Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

hrcka v prsniku

Príspevok v téme: hrcka v prsniku
hviezda01

dobry den,isla som na kontrolu prsnika po pol roku,nakolko mam fimroadenom,co je nezhubny nador...ten je v poriadku,ale pri vysetreni mi nasli dalsiu hrcku,ktoru som ja vobec nenahmatala,ani teraz ju vobec neviem pohmatom najst..dost ma to vylakalo...myslela som si,ze kazdu hrcku mozno nahmatat..som z toho troska vykolajena,neviem co si mam o tom mysliet,teraz mam pred sebou dlhe tri tyzdne cakania...:-(

Vitaliy

Vyskytuje sa to aj u chlapcov?
Myslím cyrdu, alebo ten čudný názov na F.

Bojím sa o seba. Je to malé, niekedy to ani necítim pri dotyku, ale niekedy to trošku bolí. Mám to pár mm. pod prsníkom, nieje to až také vyditelné. Prosím odpíšte na mail, alebo sem ďakujem.

5dani

svet21 dobry vecer dakujem za podporu i ked viem ze ziadna z nas to nema lahke ked sa niečo take dozvie.Prajem pekny vikend. Ps: urcite dam vediet ako som dopadla

hviezda01

mne nepovedali hned pri sono co to je,ale zobrali mi vzorku,a az po dvoch tyzdnoch boli vysledky,takze som az po dvoch tyzdnoch od sona vedela,na com som..

svet21

Pekný deň dievčatá.Hviezda01,ďakujem Ti.Kurko,nenapísala si čo Ti lekár odporučil,po tom ako Ti našli hrčku,ale myslím si,že keď to bolo pred 3.mes. a nepíšeš o nejakej liečbe,tak sa nemáš čoho báť.Pýtala si sa na rozdiel medzi cystou a fibroaden.Cysta by mal byť uzavretý "vak"obsahujúci vzduch,tekutinu alebo polotuhý materiál.Keď sa sformuje ostáva v tkanive.Odstránenie je možné chirurgicky,alebo podávaním liekov,ktoré cystu rozpustia.
Fibradeon patrí medzi najčastejšie nezhubné nádory prsníka,ktorý je dobre ohraničený,tuhý útvar rôznej veľkosti.Môže sa vyskytovať viackrát.Je to taká pohyblivá hrčka rôznej veľkosti.No a pýtala si sa na BIRDAS3.Birdas sú vlastne kategorie,hodnotiace mamograf.nález.Kategorie sú od BIRDAS0 až po BIRDAS6.
Pre 5dani.Viem,že máš strach ale zatiaľ sa nestresuj,uvidíš po vyšetrení,budem Ti veľmi držať palce a určite daj vedieť ako si dopadla.Pre všetky ostatné dievčatá chcem odporučiť no a samozrejme nielen pre dievčatá,ale týka sa to samozrejme aj pánov:nebojte sa pri akomkoľvek vyšetrení opýtať dotyčného lekára čo vám vlastne zistil.Nech vám vysvetlí priamo po vyšetrení,všetko čomu nerozumiete a čo Vás čaká,lebo najhoršie je odísť a nevedieť.Potom,to čakanie je tak frustrujúce,že človek nerozmýšľa nad ničím iným,len či to nie je to najhoršie.Pri sono alebo mamogr. vám to môže povedať hneď a vy máte nárok vedieť o čo ide.No moc som sa rozpísala,tak končím,prepáčte ak bolo toho odo mňa veľa,ale každopádne všetkým držím palce.

sasanka135

mozno to vobec nie je tvoja chyba,mozno mas len nejake predispozicie,urcite sa zbytocne nestresuj,hlavne je ze to zistil skoro.ale pre istotu,a aby si tieto sresy nezazivala opakovane,urcite si rob samovysetrenie prsnika

5dani

Dobry den.Mam 37 rokov. Pred vcerom som bola na prehliadke pri svojom lekarovy a ten mi nasiel hrčku v lavom prsniku. Som hotova nemozem spat ani jest a neviem ci sa nezblaznim do 8. jula kedy som objednana na ultrazvuk. Na prehliadky chodim pravidelne tak neviem kde som spravila chybu

kurko

ahojte dievcata, vidim, ze vela zien ma podobne problemy...mne nasli pred tromi mesiaci v lavom prsniku hrcku, som este z toho taka mierne zmetena, lebo som si ju nahmatat nevedela...v poslednej dobe nahmatam vselico, tak som z chaosena...viete mi povedat aky je rozdiel medzi cystou a fibroadenomom?...do zaveru dali ....BIRADS3...vsetkym vam drzim palce...

svet21

Milá Hviezda01,veľmi sa teším,že si dostala takú dobrú správu......teraz môžeš byť spokojnejšia.Prajem pekné leto a veľa šťastia.

hviezda01

ahojte babule..:-)..tak dnes som volala kvoli vysledkom...lekarka povedala,ze je fimbroadenom...sa mi ulavilo...:-))...chcela som sa s vamo podelit o radost....:-)...dakujem