mate nieco overene?
recept na dobru pizzu
ja robím cesto len tak od oka cca 150g hladkej múky,asi 100g polohrubej,do toho vlejem asi 1-1,5 dcl teplej vody v ktorej rozmiešam lyžičku cukru,štipku soli a asi štvrťku kvasníc,keď mám cesto trošku rozmiešané,tak pridám trošku drvenej razce a asi lyžičku olivového oleja.dobre vypracuj,ak je to ešte lepkavé,tak pridaj hladkú múku.nechám do 10min.kysnúť.cesto sa dá pekne ťahať,aj vyválkať.ja robievam na plech,takže si to vždy vyvalkám,pložím na oliv.olejom vymazaný plech a obkrojím aby mi mi to pasovalo,poprípade doložím tam kde chýba.potom potrem rajč.pretlakom,posypem pizza korením,šunka,kukurica,šampiony a na vrch dávam 2 mozarely nakrájané.je to lepšie ako strúhaný syr,lebo nevyschne.dám piecť a keď je syr hnedastý,tak vyberiem,nakrájeme a potrieme si /v miske zarábame olivový olej s cesnakom a troškou soli/.do pizzerie nechodíme odkedy pečieme túto pizzu!
mimochodom... mne ked zostane trocha cesta... ja z toho usulam take tycinky.. a dam ich upiect.... a potom namacam do cesnaku... su to fajn PANINI..
neboj sa, to zvladnes, je to velmi jednoduche a velmi rychle.. toto je najlahsie cesto na pizzu ake poznam..
potom vam napisem ci sa mi podarila :) lebo ja a robenie cesta nejde vlemi dokopy :D
laurina, ani ja uz neviem odkial ho mam, ale viem, ze je to nieco co mi zoslal sam nejaky anjel strazny :D mnam :D
janka... nech mu chutiii :)))
este som citala ze je dobre potriet okraje pred pecenim s mliekom vraj budu lepsie :D no neviem uvidim, ja ju chcem hlavne spravit pre priatela, lebo on úizu miluje :D takze tam urcite bude chili a cesnak :D a zvysok uz klasicky a ako ste povedali ze "co pride pod ruku" :D
laurina, fakt?? :D
no a ze je bohova,? eno nuno, fantastico :D
jeeeejda, a zabudla som na hribky :))