Čo teraz?..

Príspevok v téme: Čo teraz?..
Lucinka26

o 18:00 si dávam tabletku a vo štvrtok som tri a pol hodiny na to zvracala.. dalšiu som si nedala preto lebo som sa bála že ju zase vyvrátim a na druhý den som si ju dala o šiestej ako vždy.. v nedelu som začala špiniť, veľmi málo.. a pri tom som dnes zobrala poslednú tabletku.. ako mám teraz postupovať? dám si normálne 7 dnovú pauzu a začnem ich znova brať? som ešte vôbec chránená?..

Weva

aj ked teda hned ju uzit uz nemozes - mala si si ten letak precitat radsej hned - hm? Pripadne brnkni lekarke a opytaj sa pre istotu...

Weva

V letaku Tvojej HAK je vzdy napisane co robit ak vynechas (a je uvedene ako postupovat v ktorom tyzdni), tak by som vychadzala z toho ze si UPLNE vynechala (aj ked sa mozno nieco vstrebalo, pre istotu).

Ak spravne ratam bola si v tretom tyzdni brania?

Napriklad v mojej starej HAK (Logest, uz neberiem - pozri si svoju!!!!) bolo:

1 obalená tableta vynechaná v 3. týždni:
Môžete si zvoliť jednu z nasledujúcich možností, pričom nemusíte používať ďalšie kontraceptívne opatrenie.

1. Užite tabletu ihneď, ako si spomeniete (aj keby to znamenalo užiť dve tablety súčasne) a nasledujúce tablety potom užívajte vo zvyčajnom čase. Z ďalšieho balenia začnite užívať ihneď po užití poslednej tablety zo súčasného balenia, takže nebude žiadne obdobie bez užívania tabliet medzi dvoma baleniami. Krvácanie z vysadenia sa môže dostaviť až po využívaní druhého balenia, ale počas užívania tabliet sa môže objaviť špinenie a intermenštruačné krvácanie.

Alebo

2. Prerušte užívanie tabliet zo súčasného balenia a začnite týždeň (alebo menej) bez užívania tabliet (započítať musíte aj deň, kedy ste tabletu zabudli užiť). Potom budete pokračovať v užívaní tabliet z nasledujúceho balenia. Ak zvolíte túto metódu, môžete začať užívanie z nasledujúceho balenia v rovnaký deň ako zvyčajne.

Ak ste zabudli užiť tablety z balenia a očakávané krvácanie sa nedostavilo, môžete byť tehotná. Skôr ako začnete užívanie z ďalšieho balenia, vyhľadajte lekára.

jankaaaaaaaaa

uzivaj ich tak ako normlane akokeby sa nic nestalo, ale ochrana sa mohla narusit. takze do prvej tabletky pouzivaj aj inu ochranu. aspon ja by som to tak riesila