Dobrý deň, mám čerstvo 19 a HAK (Artizia) užívam už 7 mesiacov. Pred užívaním som nikdy nemala problémy s menštruáciou. Nemávala som bolesti, cyklus bol pravidelný a krvácanie nebolo moc silné. Prvé 2-3 dni viac silné a ostatné 3-4 slabé.
Začala som HAK užívať po menšej nehode s bariérovou antikoncepciou, po ktorej som musela užiť tabletku po. Vtedy som mala obrovské problémy spôsobené "hormonálnou bombou" ktorú som užila. Krátko na to som začala užívať HAK. Všetko bolo dobré, cyklus taký aký bol, bolesti žiadne.
Časom sa mi začali objavovať menštruačné bolesti (ktoré som dovtedy nemávala). Jeden mesiac som mala bolesti, druhý nie..Potom som opäť mala bolesti a odvtedy ich mám stále. Lenže čím dalej, tým silnejšie. Krvácanie mám tiež silnejšie ako som mávala kým som HAK nebrala.
Bolesti sú tak neznesiteľné (aj teraz pri písaní sa tu zvýjam), že uvažujem o úplnom vysadení HAK.
Chcela by som sa preto spýtať, či je možné, že ukončením užívania HAK sa všetko vráti do normálu. Keďže som čítala, že ženy, ktoré pred užívaním mali problémy, po vysadení budú mať tiež. A že ženám, ktoré mali bolesti pred užívaním HAK, sa po ukončení užívania vrátili.
Tak teraz neviem, či mám HAK vysadiť, alebo nie.
Veľmi by som chcela mať zasa nebolestivú a pomerne slabú menštruáciu.
Za rady ĎAKUJEM!