Ahojte možno netypická téma, ale ja už fakt nevládzem z týchto "podnikateľov", ktorí vyciciavajú človeka, ktorý sa cíti ako posledná handra, využívajú ľudí za minimum všetko aby človek robil, ja už nevládzem, som psychicky na dne... Každý sa bojí, že príde o prácu tak radšej bude držať krok, nemôže si dovoliť otvoriť hubu, je to ako otrokárstvo.. Napadá ma začať podnikať, ale viem, že to nieje tiež ľahké, a neviem ani začať, máte s tým niekto skúsenosti? Ako presne postupovať? Ďakujem za každú radu.
Podnikanie?
katussska24-nemam cas teraz citat, co Ti napisali ostatni, ale pisem Ti svoj nazor s odstupom, kedze mam skusenosti z oboch stran. Ak si zamestnanec-si nespokojny, lebo Ti malo platia, zneuzivaju Ta, ale mas aj pridanu hodnotu zo zamestnania skusenosti, know how, mzdu... Ak si podnikatel(o com uvazujes) budes tiez ta zla, lebo aby si zarobila budes musiet mat na tovaroch a sluzbach marzu-pokial Ti dovoli dopyt. Co sa spotrebitelom nepaci(potom Ta tu bude nas lost:D ohovarat)-ze si draha, ak nemas konkurencnu vyhodu, ceny t+s znizujes, aby si predala, z tej marze platis odvody, prenajom, energie, inovujes, rozsirujes ponuku, ak nezvladas sama, najmes si zamestnanca-napr. predavacku-zverejnis si inzerat-prihlasi sa Ti na minimalnu mzdu 50 ludi. Ak je dopyt, nemas preco dovod zvysovat zamestnancovi mzdu(to je to, nad cim sa rozculujes=to je chyba trhu prace, nie podnikatelov), ak sa Ti v podnikani nedari, mozes mat problem mu vyplatit aj tu minimalku. Pravda je taka, ze vela zamestnancov si ani nezasluzia svoj plat, kradnu, klamu, namiesto prace si chatuju, su na facebooku, vykecavaju sa s kolegami...preto im ani nechcu podnikatelia vela vyplacat, lebo vedia, ze 8,5hodiny nie je cista praca Jednoducho nikdy nebude spokojnost na oboch stranach.
Podnikanie je narocne, nie kazdy na to ma, treba to dobre zvazit, lebo sa Ti moze stat, ze Ti to nevyjde...
system super si to napisal
dee ved ja nepindam ty si zmenila temu tu sa pytalo ze ako zacat podnikat a ty si tam skocila ze to nieje take lahke a bla bla bla ze sa mate podnikatelia horsie ako vasi zamestnanci tak neviem co tu riesis ja som zamestnanec a myslim si ze sa mam horsie ako moj sef ci majitel a tiez si myslim ze ak zamestnavas aj ty ludi ze sa mas lepsie ako oni ci nie?
Deee : a nepotrebujete brigadnika ? :D:D:D:D
Katuska ozaj vyskusaj, za vodou je relatívny pojem, stačí chvíľa nepozornosti a si pod vodou, žiť na vysokej nohe sú aj vysoké životne náklady... A z podpory to nedas...
Aby som nezabudla, som v regióne s 25% nezamestnanostou, výplaty sme vždy vyplatili načas a v plnej sume, ľudí mame na pracovnú zmluvu, nie dohodu, nikdy sme nemeskali s najmom či fakturou, áno sme fakt priserni zamestnavatel
ja všetkých podnikateľov čo poznám - sú za vodou...žijú si na vysokej nohe a šetria na čom sa len dá..zväčša na zamestnancoch..
Áno pracant mame firemné auto, ale to je firemné, snáď si nemyslíš, že na dodávke so spotrebou 14l jazdím súkromne, áno mame sa fajn, makame, trapime sa, nicime si zdravie, ale aspoň nepindam, že môj zamestnávateľ má okráda, skusili sme podnikat a vieme, že to nie je lakhe, ale mame sa tak ako pracujeme, preto sa nestazujem, a začínali sme podnikat v garáži...len tou tvrdou makackou sme konečne v teple, takze nepindaj, ale vyskusaj...
uhlie:
podnikatelia nakupuju auta aby ponizili naklady. pises to tak ako keby si tie auta kupit nechceli a predsa museli aby ponizili dane :D dalsia vec: podnikatelia sa nadru, no ved co by ste chceli mat firmu a ani prstom nepohnut len hrabat prachy ? a nech sa o vsetko staraju zamestnanci ? toto je pristup podnikatelov ze si nevazia zamestnancov preto lebo si myslia ze oni maju vecsie starosti. zamestnanci narozdiel od podnikatelov dostanu min mzdu (aspon na vychode) alebo len tolko kolko im podnikatel da, ale co ked on zarobi v danny mesiac 4 000 € a vyplatu da minimalnu 300 € ? toto uz nevidi nikto lebo chudak podnikatel sa natrapil, starosti dodavka tovaru, papierovacky, nato ma uctovnika, pravda je taka ze len sedi a buzeruje, raz za tyzden navybera tovar ktory ked sa nepreda zdrbe koho ineho ak nie zamestnanca ? alebo co take robi podnikatel ktory vlastni obchodik napr s textilom one ? stoji na nohach cely den za minimalnu mzdu ? alebo co ? plati dane a odvody ? to aj kazdy bezny clovek.
ludia si nechaju skakat po hlave ? no ty asi niesi z vychodu, tu to chodi trocha inac, tu ti podnikatel povie: " nepaci sa vam ? nech sa paci mozte odijst ja mam za dverami dalsich 20 ludi ktori su ochotni pracovat v takychto podmienkach" takto tu chodi. niekto je rad ze ma aspon nejaky prijem aby poplatil byt telefon a skolu detom.
pracant,
Ak si myslis, ze ta tvoj zamestnavatel okrada, tak jednoducho odid a rob to iste na zivnost. Neviem sice , co robis, ale to je jedina moznost, ako spoznas skutocnu cenu svojej prace a ci ti platia vela, alebo malo. Ine ti poradit neviem.