Bakterie v organizme

Príspevok v téme: Bakterie v organizme
zvedava

mam dlhodobý problem s Streptococcus alfa-haemolyticus. Zistili mi ho pri gynekologckom vysetrení, a potvrdili aj v krcnej ambulancii. Kde mi nasli aj Neisseria sp. Chcela by som sa blisie informovat, co to pre mna obnása, a ako sa mam zbavit tíchto bakteri. A tak tiez co sú to za baktérie. Dakujem

Lusi

O tom fakte,čo treba liečiť a čo nie,rozhodne predsa vždy lekár.Polemizovať na túto tému nemá žiadnu cenu.Lekár predsa najlepšie vie,čo je patogén,čo nepatogén a čo podmienený patogén a čím má zahájiť terapiu,to zas dostane do rúk ako laboratórny výsledok mikrobiologickej kultivácie u kmeňa,ktorý je patogénny spolu s príslušnou citlivosťou na ATB .Treba to celé ponechať v kompetencii profesionálov.

jatyon

ZLATEHO stafylokoka ale TREBA zabit ---- je patogenny.
.
ine, napr. Döderleinov bacil -- nie je patogenny, ten mozeme nechat zit .... :-)

Lusi

Nie všetky baktérie musia byť len patogénne.Je to laická predstava.V skutočnosti zo všetkých dnes známych baktérií je len mizivé percento patogénnych.Naše telo je v skutočnosti zaplavené baktériami ,ktoré na rôznych miestach v organizme plnia svoju dôležitú funkciu ako ochranný faktor,sú akýsi dalo by sa povedať policajti.Chránia teda určitú prirodzenú bakteriálnu flóru,ktorá musí byť prítomná,aby sa predišlo rozmnoženiu baktérií,ktoré tam nemajú čo hľadať.Takže rozhodne nie "zabiť",ale rozumne na profesionálnej úrovni zvážiť prípadnú cielenú kuratívu.

Lusi

Stafylokoky sú veľmi častými pôvodcami ľudských ochorení.Vyvolávajú predovšetkým kožné hnisavé ochorenia.ale bývajú aj pôvodcami inde lokalizovaných hnisavých procesov.Nebezpečné bývajú stafylokokové sepsy,inf. močových ciest,meningitídy a môžu vyvolávať aj stafylokokovú enterotoxikózu.Veľmi často sa však stafylokoky nachodia na koži a na slizniciach horných dýchacích ciest,najmä na nosovej sliznici ako kmene nosičské.V danom prípade treba dľa citlivosti nasadiť ATB a aj ho dôsledne dobrať.Hladina ASLO/antistreptolyzín O/ je ukazovateľom,že sa vyšetrovaný jedinec dostal do styku s kmeňom streptokoka,produkujúcim streptolyzín O.Normálna hladina antistreptolyzínu O v sére je do 250-300 j.v 1 ml. U ľudí postijnutých streptokokovou infekciou a najmä u reumatikov býva hladina ASLO v krvi podstatne zvýšená.Prítomnosť ASLO vo vysokom titri však nie je ukazovateľom imunity proti streptokokovej nákaze.

Danika

Ako je to so zlatým stafylokom. Po kultivácii mi vyšiel citlivý len na Biseptol, TTC a Ciphin, ostatné všetko rezistentné. Mala som aj zvýšené ASLO a pozit. cANCA. Testy robil alergoglóg kvôli žihľavke. Ďakujem. Dana

Lusi

Celý náš organizmus je osídlený rôznymi baktériami.Zaleží len na tom,kde a za akých okolností sa jednotlivé druhy vyskytujú.
Baktérie typu Streptococcus alfa-haemolyticus a Neisseria species v miestach,kde ich ZVEDAVÁ uvádza patria medzi bežnú ochrannú flóru ,a preto je jej obava neopodstatnená.

klaudiak

Tvoj imunitný systém si s tým poradí. Iný nie odporúčam cordyceps, ktorý pomáhy pri obnove imunity tvojho organizmu.