O´neilka: takze vies o com hovorim:) proste ci uz zo strachu (neopodstatnene, (ale vysvetluj to dotycnemu) alebo z nechuti k neustalym konfliktom clovek niekedy strati usudok a zaklame. Priatelka to nechape, ona je dost prudky a priamy typ, preto nechape, co je to bat sa povedat niekomu nieco. Az na jej mamu, tej sa boji povedat rovnako ako mne, ba este viac, a casto jej aj predomnou klame. ale podla nej to nie je to iste, klamat rodicom a partnerovi. ale to je jedno. k tomu ocnemu kontaktu:) mne staci ze sa nechtiac pozriem, myslim tym, ze sa mi v zornom poli objavi nejake dievca, uz priatelka neskutocne zuri. ale bolo aj horsie, uz si proste nenecham skakat po hlave tak ako predtym. ona kedze si velmi zvykla na moju ustupcivost to nesie velmi tazko a hadame sa kvoli tomu. Inak k tomu nechodeniu von. Ja som po roku a pol prestal chodit uplne von s kamaratmi, a to som dost spolocensky typ. Ale urobil som to uplne z lasky k nej, pretoze si myslela ze chodim privela. ona tiez mohla, ja som jej nezakazoval, ale nechodila, nie je az taky spolocensky typ. No ale ja som uplne prestal chodit von, zacal som v kazdej hadke ustupovat, aj sa jej doprosovat, pod tarchou vycitiek svedomia a ono to celkom islo. ale vydrzal som to len nieco viac ako dva a pol roka. Ale uz to nedokazem. Uz som na to aj chcel zalozit temu, ze ci je sebecke chciet vo vztahu urcity priestor pre seba, ale ja si na tom velmi zakladam v zivote. Ona zase razi teoriu, ze ked je clovek vo vztahu, ma vsade chodit s partnerom a nikde nechodit sam. Pritom ja sa nechcem zabavat ani chodit povonku, nechcem sa od nj odiahnut. ja nepotrebujem slobodu, len chcem aspon ako sa hovori volne dychat. to co chcem je slobodne moct ist povedzme bicyklom ci vlakom na mensi odreagovaci vylet, brigadovat, alebo sa venovat fotografovaniu, hrat futbal s bratmi alebo znamymi. Pritom ja ju nevylucujem ani z tychto aktivit, ved chodime spolu na vylety a zoberiem ju aj v buducnosti kamkolvek. ale automaticky si osobovat ze ju teraz musim vziat vsade a doslova si to vynucovat....neviem no:( proste si myslim ze kazdy potrebuje vo vztahu priestor pre seba. Toto som len dodal k tomu co si pisala O´neilka o tom ze chodite vsade spolu. Nie som si isty, kolko ste uz spolu, ale casom vam to moze zacat prekazat. Ak samozrejme s tym nemate nijaky problem tak nie.