nezvladam stratu blizkych..
niesom schopny ist na pohreb v zivote som nebol ..
a niesom schopny ist pozriet ani na cintorin..
dozvedel som sa teraz smutnu spravu a ma to polozilo do kolien ...
preco je to tak ako to je ?
nechapem tomu
snad skutocny zivot zacina az tam hore
Smrt
ta3, myslím že som sa vyjadril dosť jasne, o posmrtnom živote neexistuje jediný dôkaz, je to len vďačná potrava pre spokojných nevedomých veriacich.
Plne súhlasím...len hovorím že sa sem už nikto naspäť nikdy nevráti a to v žiadnej podobe.
V biblii sa nepíše o žiadnom prevtelovaní duše človeka...musím sa aj pousmiať ked niekto verí že sa na zem vráti napr. ako pes a pod.Už sa sem viac nikto nevráti,tu je naša cesta skončená..
Existuje život po smrti? Akú podobu má mať?
Rôznych kresťanských denominácií a ich vodcovia sa učí protichodné odpovede na tieto dve otázky:
Nakoniec sme sa v krajine Nebo, Peklo, Limbo, Očistec, podsvetia, alebo na inom mieste, štát, alebo stavu.
My proste zmizne a prestane existovať v akejkoľvek forme.
Naše duše oddelené od tela okamžite a ísť do neba alebo pekla, zatiaľ čo naše telá zostanú na Zemi úpadku.
Spíme dlho po jeho smrti, ako prebudenie na konečný rozsudok.
Sme prevtelí do nového tela žiť iný život na Zemi, a to buď ako človek alebo zviera.
Ideme cez rad krokov, po smrti pred tým, než skončí v našej cieľovej destinácie.
Dojčatá, ktorí zomrú ísť do Limbo, kde sú doteraz v počiatočnom stave navždy.
Bohužiaľ, Biblia sa zdá beznádejne dvojznačný v záležitostiach týkajúcich sa života po smrti. To môže byť preukázané mnohých scenárov, ktoré pokrývajú vyššie uvedených možností a ďalšie, ktoré boli navrhnuté v rôznych kresťanských náboženských skupín a spisovateľov za takmer dve tisícročia.
Každá skupina má na základe ich viery v to, čo považujú za pravdivé interpretáciu kľúčových biblických pasáží, podporuje cirkevné tradíciu, rozum a osobné skúsenosti. Väčšina náboženských skupín učí, že ich viera je správna, zatiaľ čo všetci ostatní sa mýlia. Je zrejmé, že väčšina alebo všetci desiatok tisíc náboženských skupín po celom svete sa mýlia vo svojej viere.
To že niekto nepripúšťa život po smrti je len preto,lebo si to so svojim úbohým mozgom ktorý využívame len asi na 20 percent nevie predstaviť..
Excell, nechcem sa Ta nijako dotknut, lebo ja plne akceptujem pravo kazdeho na vlastny nazor, ci je zhodny s mojim alebo nie, ale je jeho vlastny, len mi dovol poznamku, pravdepodobne si este velmi mlady a malo si o problematike cital, mozno si este ani nemal dovod alebo vobec zaujem sa hlbsie o nu zaujimat, aspon ciastocne pochopit o co po smrti ide vyzaduje velmi vela uvah, pozorovani, citania a uprimneho zaujmu sa aspon ciastocne priblizit pravde, nic sa neda tvrdit so stopercentnou istotou, ale ak si myslime, ze vieme vsetko alebo ze existuje iba tento fyzicky trojrozmerny svet (ak berieme v uvahu aj cas, potom stvorrozmerny), ktory pozname, potom sme velmi namysleni, arogantni obmedzenci
O posmrtnom živote nie je jediný dôkaz, nikdy nebol a ani nebude.
No ja si myslim, ze ak aj existuje zivot po smrti, nie je to urcite zivot taky, ktory by mal vela spolocneho s nasim terajsim vnimanim. Ak je pravdou, ze nasa dusa/energia sa dostava po smrti do inych dimenzii, aj tak smrtou zivot na tejto zemi pre nas konci definitivne, pretoze nase vnimanie by fungovalo takisto v inej dimenzii a teda v podstate to nebudeme uz my. Tazko povedat, ze po smrti nic neexistuje, lebo: vieme sice kam sa podeje telo ale kam sa podeje nasa energia/dusa? Mala by sa premenit, nie?
aspon ze som ta teda rozosmial :)