Zlomená kostrč

Denisa.K

v 6-tych rokoch som mala uraz,zlomila som si kostrč a posledné 3 stavce chrbtice.
Keď som bola malá niako som bolest nepocitovala,obvodná lekárka ma vypísala na chirurgiu,chirurg mi to chcel napraviť cez konečnik nakoľko som to odmietla a tak isto aj moja mama s tým nesúhlasila pretože to by to bolo bolestivé.Bola som u ortopéda po 10rokoch ten mi povedal že mi to upraví laserom ale len kostrč bohužial 3 stavce s tým nič neurobí,a boli tam možné komplikácie ochrnutia,tak som to nechala tak.Teraz mám 20 rokov,ledva prejdem kilometer a nevládzem chodiť,ťažko sa mi vstáva z posteli,nemôžem dlho sedieť v jednej polohe pretože mi tŕpne celý zadok potom mám problém postaviť sa.Jednoducho nevládzem už robiť nič.Aj predtým som mala také problémy ale nie až také ako teraz!Jednoducho som to zanedbala!Teraz neviem ako sa mám rozhodnúť ísť na operáciu alebo nie?Kto by mi vedel poradiť ak má niekto neaké skúsenosti s takouto operáciou.Pre vyšetrenia som sa rozhodla len preto lebo sa mi objavila hrčka na krížovej oblasti pri stavcoch.Bojím sa aby nešlo o nádor.
Ďakujem za odpoveď.

rena_1

len skoda, že sa mi nepodarilo najst odborníka, ktorý sa s týmto problémom u nas zaoberá.
Tiež nevidím riešenie stále silnejšie analgetiká ...
bola som dokonca u neurologicky, ktorá sa s touto dg ani nestretla a bola prekvapená, ked jej neurochirurg povedal, že sú to silné bolesti ..
To vie len ten, kto to skúsil.
Alebo lekár, ktorý sa tomuto problemu venuje .
inak Vám nasadí silné lieky, antidepresíva a ste na tom horšie, ako predtým ...

muc

nie len akupunktura sa radi k alternative. biomagnet, biolaser, bioptronova lampa,...
co ja viem co este, nejako som si alternativnu liecbu v tejto veci nehladala, takze iba co mi teraz rychle napada.

...zrejme ostavaju naozaj iba silne analgetika. kostrc je velmi bolestiva oblast. ked mam dobre informacie, tak aj odblokovanie kostrce cez konecnik sa robi v dokonca narkoze, nakolko je to velmi bolestivy vykon.

rena_1

"zial poradit neviem, dokonca alternativu aj odmietas,..."

MUC
-- mám rozumiet tej alternatíve -- akupunktúra ?
Dakujem za odpoved

muc

rena, zial poradit neviem, dokonca alternativu aj odmietas,...takze zrejme ostavaju len silne analgetika.

z vlastnej skusenosti ti viem napisat, ze ja uz cca 30 rokov od narazu kostrce si ho este aj teraz obcas "citim"

rena_1

Pekný den,
po operácii kostrče mam hrozne bolesti, nikto mi nevie pomôct, chcem nájst odborníka, ktorý sa tomuto problému venuje -- dakujem vopred za kazdu radu.
prosím o akupunktúre nepíšte.