Intimny problemik

Príspevok v téme: Intimny problemik
Marleena

Ahojte, mam taky neprijemny intimny problemik, totiz vyrazne sa potim na intimnych miestach a je to citit..
Hygienu samozrejme dodrziavam, pouzivam bavlnene nohavicky, ale vzdy su pocas dna vlhke az mokre, samozrejme nie od vzrusenia, ale od potu..
Intimky vec este zhorsuju, vyskusala som vselijake intimne gely, zadnu infekciu nemam, po gynekologickej stranke vsetko OK, ale stale sa potim. Niekedy mam mokre nielen nohavicky, ale aj normalne nohavice medzi nohami, ide ma z toho porazit. V autobuse musim mat nohy stlacene k sebe, aby to nebolo citit okolo mna. Ak mate nejaky napad, co s tym, napiste, plííííís..

lencika

dolezita je strava, treba sa sledovat a mozno sa poradit aj v lekarni, mne odporucili intim gel od canestenu ten pouzivam stale, ale fakt ta strava vytvoris kysle prostredie pre kvasinky

2bodka

Marleena, fajcis?

Mozno je to hovadina (nemam to overene), ale mne raz kamos hovoril, ze odkedy prestal fajcit, prestal sa potit :)
Takze jeho telo sa nadmernym potenim zbavovalo toxinov - asi nevedelo inak.

Velku ulohu tu ale zohrava psychika. Ja ked idem napriklad niekam na vysetrenie (teraz som behala dost po lekaroch) a cakam niekde dlho, som strasne nervozna, co sa prejavuje potenom. Pod pazuchami sa mi spravia take mapy, ze globus je oproti nim len bodka :D (trosku prehanam na rozveselenie) Vzdy teda viem, ze k lekarom musim nosit nefarebne oblecenie, najlepsie cierne, aby nebolo nic vidiet.

Dalsou vecou je, ze mi zistili poruchu stitnej zlazy. Nemam ani hyper ani hypotyreozu, ale autoimunitny zapal a k tomu nejaku cystu na st.zlaze. Neviem, ci to s tym suvisi (pretoze hornomy stitnej zl. mam v poriadku) ale ja to pripisujem tomu. Kazdopadne ako tu niekto radil, ak clovek na to upriamuje svoju pozornost, je nervoznejsi z obav, ze sa bude potit a tym padom sa aj viac poti. Vyhod to proste z hlavy a skus sa tym nezaoberat, ak to ani potom neprejde, skus si dat vysetrit hormony.

Inak ale mozno by si mohla skusit ten detsky puder - zhorsit sa to nim nemoze a za skusku nic nedas ;)

ta3

myslim, ze najviac k pravde sa blizi O5dvanast, faktom je, ze stresy sposobuju potenie, bude to podla mna psychickeho povodu a ano, ako hovori O5dvanast, je to ako zacarovany kruh, stresy su pricinou velmi vela chorob a tazkosti, ako je napriklad aj tato Tvoja, som o tom presvedcena, tak ja by som radila nesleduj sa tak uporne, ak sa denne umyvas odspodu, tak aj ked si spotena, nemoze to byt az taky zapach, ze by si preto mala byt nestastna, skus si prezliect naobed nohavicky a viac na to nemysli, cim sa budes viac pozorovat, na to mysliet, ze boze zase asi smrdim, lebo som spotena, tak spotena urcite budes, nadmerne potenie u zeny je aj pocas klimakteria, ale to asi nie je Tvoj pripad a potom si tiez myslim, ze nohavicky aj nohavice mas mokre nielen od potu, ale asi mas aj vytok, hoci si gynekologicky v poriadku

Marleena

Dakujem za rady, budem ich postupne skusat.
Asi si budem so sebou nosit nahradne nohavicky a prezliekat okolo obeda..Chodit naostro sa mi moc nepozdava, aj ked logiku to ma :-)

problem00

bola som nedavno u dr. albertovej s uplne inym problemom. a povedala mi zaujimavu vec - vobec som o tom netusila: vraj nie je rozumne pouzivat toaletny papier farebny alebo bieleny, ale najmenej skodlivy je prave ten sivy, taky skaredy, ten najlacnejsi. a kazala mi kupit si jedny konkretne diskretky v lidli, tiez uplne lacne a neobsahuju ziadne vone ani ziadne prisady. dokonca nemaju napisane ani sensitiv, len take obycajne tenke diskretky, neviem ci je to vobec nejaka znacka. tak som si zacala kupovat ten obycajny toaletak a tie diskretky a zistila som nieco, s cim som ani za nou nebola: prestala som mat problemy na intimnych miestach a hlavne som sa prestala potit. fakt, nekecam, predtym som v tom teple co teraz bolo mala spotene nohavicky a teraz nic. tak ma napadlo ked som citala tvoj prispevok ze mozno ta nieco z prostredia drazdi a to vyvolava aj to zvysene potenie. a pokial ide o holenie, albertova mi radila holit sa pod tecucou vodou a vydezinfikovanou ziletkou. a predtym ako zacnem sa mam dobre umyt, aby som mala vydezinfikovanu pokozku. pouzivam na to jedine tekute mydlo, ktore znesiem - zo vsetkych ostatnych mam alergiu. je to obycajna biela mitia, kupujem ju v tescu. tiez je to uplne lacne mydlo, ale aj tie najdrahsie mi vzdy robili problemy. ked sa takto oholim - ze sa predtym umyjem a cistou ziletkou pri tecucej vode sa oholim - vysusim sa papierovou vreckovkou, len takym prikladanim, takym pijakovanim. a necham uschnut a nejaky cas nemam ziadne nohavicky, minimalne tak 1 - 2 hodiny. dam si len nocnu koselu. holim sa zasadne vecer pred spanim. do rana je vsetko zahojene. v ziadnom pripade nepouzivam puder, krem ani nic ine. a nemam ani jedinu vyrazku. predtym som skusala vselico a cim viac veci som pouzila, tym to bolo horsie. stale zapalene vyrazky.
skus aj ty vsetko co najjednoduchsie a co najmenej pripravkov. nerataj s tym, ze sa hned prestanes potit, ale za taky tyzden by uz mohli byt vysledky.

Bianca1236

ahoj marleena, tiez sa velmi potim, ale nie je to nastastie citit. riesim to castym prezliekanim sa cez den, a pomohla mi aj navsteva endokrynologie, sice doktorka povedala ze to potenie sa neda liecit ani liekmi potlacit, ale udrziavanim si kondicie sa to da obmedzit. samozrejme vahu si treba udrziavat nizku aby nebol dalsi dovod na potenie. a tiez sa vyhybat miestam kde sa potis (mhd atd) aj ked to je take nerealne ak cestujes do prace..radsej peso nech sa vetras. proste treba cvicit to telo a samozrejme aj pitny rezim dodrziavat, lebo aj zacpate pory mozu smrad robit alebo co ja viem. no hadam ti nieco z tohto pomoze :) hlavne skus toho endokrynologa, mozno je chyba uplne inde nez v intimnych partiach

vevericka

tu ani nejde o zenske intimne miesto, ale o to, ze okolo analneho otvoru kazdeho cloveka su velke potne zlazy, a ked sa niekto prirodzene poti viac, poti sa viac aj tam..