chem sa opytat ci mate niekto skusenosti s tymto typom panvic a hrncov... mam problemy s travenim a zvazujem ze by som zainvestovala prave do tytanoveho riadu kedze je to varenie bez tuku a potraviny nestracaju ziviny
titanovy riad
Už dávnejšie sa zistilo, že u lacnejších druhov nadob ,ktoré nepotrebujú olej na vyprážanie sa pri teplote nad 200 stupňou celzia uvoľňujú karcinogenné látky z povrchu. Len riady veľmi drahé majú povrchovú vrstvu odolnú nad 300 st.
dr..az na to, ze tie titanove nie su titanove vnutri, kde sa vari, ale ich jadro je titanove, kontakt s jedlom ma keramicka cast, ktora je vraj odolna proti poskrabaniu, prilepenie ,takze sa da varit bez tuku a podobne..kvalitne riady by mali mat teplu odolne uska a uchytky, takze sa mozu vlozit aj do rury..ale zatial som videla len reklamu na ne v kutilskom magazine
Na dobre travenie su potrebne kyseliny, enzymi, vlakniny a probiotika a nie titanovy riad.
Takze adresuj menovane nedostatky doplnkami a nie titanovym riadom.
A jedz hodne suroveho, tepelne nezniceneho, lebo tam su tiez tie enzymi, co ti pomozu travit a cistit telo
Každý kov aj zlato pôsobia ako katalyzátor na rôzne potraviny a nápoje. To znamená že sa zlučía za prítomnosti kovov mnohé prvky na iné nežiadúce zlučeniny, ktoré môžu spôsobovať zdravotné potiaže, prípadne na jedy.Najlepšie sú smaltované ale nie na všetko. V antikore sa dobre varí bez prismudnutia aj domáce mlieko. Polievky a zeleninu nikdy nevarte ani neupravujte v antikore alebo v inom kove !, len v smaltovaných, hlinených alebo v vysokoteplotnom teflonom potiahtých nádobach.Vedci stále príchádzajú s novými závermi a človek pomaly nevie na čom je a kde je pravda. Toto sú stáročia odskúšané skúsenosti a funguje to.