat tak. lebo sa telo infikuje odpadovymi produktami zo stolice. to su zivotu nebezpecne veci.

Dewberry

Prehanadlo mu radsej nedavaj. Telo si na to zvykne a potom sa uz bez toho ani nevykaka. Radsej by som poprosila o radu lekarku...