priatel..rodicia

Príspevok v téme: priatel..rodicia
sisi123

zdravim vas...ocitla som sa v hroznej situacii:( chodim na vs do ineho mesta a tam som si nasla priatela, sme spolu cca polroka lenze teraz budu prazdniny a ja som si v tom meste nasla ubytovanie aj brigadu co by mi financne aj celkom vychadzalo..lenze rodicia s tym nesuhlasia..uz som sa ich snazila vselijako presvedcit, aj rozumne lenze s nimi nie je normalna rec..a to mam 22 rokov a stale mi rozkazuju ako malemu decku..ide o to, ze s priatelom sa pravdepodobne potom rozideme lebo vidiet sa raz do tyzdna na par hodin..kedze ani nechcu aby som unho prespala asi nema velky vyznam...najlepsie na tom je ze mam o tyzden statnice a posledne na co myslim je teraz ucenie..proti rodicom ist nemozem kedze ma este zivia...citim sa strasne zufalo, co by vam v takej chvili pomohlo..vdaka

sisi123

teraz ma napadlo..keby som im navrhla bud mi odobria tu brigadu..alebo ma bez zbytocnych reci v pohode pustia za priatelom tak na tri dni...s tym ze aj on by prisiel niekedy k nam..hm povedia ze ani jedno to najskor :D :/a s tym zivenim sa uz pocas skoly som stale brigadovala aby som mala nejake peniaze a tak nie som zvyknuta len tak sediet si doma a nic nerobit

Excita

Sisi, chapem, na dedine je to o to tazsie, to je pravda... a ked su konzervativni, tak ani nehovoriac... :)
Ale neboj sa, raz by si tak ci tak musela urobit nieco, s cim by nesuhlasili.. mozno je teraz ten spravny cas, ktovie :)
Este si to nechaj prejst hlavou a uvidis...
Drzim palce, myslim, ze to nakoniec s prehladom zvladnes. Potom sa ozvi ci sa to podarilo alebo nie. :)

sisi123

excita tvoje slova mi dodavaju trocha odvahy to je pravda...len som sa snazila vysvetlit v akej som situacii..este byvame aj s babkou dedkom na dedine..takze este aj oni do mna hucia..su dost konzervativni...uz teraz mi robia sceny, ani sa so mnou nebavia..ale mas pravdu v tom ze sa bojim trocha urobit napriek im v tomto

Excita

Sisi, tak sa ta opytam: uz ti niekedy urobili nejaku taku scenu?
Mozno sa mylim, ale mam trosku pocit, ze sa za to len alibisticky skryvas... predsa je normalne nemat rovnaky nazor ako rodicia, je to prirodzene. Raz by ste aj tak na niecom pohadali, mozno nie na tomto, ale na niecom inom urcite.
Nenechaj ich rozhodovat za teba, lebo si to budes o par rokov vycitat!
A nerozumiem este jeden veci: mas 22, nemas prirodzenu potrebu sa zivit sama, resp. odbremenit od toho rodicov?
Mam pocit, ze sa ich zbytocne bojis...
Ja som odisla aj napriek vyslovnemu zakazu a parmesacnymi nekonecnym hadkam, krikom z VS, otvorila som si zivnost, nemala som ani korunu na zaciatku a dnes mam s rodicmi omnoho lepsi vztah ako predtym.
Aj ked sa s nimi pohadas, co myslis, ze s tebou nebudu rozpravat alebo co? Neboj sa ich.

sisi123

viem ze by som si mala spravit asi po svojom..lenze ked ja s nimi nechcem byt uplne rozhadana...oni si stale tvrdia ze ide o to ze kolko tam zarobim tak aj miniem ked nie viac...a dost do mna vkladali financii aj to mi naznacovali..a od septembra pokracujem v skole na opacnom konci slovenska takze aspon na zaciatok opat budem od nich zavisla..ako zacarovany kruh...aj keby som nakoniec sla na tu brigadu oni su schopni ma tam ist hladat, urobit mi scenu a neviem co este

Excita

Sisi, rodicia ti budu rozkazovat len presne tolko, kolko im sama dovolis.
Predsa v tomto veku uz musis rodicom aj trosku "vzdorovat" v tychto otazkach...
Uz nie si male dieta, oni to vedia, no vzdy budu skusat ri rozkazovat, to je jasne, nesnaz sa ich zmenit alebo im vnucovat svoj nazor, resp. ich presviedcat, ze ty mas spravny nazor na tu temu a oni nie.
Proste to urob, chod na tu brigadu a hotovo. Ked nepojdes teraz, tak kedy potom? Jedine ty to mozes zmenit, nemysli si, ze o rok alebo dva ta pustia. :) Len budes starsia a bude ta to stvat este viac ako teraz.

alexis swan

22 rokov???? kks ja mam 19 a matka ma uz davno nevychovava. ona vravi ze do 18 sa da este vychovat a nakazat nieco..ale potom je uz clovek dospely a samostatnejsi.. rodicia uz mozu len radit..ale to je to ze ta maju pod palcom kedze ta zivia.,..ale ved sa chces osamostatnit.. je to chore. a ja by som urcite isla aj proti celemu svetu, kebyze sa jedna o lasku :) co sa take strasne stane- max. budu nahnevani a raz ti neposlu vreckove. ty si ale zarobis sama a osamostatnis sa. oni to potom pochopia. stopni tuto buzeraciu uz teraz lebo sa to bude len zhorsovat. .. a priatel o tvojich problemoch vie? mohol by ti pomoct so zaciatkami.

heaven07

sisi, mozno ak pride k vam na navstevu priatel a rodicia ho spoznaju, tak zmenia nazor. ja som mala to iste, co ty, tiez ma nechceli k nemu pustit prespat a to som bola v takom veku ako ty. on o styri roky starsi. ale ked ho spoznali, tak uz nemali nic proti, zistili, ze je to dobry chlapec :D

sisi123

hm im isto nie..oni su inak v pohode lenze ked chcem ist niekde prec hlavne aj na noc uz je problem a pritom nerobim vobec ziadne problemy ani nic..uz som aj rozmyslala ze keby som sla za priatelom s tym ze sa vecer vratim a vratila by som sa o dva dni napr..viem ze by boli strasne nazlosteni a by sa mi vyhrazali neviem co..ale mozno to je jediny sposob

smajliQa

ja ti poradim.. nechaj si tu este poradit od par ludi, a potom im ukaz tuto stranku.... je tu vela podobnych tem.. mozno im konecne docvakne..