Citove vydieranie, tyranie, poradte:(

Príspevok v téme: Citove vydieranie, tyranie, poradte:(
Nefefe

Ahojte. Prosim, vyjadrite svoj nazor, lebo potrebujem pomoc, ako sa obranit voci niektorym veciam.
Mame s manzelom trojmesacnu dcerku. Som doma az do neskoreho vecera sama a ked pride, casto byvaju hadky. Myslela som, ze po tom, co bol so mnou pri porode, sa nas vztah zlepsi, ale je to akoby horsie. Nemame ani sex, casto mi nadava do hlupych (ked sa napr. malickej spravil bezny dojcensky ekzemik na tvaricke, a ze to neviem osetrovat a pod.), ze sa nestaram dobre. Striehne na peniazky. Kupila som vlhcene utierky za 1.99 a ze to je drahe, lebo su aj za 50centov, tak mi vzal aj platobnu kartu, aby som neminala - a to chodim na bezne obcasne nakupy, ked treba nejake pecivo, maslo a nieco z lekarne alebo pre malu. Ma pravo vziat mi kartu? Este povedal, ze mi bude davat euro na den! A to ide na tyzden do zahranicia. Potom sa so mnou uz nerozpraval a dokonca sa nehral ani s malou, lebo JA si to nezasluzim! preco pouziva dieta ako zbran? :-( Citovo sme totalne ochladli. Ak sa hadame, vyhraza sa, ze by mi jednu strelil. Ak sa neovladne, postiska mi ruku tak, ze to poriadne boli. Casto od neho potrebujem pomoc, a este mi pridava. Co robit? Ako sa branit? Pliest do toho rodicov? :-(

porod

ano. jasne ze je krasne mat dieta, ved je to zmyslom vztahu. a keby nebolo porodov, tak by sme tu neboli ani my. lenze laska a milovanie je nieco ine. to su krasne zazitky a su spojene s inymi pocitmi. porod uz taka krasna vec nie je. mam na mysli esteticky, hodnotou samozrejme je to asi ta najuzasnejsia vec na svete. ale vsetci mame oci a tie nam do mozgu prinasaju signaly ktore mozeme vyhodnotit ako nieco rusive, alebo dokonca odpudive. co s tym narobi rozum a logika? nic. preto by sme nase vztahy nemali zbytocne vystavovat skuskam, ktore niektori z nas nie su schopni zvladnut.
v nasej partii su pary, ktore tiez uvazuju nad spolocnym porodom. vsimol som si, ze to vyzaduju hlavne baby, ti chlapi o to ani taky zaujem nemaju. ale baby to beru ako prejav lasky a zaujmu. nemyslim si, ze je to rozumne. lahko sa totiz moze stat, ze dosiahnu pravy opak.

ta3

Porod, spravny postreh a bohuzial u Tvojho brata potvrdeny, nepochybne su muzi, co ich to takymto negativnym sposobom ovplyvni a Tvoj brat je toho prikladom, nastastie viac je takych, ktorych prave tento spolocny zazitok este viac spoji, no ludia sme rozni

porod

aj moj brat bol pri porode svojej zeny. ja som ho od toho odhovaral, lebo sam by som to asi nezvladol. je to sice asi individualne, mozno kazdy to tak neberie, ale moj brat odvtedy sa svojej zene velmi odcudzil. moja svagrina je pritom bezva baba, fajn clovek a velmi sa stara o domacnost. ale prestali spolu tiez spavat. maju rocneho syna a vsetci vidime, ze brat prestal mat zaujem o vsetko co sa tyka jeho manzelstva. kazdu chvilu cakame, ze sa rozvedie. matka mi kazala aby som mu dohovoril lebo ved naco sa teda zenil. tak som sa pokusil a on mi povedal len jedinu vec: nestaraj sa do toho, ale nikdy nechod k porodu svojej partnerky ak nechces, aby sa ti sprotivila. ten chlad voci jeho zene na nom vidime vsetci a samozrejme aj ona. ale rozum to asi nevyriesi, je to nieco silnejsie. osobne ja by som tiez nemal zaujem byt pri porode. kazdy take veci vnimame inak ale mne by to urcite dobre nerobilo. mozno je to pricina aj vasho zleho vztahu. tvoj muz je sice nielen chladny, ale aj agresivny, ale to moze byt len preto, lebo ten odpor k tebe nevie spravne vyhodnotit.

