neviete mi poradit,mam asi 10 dni bolest brucha a hnacky.mam ist k doktorovi alebo este pockat
bolest brucha a hnacka
Na základe info z tohto odborného článku helikobakterpylori.sk sa odporúča už po 5 dňoch hnačiek návšteva lekára. Dôležité je ale vedieť aj to, či ste proti tomu niečo robili - užívali nejaké lieky, aplikovali diétetické opatrenia, alebo proste len nechali voľný priebeh...
Kup si tabletky proti hnacke ,,REASEC" a nebudes lutovat.
no ja by som isla k lekarovi....Ale ako pozname lekarov, tak ti da jest suchare, ze to mas zo stresu,... bla, bla...
treba sa liecit sama...
Inac na hnacku mam oskusanu kombinaciu psylium(7 gramov) collostrum 7 gramov(25 % imunoglobulinov) zamiesat, zaliat vodou a rychlo vypit skor nez zhustne, O hodinu zobrat silne probiotika.
Zopakovat kazdych 8 hodin
Za den-dva je po velkej vacsine hnaciek.
E coli nie je virus, ale bezna bakteria, len jeden druh(dva?) z nej je velmi nebezpecny, v Europe nazyvany EHEC, v USA je to asi to iste pod menom E. coli O104:H4 (sucastna europska) alebo
E. coli O157:H7 (uz viackrat v USA, poledne pod nazvom nakaza zo spenatu z Mexika)
Pocet nakazenych bol dost maly, v porovnani s "crevnou chripkou" zanedbatelny. Napr norovirus len minuly rok bol zodpovedny v USA za vyse 2800 smrti, voci tomu eschericha coli len par ludi dokopy zomrelo.
Najvacsiu paseku robi v sucastnosti ale nemocnicna nakaza clostridium difficile, co je bezna bakteria v crevnej flore, ktoru probiotika "udrzuju na uzde" ale ked znicis probiotika roznymi antibiotikami tato bakterie sa obrovsky premnozi, produkuje hromady nebezpecnych toxinov a poskodi creva. Az 16% pacientov v USA v sucastnosti , ktori boli v nemocnici dlhsie ako 1 tyzden nakoniec dostanu tuto nakazu a pasuju sa s nom mesiace potom. Oficialne sa to drzi pod pokryvkou, ale podobne, ako aj ine nemocnicne(nocosomial) nakazy ako VRE a MRSA su velky uder pre lekarov a hovori sa o nich len sukromne povacsine.
Na stastie sa ich da potlacit ci uz silnymi davkami probiotik, a citricidalom,ktory je ucinny aj na rozne crevne nakazy, na ktore atb neucinkuju alebo ich dokonca podporia.
to je vyrus E-coli !
utekaj preč do nemocnice!
v týchto teplotách je dosť možné že to može byť črevná chripka, takže určite by som to nepodcenovala a čudujem sa ludom, ktorí maju hnačku viac ako tri dni a nejdu k lekárovi....
Bezna hnacka by mala prejst za 1-2 dni. Uz si mal byt davno u lekara. Nehovorim teraz v tomto obdobi, ked sa vsade hovori len o E.coli...
no okamzite ist za lekarom, myslim ze 2 tyzdne rpravidelnej hnacky sposobi aj smrt. a doteraz si spal/a?