priatel..rodicia

Príspevok v téme: priatel..rodicia
sisi123

zdravim vas...ocitla som sa v hroznej situacii:( chodim na vs do ineho mesta a tam som si nasla priatela, sme spolu cca polroka lenze teraz budu prazdniny a ja som si v tom meste nasla ubytovanie aj brigadu co by mi financne aj celkom vychadzalo..lenze rodicia s tym nesuhlasia..uz som sa ich snazila vselijako presvedcit, aj rozumne lenze s nimi nie je normalna rec..a to mam 22 rokov a stale mi rozkazuju ako malemu decku..ide o to, ze s priatelom sa pravdepodobne potom rozideme lebo vidiet sa raz do tyzdna na par hodin..kedze ani nechcu aby som unho prespala asi nema velky vyznam...najlepsie na tom je ze mam o tyzden statnice a posledne na co myslim je teraz ucenie..proti rodicom ist nemozem kedze ma este zivia...citim sa strasne zufalo, co by vam v takej chvili pomohlo..vdaka

sisi123

heh excita troska si ma aspon rozosmiala s tym zlatokopectvom :D...on tiez nechce to robit do konca zivota, proste mu nevysla skola tak musel zacat pracovat..mozno je to aj v tom, ze starsi brat ma vs ma priatelku ktora ma vs..maju sa fajn, zabezpeceni..a este k tomu ma priatel aj tetovanie ach to bude show :D to sa smejem uz zo zufalstva asi...vevericka tak som to spravila dvakrat uz lenze ani ma nenechaju dohovorit, odpinkaju ma a ja som uz nazlostena alebo sa neubranim slzam co uz nevidia jasne..ako to vidim ja? zajtra im to este vysvetlim pokusim sa bez emocii ale poviem ze aj tak odidem..no a ked pondelok pojdu do prace odidem a pridem na vikend a tak dookola asi

Linguistics

sisi, a bolo to stale tak, ze ti zakazovali, prikazovali, a vsetko co ti nariadili, si posluchla? Ak ano, mozno to beru ako samozrejmost, ze povedia nie, a ty posluchnes. Len neviem preco by ti zakazovali takto razantne vec akou je brigada :/

vevericka

fuuh no ako by som to robila ja: bez hadok si sadnut, uvarit kavu a povedat, ze takto to dalej nejde, si dospely clovek, mas plne pravo sa SAMA rozhodovat, nemozu ti zakazovat uz nic(a uz vonkoncom zamkynat), ak ocakavaju prispevok na domacnost ok, ale v tom pripade musis ist brigadovat, povedat, ze na to, ze uz mas 22 rokov sa k tebe chovaju ako k malej, co si nezasluzis, a ze by nezaskodilo od ich strany viacej dovery v teba samu, ze ak chcu, nemas problem priatela im predstavit, aby ho spoznali a nebali sa tak o teba..proste rozumne a hlavne v klude im to vyargumentovat..

Excita

Sisi, ty najlepsie vies, aky potencial je v tvojom priatelovi, ci to ma chut niekam dotiahnut atd. rodicom vadi im aj to, ze nema auto? :D To ma rozosmialo... Opytaj sa ich, ci im nevadi, ze ta vedome navadzaju na cestu zlatokopectva takymito vyhradami :) Inac obdivujem ta, ze ked maju tvoji rodicia take zmyslanie, ty si napriek tomu taka, ako to povedat, "neskazena" a schopna bojovat za lasku. :)
Zatial mi z toho vychadza, ze ta chcu rodicia zivit, kym si na VS a potom co? ked skoncis skolu tak by si si mala najst asi nejakeho zazobaneho chlapa... s autom, samozrejme. :)

sisi123

no keby vedeli o tom ze naisto odidem myslim ze su fakt schopni ma doma aj zamknut..na silvestra to chceli spravit kedze som chcela ist tiez mimo mesta prec...no neviem, moj priatel sa ich uz mierne boji po tomto vsetkom..tak vadi im ze nechodi na vs, nema auto a neviem co este..pritom ani nasi nemaju vs...boze ako ja neznasam take zmyslanie..co spravit

Linguistics

sisi, to maju teda fest blbe argumenty. Ved ty predsa vies, co si mozes dovolit platit a co nie.
Ale radim ti, neodchadzaj potajomky. Jednoducho ich zacni pripravovat na to, ze odchadzas, hovor o tom, nech pocuvaju, aj ked sa hnevaju. Budu ta odhovarat, ale nedaj sa.
Ja som si napr. kupovala vakuove vrecia na balenie oblecenia atd, nasi pochopili, ze to myslim vazne, a ze ma nepresvedcia, aj ked skusali naozaj vsetko - a este aj urcite budu - ale aspon vedia na com su.

vevericka

podla mna by to nezhorsilo..staci ak urobi dojem a zmenia nazor..kamoska je vs vzdelana a priatela ma s ucnovkou, rodica ho nepoznali a nadavali, ze byvaly boxer, vymlety mozog, ked ho spoznali, je vsetko ok a maju ho radi..

Katka87

Preboha to co mas za rodicov??? Ako mna tiez drzali dost na kratko, este v 19-ke ma nechceli pustit s priatelmi na chatu, teda hlavne matka, ale potom nejak povolila a uz to bolo lepsie. V 22 som si uz mohla chodit kam som chcela. Ako je pravda, ze som uz aj zarabala a prispievala dost domov. No ty mas inu situaciu, ale aj tak, prepac, to mi pride strasne chore, aby ti v 22 nedovolili ani len brigadu a spat v inom meste ci u priatela. Inak to s tou scenou, si spominam, ked som mala 17 ci 18 bola som na diskoteke a nedosla som ani o tretej tak rodicia ma tam isli vyzdvihnut dokonca aj mladsi brat sa pridal, no hanba. Ale 22... dokedy ta chcu takto dirigovat? Ja ani neviem co ti poradit. Ti nezavidim dievca.

smajliQa

vevericka,.... ja myslim, ze to by bol este vacsi problem, nakolko uz teraz ho nemaju radi, a to ho ani nepoznaju.. budu iba chyby hladat.,. ach jo. ze pod uroven.. ze pracuje v obchode... ach jo...
a keby nepracoval vobec, tak to co by bolo?