elsa5.5

Ide vlastne o dieťa čo je pre tú malú najlepšie rodičia sú potrební obaja,ale v tomto prípade to bude vplývať na jej psychiku a môže z toho ochorieť to nie je sranda takýto človek psychicky deptá celú rodinu.....

uhlie

Nefefe,

podla mna si manipulatorka skor ty. Preco by si sa inak snazila, aby ludia posudzovali cloveka, ktoreho nepoznaju a ty sem o nom napises co sa ti zachce.

jajka001_

je to uplny idiot, rozved sa s nim
si tyrana zena, priznaj si to. on je uplny chudak ktory sa nevie postarat o rodinu, tyra svoju zenu, aby si dvihol ego. nic dobre ta s nim necaka lebo taki ako on sa nemenia. odid. nemas co stratit, stracas teraz drahocenny cas, a malá to tiez citi. odid uz len kvoli nej. nezasluzis si takto trpiet.

Carie

Nefefe, precitaj si knihy od Isabelle Nazare-Aga "Láska a manipulace" a keď chceš aj "Nenechte sebou manipulovat" od rovnakej autorky. Ja som ich čítala už pred rokmi, sú to skvelé knihy a otvorili mi oči. Môj prvý priateľ bol manipulátor, ale nikdy som s ním nežila. To som bola ešte na strednej. Prečítaj si hlavne tú "Láska a manipulace", je to presne o tom, čo teraz prežívaš, tiež je tenšia ako tá druhá. Nájdeš tam aj rady, ako s takýmito ľuďmi jednať. Práve aj v nej nájdeš popísané príbehy, keď muž zmanipuloval svoje okolie a nakoniec pripravil ženu o deti, hoci ona sa starala dobre a on bol ten, koho deti nezaujímali! Samozrejme ale nie všetci ľudia tohto typu majú o toto záujem, možno tvoj muž o vaše dieťa záujem nebude mať, ale z toho čo píšeš, že sa ti snaží stále ubližovať, deptať ťa a ponižovať - dokonca tvojich rodičov - by som bola určite na pozore. Nepodceňovala by som možnosť, že sa ti bude snažiť ublížiť aj vtedy, keď s ním odmietneš žiť a akú inú možnosť bude mať ako cez dieťa, okrem toho vie, že toto je tá najbolestivejšia pomsta pre každú matku. Kúp si ten diktafón a potom sa s ním porozprávaj, skús nahodiť tému, že prečo ťa tak ponižuje, prečo ti stále hovorí že si hlúpa a nič nevieš, prečo ti dáva 1 euro na deň, povedz mu, že chceš zlepšiť váš vzťah, lebo sa ti zdá, že nesmeruje dobre, nech navrhne riešenie ako by sa dal zlepšiť príp. ty niečo navrhni. Držím palce, máš pred sebou ťažkú cestu :(

ta3

Nefefe, Carie ma pravdu, az ma mrazilo, ako v jej prispevku o 12:59 vsetko sedelo na mojho prveho manzela, som presvedcena, ze moj ex je psychopat, ktory obetoval aj svoje deti, len aby mi mohol psychicky ublizovat, hoci na to nemal ziadnu pricinu, nepodcenuj situaciu a ries ju skor, ako upadnes do trvalej depresie z coho nakoniec ochories na rakovinu, co bol moj pripad, nastastie mas rodicov, ktori Ti pomozu, ja som to stastie nemala, rodicov som uz nemala a ani blizku rodinu

Weva

Ale vsak to nerieste len cez peniaze - ok nech sa ma na pozore - suhlasim s vami a isto mate mnohi osobne skusenosti. I s nasilim (kedze ocividne nema zabranu i fyzicky "pritlacit" ak mu argumenty nestacia). Ale z Nefefe prispevku kde pise ze "chodim na bezne obcasne nakupy, ked treba nejake pecivo, maslo a nieco z lekarne alebo pre malu" nie je jasne ci nerobia nejake velke nakupy kazdy vikend kde sa nakupi 90% toho co potrebuju a ona sa s tym nemusi vlacit peso. To neznamena ze je jeho spravanie ok, ale ide mi o to ze asi ich hladovat nenecha, len ma svoj sebecky nazor na minanie (pricom asi o potrebach zeny a dietata vela netusi).