Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

prírodný liek na vykašliavanie

User_37597

jaj a ak by si chcela viac staci mi dat tvoj mail a poslem ti celi subor word tam mam 7 stran zapisanych na vsetko,prechladnutie,chripka,priedusky,kasel atd... :)

jaya

RNG, ja som čítala na množstve stránok, že bromelain by sa nemal v tehotenstve (po uhniezdení), tiež kvôli riziku potratu.

Nad koloidným striebrom už rozmýšľam dlho - som však alergická na striebro, tak to možno vhodné nie je.

V každom prípade teraz potrebujem prípravky, ktoré nájdem doma, lebo som PN :)

bibisa, ďakujem, presne Tvoje info som potrebovala :)

User_37597

RNG a co doporucujete na vysusene nosne dutiny..davala som si otrivin lebo som mala strasne upchany nos a teraz mi pri smrkani tecie krv a smrkat musim lebo mam az nosovy hlas(tak ma to chytilo)..
obycajny krem?indulona?

RNG

Upozornujem, oreganovy olej je nevhodny v tehotenstve, lebo ako korenina extra prekrvuje maternicu, cim sa zvysuje moznost potratu!!! NAC je OK.
Pre tehotne je lepsie brat GSE/citricidal najma kvapkat si roztok z neho do nosa. Quercitin a vitamin C, tiez bromelain a ine enzymi su bezpecne aj pre tehotne a tak isto pracuju proti vzdusnym alergiam a zahlienovaniu.
Koloidna strieborna voda do nosa a oci je tak isto uplne bezpecna. Sice neodhlienuje, ale potlaca rozne nakazy, co sa v hliene mozu rozmnozovat.

RNG

Cibula obsahuje pomerne dost quercitinu, ktory je znacne proti vzdusnym alergiam
Ale 500 mg kapsula quercitiny obsahuje viac, ako stredne velka cibula. Takze je lahsie brat 3x500 mg quercitinu, nez sa snazit kazdy den zjest 3 cibule.
Quercitin sice je proti alergiam, ale priamo neodhlienuje.
Odhlienuje NAC(na Slovensku acc, 2x500 mg) ale najviac zaroven antimikrobialny oreganiovy olej, kde aktivna latka, carvacrol potlaca rozne mikroby zaroven. Davka carvacrolu musi byt aspon 3x100 mg, preto je dobre kupovat len oreganovy olej, ktory garantuje obsah carvacrolu tak aby clovek mohol zobrat najmenej tych 3 x 100 mg carvacrolu.
Moja osobne preferencia je v sucasnosti vyrobok firmy NOW, Oregano oil capsules, kde v kazdej 180 mg enterickej kapsuli je zarucene 100 mg carvacrolu.
Entericke kapsule sa rozpustaju az v crevach tj takto zobrany oreganovy olej nepali v ustach, hrdle ani v zaludku.

User_37597

kopirujem ti to s toho co som si ja okopirovala vcera do wordu lebo som tiez chora :)
Chren a med
Chren po nastrúhaní uvoľňuje silice stimulujúce sliznice a uvoľňujúce hlieny. Preto si už pri jeho strúhaní poriadne poplačete, čo je však dobre, pretože sa prečistíte. Chren pôsobí protizápalovo, je vhodné užívať ho pri prechladnutiach a angínach, pôsobí pozitívne na obranyschopnosť tela, eliminuje infekcie

Pri nachladení pite nielen dostatok tekutín, ale doprajte si i dva taniere kuracej polievky denne. Kuracia polievka zabráni tvorbe hlienu.

Na začínajúcu chrípku vám pomôže čaj s dvomi lyžicami bazového kvetu a šípok, 1 lyžicou medovky a materinej dúšky. Všetky bylinky zalejte vriacou vodou a nechajte vylúhovať 15 minút. Do čaju pridajte pomarančovú šťavu.

Dutiny prečistí slivovicový kúpeľ . Do horúcej vane pridajte dva poháriky slivovice a kúpte sa asi 20 minút. Dýchanie sa výrazne zlepší.

Nádchou zanesené dutiny uvoľní kúpeľ rúk (po lakte) a nôh (po kolená) v teplej vode.

. Na kašeľ a priedušky pomôže cibuľový med. Cibuľu nakrájajte na kocky, zalejte medom a nechajte v chladničke do druhého dňa. Cibuľa pustí šťavu a tou si „slaďte“ čaj. Chuťovo to vôbec nie je zlé.
Pri silnom nachladnutí pomôže rozdrvený varený zemiak. Zabaľte ho do šatky, priložte na čelo a nechajte pôsobiť, až kým nevychladne.

Do horúcej vody pridajte morskú soľ, harmanček a polievkovú lyžicu medu. Pod uterákom inhalujte.

Na odstraňovanie hlienových nánosov pri nádche, ale aj kašli je dobrý cibuľový sirup. Jednu veľkú cibuľu najemno pokrájajte a roztlačte v 100 ml vody. Šťavu povarte s 200 g kryštálového cukru, kým nezhustne na sirup. Užívajte čajovú lyžičku každú hodinu až do ustúpenia ťažkostí.

Čaj, ktorý rozpúšťa hlieny, pripravíte, ak zmiešate 40 g tymianovej vňate, 30 g skorocelových listov, 10 g koreňa prvosienky a 20 g anízu. Vrchovatú polievkovú lyžicu tejto čajovej zmesi zalejte litrom vriacej vody a nechajte 10 minút vylúhovať. Precedené pite denne 4 šálky.

takze tak :)
inak mne pomohl sirup od doktora thaisa-mucoplant skorocelovy sirup sa to myslim vola,...to som vtedy vykaslavala nenormalne veci z hrdla

jaya

Aha, myslela som, že mätový čaj nemôžem. Ale vraj môžem.
Našla som ešte cibuľový sirup. Vyzerá, že je aj na vykašliavanie, nielen proti kašľu. Dúfam, že je to tak, lebo ten si viem spraviť z toho, čo mám doma :)