Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zlomena noha - čo mozem ocakavat?

Príspevok v téme: Zlomena noha - čo mozem ocakavat?
sewie

ahojte, par dni dozadu mi operovali zlomeninu clenku-mam tam dva sroby a kovovu platnicku...
snazim sa mat nohu co najviac vylozenu, ale potom mi trpne a mam pocit ze mi chodidlo mierne opuchlo a vidim mierne modry odtien na niektorych prstoch...je to normalne? kamos ked si zvrtol clenok mal celu nohu fialovo modru a doktor sa preto nejak nevzrusoval...ja sa len chcem uistit....hm:/

Maťas

ahoj,, tak v prvom rade Marko držím palce aby to dobre dopadlo..

Ale chcel som sa opýtať ostatných, doktor mi povedal že môžem začať jemne našlapovať.. Ako to je jemne?? Viete Zlomenina sa mi hojí už vyše 5 mesiacov a bojím sa aby som dačo nepokazil..Aby som upresnil mám trieščivú zlomeninu predkolenia, teraz mám snímatelnú ortézu. Aby som si mohol rozhýbať koleno a členok. Ako ste ostatný robili prvé našlapnutia??

marko 123

Jak tu čítam tie vaše skúseosti čo by som za to dal. Ja mám tak zlomenú nohu že mi hrozí amputácia :/. Tak nebojte sa všetko dobre dopadne. Nejako to prežite.

Maťas

ahojte, pred týždnom som si pri nehode zlomil obe kosti pod kolenom, zoperovali to(4 šróby a klin) po pár dnoch doma, všetko je v pohode až na moje koleno, nedokážem ho ohnuť viac ako do 90stupnového uhla. je to normálne, alebo sú nato nejaké cvičenia ako ho rozhýbať? dakujem

sewie

ahoj tamburetka-prepac, som bola dost vytazena a nechodila na chat...:( dufam ze sa ti uz lepsie dari....mne noha tiez najskor napuchla ako blazon-ale dali mi na nu taku stahovaciu ponozku co som si na noc davala dole a nohu som mala ako duhu-od tmavomodrej cez ruzovu az po zltu....ale ked mi dovolili zas chodit opuch bol skoro cely prec...a tie divne pocity su normalne-mne vzdy cez noc noha stuhla, som mala rano pocit akoby som mala okolo clenku nejaky kovovy pancier....ale to prejde-treba pomaly...a este s tou vzdialenostou-ja ked som zacala chodit tak som v pohode mohla ist takych 20-30 minut-takze toho by som sa nebala...hlavne necakaj ze budes hodinu moct stat na nohach...aj teraz este ked niekedy chodim v robote 4-5 hodin bez prestavky tak sa z toho moj clenok netesi:/....som zvedava co zima a lyze...
hlavne sa nicoho neboj a ver ze ta zosili-u mna bol ten prvy testovacu moment dost nahodny...som sa mierne smykla a automaticky som vyhodila pravu nohu dopredu kvoli balancu-najskor som sa zlakla a potom pozeram ze:drzi!!! a to sa mi stalo este predtym nez mi to oficialne dovolili:)takze som uz potom vedela ze to pojde:P...behat som ale este neskusala lebo naposledy to bol dost divny pocit...tak to tiez este neprehanam:)...drzim palce!

tlk

Este som zabudol podotknut ze ja som mal triestivu zlomeninu pistali a ihlice.Ja som svaly a slachy nemal porusene. Takze ty mas bolest pri stupani povolenu :)

tlk

Tamburetka, bolo to dost davno ale pametam si ze noha mi zo zaciatku velmi puchla. aj tam kde som ju nemal zlomenu (clenok).A dost mi fialovly prsty na nohach. Ked som zacal chodit tak mierne odpuchla. Taktiez po rehabilitaciach sa to zlepsilo. Lenze moja zla psychika a lenivost mi dost predlzila liecbu. (len sadru som mal 3mesiace. kym som ju plne sfunkcnil to trvalo okolo roka...odporucam vela cvicit . Zevraj aj virivka je dobra na rozmasirovanie ztuhnuteho svalstva. drzim palce a prajem skore uzdravenie !

tamburetka

tlk: Dík za info aj povzbudenie! máš pravdu, je to všetko v tej hlave, ja som mala nohu operovanú /zošívané šlachy a vazivá/, stále vidím okolo členka dosť velkú reznú ranu, nohu mám stále opuchnutú, nepoužívala som ju 7 týždnov a teraz sa zrazu na nu postav plnou váhou, nebodaj ešte chod len tak, je to taká čudná predstava, ale treba sa fakt asi iba odhodlat. dnes som pomaličky skúšala nohu zaťažovať pri vstávaní, chcela som vedieť čo znesie a vydržala! akurát mám taký nepríjemný pocit okolo paty - akoby som tam mala obruč, ale to sú asi zaspaté svaly. potom som sa odhodlala viac a momentálne už chodím o barlách ale našlapujem oboma nohami. normálne ich prekladám ako pri chôdzi, síce strašne pomaly, nie je to žiaden zázrak, ale určite viac akoby som čakala včera po kontrole. na rehabil. ma určite šetriť nebudú, ale tak snád to nejako pojde. teraz sa to ešte dá ked mám oporu v barlách, ale horšie to bude pustiť sa a normálne ísť. to si teda neviem ešte predstaviť. tiež by ma zaujímalo ako dlho mi asi bude puchnúť noha? a ty potom ked si ešte pokračoval na barlách a až potom sa postavil, cítil si nejakú bolesť alebo aký to bol pocit? noha už bola bez opuchu?

tlk

ahoj tamburetka, tiez som mal zlomenu nohu a viem aky to bol pocit prvy krat na nu ako tak stupit. Popravde.. bolest ziadna ale v hlave som mal zafixovane ze ma neudrzi... tak som chodil este zopar mesiacov o francuzkych barlach a postupne som ju velmi velmi jemne zatazoval az pokial som sa nanu nepostavil celou vahou. Barle som mal este zopar mesiacov potom kvoli istote... Skus sa odhodlat a aspon jemne tu nohu zatazovat. Mne sa hojila strasne dlho a chirurgovia vraveli ze mojou vinou lebo som ju nezatazoval :)